iPon Hírek

Meglepetés: Beépített csevegőt kapott a YouTube

Dátum | 2017. 08. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A YouTube a megjelenése óta közösségi oldalnak tekinthető. A videomegosztónak számos kisebb-nagyobb olyan funkciója van, amikkel kiérdemeli, hogy közösségi felületként tekintsünk rá; a mostani újítás pedig erre tesz rá egy jó nagy lapáttal. A YouTube applikációjába egy komplett csevegő felületet varázsoltak a fejlesztők.
A videomegosztóba integrált üzenetküldő felbukkanásáról a rendszer értesítést küld a felhasználóknak, ehhez csak annyi kell, hogy fent legyen az okostelefonon a YouTube applikáció. Az értesítést megnyitva a felület szépen végigvezeti egy bemutató keretében az embereket az új lehetőség használatának alapvető lépésein. Szerencsére nagyon egyszerű ennek a kezelése. A YouTube app megnyitását követően az emberek abban a sávban, ahol a Kezdőlap, Felkapott, Feliratkozás és Könyvtár füleket elérte, most már egy ötödik lapot is kiszúrhat, ez a Megosztva névre hallgat (angol nyelven Shared). Ezt kell megérinteni a csevegő előcsalogatásához. Itt a felhasználóknak meghívót kell küldenie a barátaiknak, akiknek pedig el kell azt fogadni, és csak ezt követően beszélhetnek egymással. Új beszélgetőpartnereket szerezni lehet a névjegy használatával vagy egy meghívót tartalmazó link segítségével is, amit megoszthat az ember az ismerőseivel bárhol. Akik visszaigazolnak, azok rögtön megjelennek majd a Megosztva fül felületén, és kezdődhet a YouTube felvételekkel átszőtt beszélgetés.
A videók megosztása is változott a beágyazott üzenetkezelő felület megjelenésével. Mostantól amikor az ember megérinti egy videónál a megosztás ikont, már nemcsak a külső megosztási lehetőségek jelennek majd meg, hanem azok a YouTube felhasználók is, akik az ismerősök között találhatóak, vagy lehetséges ismerősöknek véli a rendszer. A barátoknak, rokonoknak, családtagoknak direktbe lehet a YouTube felületén elküldeni a kívánt videót, amit a csevegő révén ki is lehet már beszélni az alkalmazáson belül. Az új felület alatt persze továbbra is ott van az eddigi külső megosztási lehetőség is. A csevegésben bármit lehet írni és megosztani, a videók beszúrására pedig külön gomb szolgál a jobb alsó sarokban. Ezt megérintve az embereknek az előzményfelület jön be, innen lehet a legutóbb megnézett YouTube videókat azonnal elküldeni a partnernek. (Amennyiben az előzményfunkció le van tiltva, ez sem fog működni.)
A beszélgetések csoportosak is lehetnek, több YouTube felhasználót hozzáadható egy csevegéshez, így az azonos érdeklődési körökkel rendelkező embereket össze lehet fogni egy helyre. Minden érintettnek azonnal el lehet küldeni például egy vicces videót, egy frissen feltöltött zenét vagy általuk is játszott játékok gameplay felvételét. A csevegések résztvevőit listába szedve gyorsan át lehet tekinteni, a beszélgetések némíthatóak, és persze el is lehet őket hagyni. Az egyes üzenetekre tehető reakció, bár az összes reagálás egyelőre csak egyetlen szívecskéből áll. És törölhetőek is az üzenetek vagy megosztott tartalmak, ha esetleg kifogásolható tartalomról van szó, ehhez hosszan kell nyomva tartani az eltávolítani kívánt sort.
Fontos, hogy a YouTube beszélgetésre és direkt megosztásra szolgáló felülete kizárólag okostelefonról használható. Legalábbis egyelőre, ez a későbbiekben természetesen még megváltozhat. Jó hír, hogy még frissíteni sem kell az alkalmazást az új lehetőség felbukkanásához, és az emberek visszajelzései szerint világszerte egyszerre jelent meg a felhasználóknál az újítás. Ez egyelőre az Android és az iOS rendszerű készülékekre korlátozódik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tomm27
2017.08.08. 19:37
Hát öö.. Minek? Majd vérpistike amd/intel fanboyyal most már privátban lehet szitkozódni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95
2017.08.08. 20:22
Amikor a nagy cégek már nem tudnak hogy kitűnni a meglévő szolgáltatásaikkal és mindenből bloat/crapware-t csinálnak, csakhogy "fejlődés" látszatát kelthessék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. FFeller
2017.08.08. 21:33
Azt mondják az okosok, hogy eddig az interneten lehetett facebookozni, most már a facebookon lehet internetezni, olybá tűnik, hogy van benne valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. patrik2991
2017.08.09. 06:57
Az óra alkalmazásban mikor lesz már beépített csevegő? Nem igaz, hogy állandóan másik appot kell elindítanom, hogy megoszthassam, mikor kelek... undorító!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!