iPon Hírek

Megjött az Xbox One márciusi frissítése

Dátum | 2014. 03. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft az Xbox 360-nál is bizonyította, hogy nem lazsál, ha szoftverfrissítésekről van szó - ezt pedig el is várjuk a világ egyik legnagyobb szoftvercégétől. A februári frissítés után máris befutott a még ennél is nagyobb márciusi pakk, érdemes átfutni rajta, milyen újdonságok jöttek vele. Átalakult a Friends alkalmazás, így gyorsabban férhetünk hozzá a barátlistánkhoz és hamarabb láthatjuk, ki online, és éppen mivel játszik. Ezzel párhuzamosan pedig gyorsabban hívhatjuk be őket partyba, vagy küldhetünk üzenetet. A party rendszer átalakításának része, hogy a party chat most már alapból be van kapcsolva, nem kell azt külön állítgatni, illetve maga a beszélgetés elkülönül attól, hogy melyik barátunk éppen milyen játékban van - csak úgy, ahogy ez az Xbox 360-on is volt, illetve ahogy jelenleg a PS4-en is működik. A multiplayeres játékokban egyszerűen és közvetlenül hívhatjuk meg barátainkat a játékba. Bekerült a PS4-en szintén elérhető Recent Players lista is, ahol megnézhetjük, kikkel játszottunk együtt az utóbbi időben, így könnyebb őket megtalálnunk, barátnak jelölni, vagy éppen feljelenteni, ha rosszul viselkedtek. Hibajavítások is jöttek a frissítéssel. A konzol most már ki tud küldeni 5.1-es Dolby Digital jelet az optikai hangkimeneten, és ugyanez vonatkozik a HDMI kimenetre is - ezek korábban kissé érthetetlen módon nem működtek. Továbbá az Európában nagyjából mindenhol szabványos 50hz-es tévéadás támogatása is bekerült, így a konzol sokat reklámozott TV-funkciója végre teljes pompájában működik az öreg kontinensen is.
Ami a hangerőszabályzást illeti, az "Xbox Volume Up" és "Xbox Volume Down" utasítások eddig is működtek, most azonban beállíthatjuk, hogy ezek mekkora lépésekben állítsák a hangerőt, így a dolog némileg kényelmesebbé vált. Mint ahogy a SmartGlass alkalmazás is jobban kezelhető lett, illetve bővült a funkcionalitása. Egyrészt még több dolgot vezérelhetünk róla, például most már levehetjük a snappelt alkalmazásokat is a mobilos készülékünkről, másrészt pedig több funkció vált elérhetővé benne: láthatjuk az Xbox Live-os értesítéseket, részletes barátlistát kapunk, barátaink tevékenységével és a frissen feltöltött játékfelvételeikkel. Bekerült az új eszközök támogatása is, így például a nemrég bejelentett Xbox One Stereo Headset és a hozzá kapcsolódó Headset Adapter, a Media Remote távirányító, és a külsős headsetek támogatása is - az adapter működéséhez egyébként frissítenünk kell a kontroller firmware-jét is, amit úgy tehetünk meg, hogy egy micro-USB kábellel csatlakoztatjuk a kütyüt a konzolhoz. Kaptunk ezen kívül egy rakás kisebb fejlesztést is. Jelentősen javult a beépített Internet Explorer (több gesztust támogat, gyorsabbá vált, egyszerűbb lett a keresés), egyszerűbb beállítani a soundbarokat, az egyéb házimozis eszközöket vezérlő IR blaster most már minden régióban működik, illetve a Microsoft reményei szerint az egész rendszer gyorsabbá vált. Továbbá a Microsoft ugyan erről nem beszélt, de ha minden igaz, akkor a "Game Suspend" végre kikerült a megjelenés óta tartó bétából, vagyis most már nyugodtan leállíthatjuk játék közben a konzolunkat, és később folytathatjuk onnan, ahonnan abbahagytuk. Érdemes megemlíteni, hogy ez a frissítés teszi támogatottá a Twitch-re streamelést is, de az még nem elérhető. Major Nelson szerint jövő hétre, a Titanfall megjelenésének napjára várhatjuk ezt, ugyanis a Twitch-nek még ki kell adnia a frissített alkalmazását. A fejlesztők egyébként ezután sem ülnek majd a babérjaikon: ugyan nem tudni, mikor érkezik a következő frissítés, de azt már elárulták, hogy az értesítések rendszerét jelentősen átdolgozzák majd benne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. xXdoki88Xx
2014.03.05. 13:54
És olyan update mikor jön, amiben kicserélik a memóriát hármasról, ötösre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. inSt4DEATH xXdok...
2014.03.05. 18:35
Arra én is kíváncsi lennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Reinkz
2014.03.05. 18:37
lehet fikázni az xone.t de ps4től semmit nem láttam amitől leesett volna az állam, itt legalább egy forza 5 volt.

ha ps3ból indulok ki itt se fog sokat érni a + hardware,

ha vennék konzolt biztos one-t ennék van rá tartalom, még úgy is sokkal több hogy magyarországon szolgáltatások fele nem működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2014.03.05. 19:20
Az "Xbox Sign Out" parancsot még nem vették ki? [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bitangue 5hR3k...
2014.03.05. 21:42
ezen nagyon jót nevettem, köszi!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. fillesy
2014.03.06. 00:45
STOP LISTENING!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fillesy Reink...
2014.03.06. 00:48
A PS3-ra több és nagyságrendekkel jobb exluzív játék jött ki mint 360-ra. A különbség annyi volt hogy a multiplatform játékok általában a 360-on jobban néztek ki.
Most ismét ez lesz a helyzet az exkluzív címeket illetően csak még a multiplatform játékok is jobbak PS4-en mivel a hardvere maga erősebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zephyrus
2014.03.06. 05:55
fillesy: lol ps3 vagy 3x erősebb volt mint xbox 360 mégis minden szebb volt a legújabb thief viszont xbox one-n ígyis elpicsázza ps4-t grafban és valszeg a jövőben is végig ez lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zephyrus
2014.03.06. 05:58
amúgy nem tudom néhány ember miért sír ha lehallgatja az xbox one, amire persze amúgy semmi bizonyíték de birkának lenni jó dolog, a sony-tól hetente lopják el még a bankkártya adataitokat is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY Zephy...
2014.03.06. 12:46
Kár hogy PS4-en natív 1080p felbontású lesz a Thief, ellenben Boxon meg csak 900p.

Az adatlopásról meg annyit, hogy ha egy biztonsági konferenciára vagy hivatalos, ahol kérdezik hogy hányszor törtek be a rendszeredbe a tavalyi évben, akkor érdemes legalább egyet mondani, mert különben azt hiszik hogy olyan hülye vagy hogy azt sem veszed észre ha betörtek hozzád.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!