iPon Hírek

Megjött az új Western Digital WD TV Live

Dátum | 2011. 10. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Western Digital kínálatában egy új asztali médialejátszó jelent meg, amely a WD TV Live Streaming Media Player nevet viseli. Az újdonság alapjait tekintve nem a régi WD TV Live-val, hanem inkább a WD TV Live Hub-bal van némileg rokonságban, akár a hardveres, akár a szoftveres hasonlóságokat vizsgáljuk. Persze vannak eltérések, lássuk is őket!

Az egyik fontos különbség, hogy a termék beépített merevlemez nélkül érkezik, a másik pedig az, hogy tartalmaz egy beépített 802.11n típusú WiFi adaptert, ami a WD TV Live Hub esetében hiánycikk. A 802.11n WiFi adapter csak egysávos (2,4 GHz-es) támogatást kínál, ám ezen kívül természetesen a szokásos Gigabites Ethernet port is helyet kapott a terméken. Ha már a hardvernél tartunk, akkor nézzük, milyen csatlakozók vannak az új lejátszón. A Gigabites Ethernet porton kívül kapunk egy HDMI és egy kompozit A/V kimenetet, valamint két USB 2.0-s portot ás egy optikai audió kimenetet is.

Az USB 2.0-s portok nem csak adattárolók fogadására használhatóak, hanem billentyűzet csatlakoztatására is, így kényelmesen vezérelhetjük a lejátszót, azaz egy-egy tartalomkeresés sokkal gyorsabban végrehajtható, hogy csak egy fontosabb példát említsünk.

Az új WD TV Live egyébként kifejezetten az online szolgáltatásokra gyúr, így a termék Spotify támogatással is rendelkezik, ennek köszönhetően az online prémium szolgáltatás minden funkcióját elérhetjük HD televíziónkon keresztül, még a közösségi szolgáltatásokat is. A Spotify mellett az online repertoárban természetesen jelen van a YouTube, a DailyMotion, a Netflix, a Hulu Plus, a Blockbuster, a CinemaNow, a FaceBook, a Picasa, a FlickR és még néhány egyéb szolgáltatás is, igaz, ezek közül néhányat hazánkban sajnos egyelőre nem lehet elérni. Pozitívum viszont, hogy a felhasználói kezelőfelület magyar nyelven is elérhető, ami sokak számára lehet jó hír.

A termék által támogatott fájltípusok és kodekek az alábbi felsorolásban találhatóak:

 


A hivatalos közlemény szerint az új WD TV Live automatikus film, kép és zenelejátszásra is képes, az 1080p-s tartalmak pedig számára egyáltalán nem jelentenek problémát, de ez manapság már a médialejátszó mezőny legtöbb tagjáról elmondható.

A WD TV Live Streaming Media Player várhatóan hamarosan feltűnik az üzletek polcain. A programozható távirányítóval is rendelkező újdonság 99 dollárba kerül majd.

A termékkel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. piter
2011.10.06. 23:43
Ez is addig igaz mig letoltesz egy torrent oldalrol egy tomoritett codec-es Blu-ray filmet es nem viszi!Mig az asus meg mas playerek igen!Xtreamer vagy popcrone jobb valasztas!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. moebius
2011.10.08. 14:46
Nekem WD TV Live-om van már több mint 1 éve, és eddig minden letöltött formátummal gond nélkül megbirkózott, pedig elég sokféle filmet néztem rajta. Ha ez is hasonlóan teszi a dolgát, nem lehet rossz vétel annak aki most tervezi a vásárlást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. seresj
2011.10.08. 17:04
Popcorn Hour a legjobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!