iPon Hírek

Megjött az OLED billentyűs OCZ Sabre

Dátum | 2009. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az OCZ mérnökei elkészültek a vállalat legfrissebb billentyűzetével, amely Sabre névre hallgat és a szokásosak mellett összesen kilenc darab OLED kijelzővel ellátott funkció billentyűt is tartalmaz. Ezek a mellékelt segédprogramot használva az egyes alkalmazásokban különböző funkciókat láthatnak el, így a munka hatékonyan és gyorsan elvégezhető, a játék pedig új lendületet kap a kijelzővel ellátott gyorsgomboknak köszönhetően.


A termék hardcore játékosoknak és irodai alkalmazásokat futtató felhasználóknak egyaránt jó választás lehet, ugyanis a mellékelt alkalmazásban az egyes programokhoz különböző gyorsbillentyűket rendelhetünk. Ezeket bármilyen szöveggel vagy képpel elláthatjuk, így gyorsíthatjuk a munkavégzést, ugyanis mindig „kéznél van” a szükséges funkció. Az egyes programokhoz előre beállított gyorsbillentyű-kiosztás az alkalmazás indításakor betöltődik, ekkor a billentyűkön látható ikonok is automatikusan megváltoznak, ez pedig összességében rendkívül kényelmes használatot biztosít. A gombokhoz különböző egyszerűbb parancsokat, vagy akár bonyolultabb makrókat is hozzá lehet rendelni.


A billentyűzet egyébként 522 x 182 x 31 mm-es méretekkel bír, súlya pedig 1,2 Kg. A termék USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez és tartalmaz 128 MB-nyi memóriát, amelyben az egyes programokhoz tartozó OLED billentyű beállítások foglalnak helyet. A Sabre kék ledes szegédvilágítással is el van látva sőt, a NUM-, Caps és Scroll Lock gombok visszajelző ledjei is kéken világítanak. A rendkívül jó minőségű anyagok felhasználásának köszönhetően az OCZ Sabre a gyártó állítása szerint tartós és strapabíró darab: a termék billentyűi több, mint 5 millió leütést bírnak ki.


Az újdonság hamarosan elérhető kereskedelmi forgalomban is, ára 199 dollár. A gyártó a termékre egy év garanciát vállal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. jadam92
2009.06.23. 21:33
VISSZA A HIRHEZ

Kicsit drága. akkor már inkább Razer. :/ és az a 1,2Kg nem sok? igaz hogy OLED
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Konkii
2009.06.23. 21:35
Tényleg elég súlyos az ára.
Az 1,2 Kg meg nem tudom miért lenne sok.. Te emelgetni szoktad a billentyűzeted? Én nyomkodni, próbáld ki te is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Sediqwe
2009.06.23. 21:46
Egy normális kiosztású enter, del, shift, ctrl elfért volna rajta, mert nemhiszem hogy az a 1, 1.5 cm dobná meg az árát, ha teszem azt 2*3-s sorban lenne az inserthomepageupdeleteendpagedown amivel maradna a fel gomb felett hely az "unatkozásra" és egyszerü lenne pl irodáról visszatérni erre a förmedvényre, ennyire sok loser "újítót" még nem láttam (a legjobb lenne hogy a tetejére tennék a power off gombot, és minden billentyü letételnél, arrébb tételnél leállna a géped
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Konkii
2009.06.23. 21:49
Az a kiosztás tényleg borzalmas! Nem értem miért nem jó nekik a hagyományos kiosztás, amihez mindenki hozzászokott és egyszerűbb is kezelni.
(Valószínüleg ezért is használok kb 7 éves noname billentyűzetet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. prohlep
2009.06.23. 21:58
1.2 kg nem sok, hiszen egy jó billentyűzet masszív és van a billentésnek nem elhanyagolhato úthossza. Mobilokkal az egyik fő bajom, hogy nincs normális billentyűzet, mert egy normális billentés helyét a proci, alaplap, és egyéb nélkülözhetetlennek tűnő dolgok foglalják el.

Én a normál asztali gépemhez sem mai billentyűzetet használok, hanem innét onnét megszerzett másfél évtizedes matuzsálemeket. A legjobb ebben a mezőnyben egy bő két évtizedes eredeti IBM billentyűzet a maga legalább 2 kilójával, mindig meglepődöm, ha odébb kell rakni, mert annyira nagynak tűnik a súlya. De baromi jó rajta órákon keresztül gépelni, programozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Konkii
2009.06.23. 22:01
Akkor nem csak én vagyok ilyen igénytelen és használok már-már múzeálisnak számító példányokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. prohlep
2009.06.23. 22:09
Ami a kiosztást illeti, hát az egy bábeli zűrzavar, amit leginkább a laptop világ vezetett be, és sajnos a normál asztali billentyűzetekre is terjed át a kórság.

Ergonómiai csúcs a PC-XT billentyűzet kiosztás és geometria volt. PC-AT már rontott azáltal, hogy az F-gombokat bevitte vakon nehezen telibetalálható helyre, és bevezette a fölösleges kurzorblokk redundanciát, és emiatt az igen kényelmes kurzorblokknak használható numerikus blokk túl messzire került.

Aztán elrontották az ENTER környékét, aztán szórakoznak a kurzorblokk körül. És végül a kegyelemdöfést a laptop világ billentyűzet kultúrája, pontosabban kultúrálatlansága adta meg.

Ha gazdag lennék, akkor legyártatnék környezetem számára néhány darab PC-XT billentyűzetet, de PS/2 vagy USB csatlakozóval, és persze eredeti IBM ergonómiával. Esetleg XT helyett AT-t, de csak azért, hogy ne szívjak olyan hatalmasat, ha nem a környezetemben kell billentyűzethez ülnöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. MrPrise
2009.06.24. 02:05
Úgy látom nem vagyok egyedül a régi, normális kiosztástól eltérő billentyűzetek iránti utálatommal. Amikor legutóbb venni akartam billentyűzetet valóságos kutatást kellett végeznem, hogy egy normálisat találjak. Sajnos, még így is kompromisszumot kellett kötnöm, mert van rajta standby gomb is, ráadásul a page down alatt. Szerencsére süllyesztett. Volt egy billentyűzetem amelyiken a Del alatt voltak a poweres gombok (gyorsan kellett bill és csak ilyen volt). Remélem csuklott minden rokona annak aki olyanra tervezte, amikor törlés helyett kikapcsoltam vagy standby-ba raktam a gépemet néhányszor. Azóta már megszabadultam tőle. Szerintem a billtervező programjukban van egy random funkció és azzal tervezik ezt a sok lehetlen kiosztású billentyűzetet, mert hogy nem próbálják meg használni is őket az tuti. A villámgépelés nem az (néha lecsapok mint a villám).
Vagy örüljek, hogy a betűket nem cserélgetik még fel? ;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zelbacsi
2009.06.24. 08:35
Á, ezen a billentyűzeten én is folyton törölnék, amikor az Endet akarnám nyomkodni...
Azoknak, akik nem a mindent-egérrel-kezelek korszakban nőttek fel, nagy traumát okoznak ám ezekkel a csodálatra méltóan kreatív újításokkal.

Én a Windows-Gombbal sem voltam sokáig kibékülve, mert bőszen nyomkodtam az ALT helyett, ami régen a CTRL mellett foglalt helyet....

És ha már nem lehet majd találni sehol őskövület billentyűzeteket, akkor beszerzek egy Logitech G-szériás keyboard-ot. Nem a plussz gombok miatt, hanem mert ebben a szériában L.-ék képesek voltak úgy-ahogy megőrízni a már megszokott kiosztást. Egyedül az ENTERért kár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. imi93
2009.06.24. 10:28
jó hogy mindenki tudja hogy be lehet állítani a gépet hogy ha a power gombot megnyomod mit csináljon a gép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2009.06.24. 10:49
imi93: nem a power és egyéb extra gombok programozhatósága a kérdés, hanem hogy mint valaki írta, "Amikor legutóbb venni akartam billentyűzetet valóságos kutatást kellett végeznem, hogy egy normálisat találjak."

Ha a gamer-től kezdve az internetezőkig mindenkit hajlandók kiszolgálni, akkor bennünket miért kényszerítenek kukatúrásra, hogy valahányszor valahol egy selejtezést hallok, az első kérdésem, hogy MILYEN A KIDOBANDÓ BILLENTYŰZET?

Az elmúlt 10 évben minden egyes új billentyűzet, ami átment a kezemen (ez több száz darab, és típusilag több tucat), volt valami érdemileg zavaró kompromisszum.

Rendszergazdánk fél évtizede mutatott egy linket, ahol tegenrentúlróli küldéssel együtt 80-100 dollárért lehetett 80-as évekbeli, originál bontatlan csomagolású billentyűzetet kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. flashball
2009.06.24. 11:43
MrPrise problémájára vissza utalva, én is talalkoztam a Del, End gomb alatti Poweres gombokkal, ám én az elso alkalommal mikor a játék hevében kikapcsoltam a gépet, fogtam egy csavarhuzot és minden nemkivánt gombot eltávolitottam ,azutan tökéletesen használható lett a billem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrPrise
2009.06.24. 12:47
imi93: köszi, de az átállítás nem szedi le a felesleges gombokat a billről.
+ Ne kelljen már állítgatom az OS-t, hogy ne menjen az idegeimre a bill.
Ill átállítás után is ugyanúgy megnyomhatom véletlenül, tehát ugyanúgy útban van.
Nekem semmi szükségem az ilyen poweres gombokra, pláne nem a Del,End alatt. A boltosak pedig ezeket szeretik előnyként beállítani lásd még a multimédia bill-eket. Néhányon még Excel, Word, Outlook gomb is van. Rémálom! Először a kiosztást nézem meg egy bill-en. Ha gáz, akkor felőlem holografikus kijelző is lehet rajta, nem érdekel.
Gondolom annak úgyis mindegy aki sosem használja a shift-delete, shift-insert, ctrl-delete kombinációkat gyakran...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Konkii
2009.06.24. 14:12
Ja, a kék ledek tényleg borzalmasak. (személy szerint: ház elején, monitoron és külső HDD-n...)
De a legokosabb a Samsung 2232BW-n a kék led. Nem tudom ki találta ki, hogy készenléti üzemmódban iszonyat erősen villogjon (!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. d311c
2009.06.24. 14:36
Én is még egy 21 éves eredeti IBM AT (USA kiosztás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jadam92
2009.06.24. 15:42
Konkii: még nem mértem le de nekem Slim van. lehet van 1kg de nem érzem a különbséget 1/ 10kg közt. nekem 1 kutya nem nehéz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. imi93
2009.06.24. 17:39
hát azért ekkorát ne mondj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Antee001
2009.06.25. 20:22
Nem értem a probléma gyökerét. Én is elég sokat gépelek. Programokat írok nc, cnc gépekre. Én még nem találkoztam ezzel a problémával, hogy nem jó helyen van a billentyű. A gépek klaviatúrája legtöbb esetben abc sorrendbe van elhelyezve. Na azon gépelni, ezért örülök amikor agy normális billentyűt kapok a kezembe.
Azzal viszont egyetértek, hogy ez a darab bűn ronda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!