iPon Hírek

Megkezdi a Sony a játékbeli hirdetést

Dátum | 2008. 07. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bejelentette a Sony, hogy megkezdik a PS3-as játékokon belüli virtuális hirdetőfelületek árusítását annak érdekében, hogy kompenzálhassák a konzolok eladási veszteségeit. Az egyes játékokban a hirdetések posztereken, bevásárlótáskákon, hirdetőtáblákon, TV-képernyőkön és dobozos üdítőkön jelennének meg úgy, olyankor és olyan helyeken, ahova azok ténylegesen oda is illenek.

Ennek érdekében a cég összeállt a játékbeli hirdetések két avatott mesterével, a Double Fusion-nel és az IGA Worldwide-dal, a hirdetéseket pedig természetesen az egyek játék-műfajokhoz is kellően hozzáigazítják, jegyezte meg a Sony szóvivője. A hirdetések a Japánban, Európában és Észak-Amerikában eladott játékokban tűnnek fel majd, igazán gyakoriak azonban az online játékokban lesznek, mivel ez a legtöbb felhasználót elérő, és egyben legrugalmasabb, legjobban szabályozható médium is.

A játékbeli hirdetések ötlete önmagában nem új dolog, hiszen például a Need For Speed: Pro Street-ben is láthattunk már a való világból vett autómárka-hirdetőtáblákat, valamint rengeteg alkatrészt szintén valódi alkatrészgyártóktól. Ezért is bízik hát benne a Sony, hogy ily módon újra jövedelmezővé teheti az egyelőre veszteséges konzol-részlegét, lehetőleg még az idei költségvetési év során.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. LordTriszt...
2008.07.12. 13:29
Nem rossz ötlet, profit is és a realitás is nő, csak ne vigyék ezt ia túlzásba :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.07.12. 13:35
Nem értem, hogy akkor miért nem adják normál áron a konzolt és a hirdetések miatt adják olcsóbban a játékokat... vagy az már túl jó volna a fogyasztóknak? :unsure:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.07.12. 17:13
a játékbeli hirdetéseket már korábban elkezték, csak eddig nem igazán tűnt fel senkinek sem...

mellesleg nekem így is elegem van a reklámokból, nem kell több...felesleges információ, csak fogja az agyam kapacitását...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!