iPon Hírek

Megjött az első SWTOR patch!

Dátum | 2011. 12. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A BioWare lelkes fejlesztői az ünnepek alatt sem pihentek. Megérkezett az új MMO tapaszainak hosszú sorában az első követ. A játék az átlaghoz képest meglehetősen kiforrott lett érkezésre, de azért itt is akadt jó néhány kifejezetten bosszantó hiba. A hosszúra nyúlt karbantartás után elénk tárták a javítások listáját, a hivatalos honlapon megtaláljátok a teljes felsorolást.

Javították a memória és teljesítményingadozás problémákat Tarison és mostantól a küldetésekből származó jutalmak elfogadásával sem lesz gond, rendre megjelenik az összes eltűnő/feltűnő ablak. Egy kicsit könnyebben észrevehetőek lettek a begyűjthető nyersanyagok és javították azokat, amelyeket nem lehetett kiszedni. Rossz hír lehet néhányatoknak, hogy kiegyensúlyozták a Slicing szakmát, így már nem lehet belőle olyan ütemben gazdagodni, mint eddig (még most sem rossz).

Ezen túl számos flashpoint, operation a PVP és az UI is kapott tupírt, tényleg érdemes átfutni a fentebb linkelt listán.

Bug - Mennyi az annyi?
A szerverek még most sem mennek teljes gőzzel, de már kezdenek eltűnni sorok, szóval aki eddig várt, mert el akarta kerülni a start körüli őrületet, annak már most tudjuk ajánlani az indítást. A játék szerintünk nem okoz csalódást az olyan KotOR rajongóknak, akik nyitottak egy MMO játékra, de ezt majd csak a jövőben érkező tesztünkben fejtjük ki bővebben!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Zelbacsi
2011.12.28. 14:58
Hehe, igen én is találtam olyan kristályt, amiből a jó istennek sem tudtam kiszedni a Rubatot, pedig jelezte a térkép, hogy lelőhely. Otthagytam a francba, volt 3 másik, amiből meg ki tudtam szedni, szóval nem éltem meg nagy katasztrófaként a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MastR
2011.12.28. 16:16
Még a pvp részekben finomíthatnának, hogy ne akadozzon annyira, és akkor egész jó játék lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Iceman21
2011.12.28. 16:23
Amugy ezt a játékot előfizettésel lehet játszani? vagy csak simán megveszed és go game
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ranger
2011.12.28. 17:00
Havonta fizetni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kray
2011.12.28. 18:26
Jobb mint a Wow? Olyan irjon lehetoleg aki jatszott azzal is szerintem a aow eleg unalmas es mara mar ki is egett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MaximumGam...
2011.12.28. 23:35
Kár , hogy nem lehet letesztelni, így büdös életbe nem veszem meg, zsákba macskára nem adok ki pénzt... Játék élmény, nem rossz... de se kipróbálási idő
pl 1 nap....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 0rigami kray
2011.12.29. 00:15
Aranyos kérdés. A rétes finomabb, mint a krémes?

Komolyan: újabb. Számomra egy új környezet, szebb grafika, - még - át nem látott komplex tartalom. Szal így nézve jobb, mint a WoW.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Enno
2011.12.29. 02:34
Hai emberek !


WoW :
Én 2005ben kezdtem el wow-ozni , a vanill meg a BC jó volt, lich king már kifejezetten kritikán alulira sikeredett, hogy a hivatalos fórumról idézzek 1-2 találó sort " monkey brain game " .szóval 2010 áprilisban abba is hagytam.
A cata-t testvérem accján nézegettem meg próbáltam de nem győzött meg , lich kingnél kicsit több kihívást rejt de még akkor is a monkey brain kategória. De ennek ellenére sokan tolják, erre is találtam egy jó commentet a fórumon de már nem emlékszem rá, a lényege az hogy nem számít mennyire lesz szar a játék tolják akkor is . Hát tolják csak egészségükre ha van hozzá idegzetük és számukra élvezhető még .

SW : Nagyon bejön , minden tekintetben ,szép izgalmas és élvezetes, az SW-nek igen nagy a multja, történelme és a háttere, lesz még mit kiadjanak nekünk benne . pre-orderes vagyok , nem bántam meg és úgy hiszem nem is fogom egy jó darabig már csak azt sajnálom hogy nem tudok már olyan sokat gép előtt ülni mint régen , bár lehet nem kéne hogy vissza köszöntsön életem no-life fele

Igen szerintem messzemenőkig jobb mint a wow. És a közössége is jóval igényesebb ez eddigi tapasztalatok alapján több téren is.


Nekem nem akadozik pvp-n .csak néha mikor force leap-elek valakire és tolnám utánna a channeles cuccot beleszakít mert h mozgok , pedig nem , szóval ugrás után lépni kell 1-2t , más pvp buggal még nem volt szerencsém össze futni
Elég jó a rewardok amúgy , amiket lehet venni pontokért , fejlődéshez tuti darabok, pénz és XP is jól jön minden nap letolok 6-7 meccset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kray
2011.12.29. 09:02
Köszi Enno a választ

Bízom benne, hogy ezt akkor nem barmolják majd szét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. uristen
2011.12.29. 09:22
Ez a "no life" bejon. Mikor az ember ott ul a szamitogep elott, nem tudja mihez kezdjen, de ott ul es nezi az ikonokkal teli hatteret az asztalon, vagy elkezdi ott pakolgatni a szemetet a szamitogepasztalan, esetleg feljon ide iPon -ra es olvasgat (olyanokat is amik egyalatalan nem erdeklik). Ezek utan visszamegy az asztalra es gandolkodik mivel kene jatszani.

En is szoktam igy jarni, szerintem nem csak en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gabor58
2011.12.29. 12:25
Jah kiegyensúlyozták a slicing szakmát
Ez konkrétan azt jelenti, hogy alacsonyabb szinten csak bukod vele a pénzt, mert 95kredit elküldeni a companionod, a láda amit hoz meg ad kb 70creditet, ha mázlid van akkor 100at, bár magasabb szintem talán kicsit jobb a helyzet, de ez nem kiegyensúlyozás volt hanem atomnerf..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Maxim...
2011.12.30. 12:09
Te csak mostanában kezdtél el játszani ugye?

EGYETLEN MMO SEM kínál trial lehetőséget rögtön az elején! Senki nem fog ingyenélőkre, meg gold spammerekre szerver-erőforrást pazarolni, a vásárlók játékélményének a kárára egy olyan időszakban, amikor még halvány lila gőzük nincs, hogy pontosan mennyi szerverkapacitásra lesz szükségük a számukra pénzt hozó, előfizető játékosbázis igényeinek a kielégítésére. WoW-ban az első NYOLC hónapban egyáltalán nem volt trial.

Azon meg erősen el lehet gondolkozni, hogy ha a cikkíró szerint a játék kiadása után mindössze egy héttel már megszűnt a nagy tolongás, akkor ez mit is jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. s_erno
2012.01.02. 13:42
@kray:
Igaz, hogy mindkettő egy MMO-azonban szerintem nem lehet összehasonlítani a két játékot. Ahogy mondtad, a WoW már iszonyat régóta megvan ,ezért egyeseknek unalmas lehet. Ha nem lennék benne egy iszonyat jó klán közösségégben, akkor tuti már én is abbahagytam volna. A ToR nagyon új, csili-vili + SW és emiatt sokaknak tetszik. Én a vélemény nyilvánítással várnék egy picit.Az end-game contentről szinte alig tudunk valamit és egyes részei még annyira tele vannak bugokkal, vagy furcsa megoldásokkal, hogy nem lehet tudni mi lesz belőlük.
Saját vélemény: ok, hogy voice acting meg ilyesmi, azonban szerintem ez első karakternél ez jó, a többinél valószínűleg az ember már csak skippeli őket.

Én azt mondanám, hogyha meg bírod állni ,akkor várj egy-két hetet,amire már a játékosok többsége eléri az 50 es szintet és konkrétabb értékelést tudnak adni róla.


@Enno:ezt a "nem számít mennyire szar akkor is toljátok"-ot azért a star wars-ra is át lehet vinni úgyhogy ezzel finoman bánnék. Persze, hogy egy olyan nagy számú előfizetéssel rendelkező játéknak,mint a wow a közössége is, hogyan is mondja finoman, sokszínű -értsd alatta, hogy sok az idióta. Elég nagy eséllyel a Tor-al is ez fog történni, ha megéli ezt a kort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2012.01.02. 13:47
@Asagrim:
A tolongás tényleg kicsit alábbhagyott. az okokba nem szeretnék bele menni, mert tényleg túl korai mondai is bármit a játékról. Amit én hallottam az az, hogy a fanatikus SW+ Kotor rajongók , kb. már nerd nek is nevezhetőek,akiket kb csak a story érdekelt azok gyorsan végigtolták a storyt, tojtak a multiplayer részre és kb abba is hagyták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enno
2012.01.06. 21:06
egy játéknál nem feltétlen a kort okolnám hogy most hova is jut, blizzék szerintem "kissé" köh,,. pénztárca központúvá tették a játékot h bárki el legyen vele különösebb IQ megléte nélkül is, "1 nap alatt" fel geareli magát azt el van a kis világában magának, közbe minden adandó alkalommal elfekszik azt várja a rezzt, sőt olykor még akkor is mikor nem kéne . Mikor Cata-ba HC-ba 1 boss ilyen tizen másodpercig kasztol valamit , de az emberünk csak ott áll és jól meghal , vagy már fél éve megy felé 1 tűz oszlop és véletlen se állna arrébb, és még ha nolife kategória , 1-2 nap alatt össze szedi magának a kis Tier X szetjét emblemekből és örül magának. Nekem ez nem kihívás és nagyon unszimpatikus , főleg mikor az ilyenek szidják le neked az eget is h milyen barom team.

Sw-be meglepetések érnek legalább egy fighton mert nincs , vagy csak ténylegesen 1-2 másodperces "jel" amiből tudod h történni fog valami csúnya amiben meg halhatsz , és igen jól meg is halnak ha rossz helyen rossz időben vannak

ha minden igaz hétfőre már én is 50, bár sose tudni ilyen "csodás munka" mellett hány percem jut játékra, de kíváncsian várom akkor mit mennyire nehezen lehet elérni, mennyire kell érte küzdeni és ezt milyen úton .

Így most szintezés közben 9.5/10 a játék élményem mindent össze vetve. a fél pont az a Battlegroundon esik el mert olykor vannak érdekes leosztások, aztán össze kerül az ember olyanokkal akik mindent csinálnak csak azt nem amit épp kéne az adott mapon aztán persze jól kikapunk


A "nem számít mennyire szar akkor is toljuk" dolog meg egy jelen is aktív acc-al rendelkező player mondta nem én én csak egyet értek vele, h sokan már megszokásból csak úgy tudják a napjaikat elképzelni ha reggel felkel össze szedi a napi kaja adagját, 1 rekesz sört , majd WoW-ozik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!