iPon Hírek

Megjöttek a Cooler Master új, félmoduláris tápegységei

Dátum | 2014. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master új tagokkal bővítette V Semi Modular tápegység sorozatát, amelynek legfrissebb tagjai összesen hárman vannak, és mindannyian kiérdemelték a 80Plus Gold minősítést. A félmoduláris felépítéssel rendelkező, azaz fix kábeleket is alkalmazó újdonságok a VSM sorozatot erősítik, teljesítményük pedig 550 wattól egészen 750 wattig terjed. A sorozat egy 450 wattos tagot is tartalmaz, ami már egy ideje kapható.
A 80Plus Gold minősítés értelmében az új tápegységek hatásfoka igen magas: az érték terheléstől függően 88% és 92% között helyezkedik el. A tápegységek minőségi komponenseket alkalmaznak, így egyebek mellett japán szilárdtest kondenzátorok is megtalálhatóak a fedélzetükön. A háromdimenziós áramköri felépítésnek köszönhetően a hatásfok magas, a hűtés pedig még hatékonyabb, hiszen ezzel a megoldással csökkenthető a kábelhasználat mértéke.
Az egyedi felépítés az áthallást és a jelzajt is csökkenti. A DC-DC modul használatának köszönhetően nem csak a hatásfok alakul kedvezően, de a feszültségek is meglehetősen stabilak. Utóbbi annyit jelent, hogy a +5V-os, illetve +3,3V-os feszültségeket is a 12V-os ágra támaszkodva állítja elő a rendszer.
Az aktív PFC támogatással rendelkező tápegységek komponenseinek hűtéséről egy 120 milliméteres átmérőjű, intelligensen vezérelt ventilátor gondoskodik. A tápegységek egyetlen erős +12 voltos tápágra támaszkodnak, ami több szempontból is előnyös – például a hatékony terhelés-elosztás és a remek VGA kompatibilitás miatt.
Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatok összegzik:
A VSM (V Semi-Modular) tápegységek rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. A V750 Semi Modular ára 105 dollár körül, a V650-es modellé 91 dollár körül, a V550-é pedig 81 dollár körül helyezkedhet el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!