iPon Hírek

Meglepetés: Mégsem kap minden idei Xperia Android 4.1-et

Dátum | 2012. 12. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony korábban még azt állította, hogy minden idén bemutatott androidos okostelefonjukra fel fog kerülni a nyáron bemutatott Jelly Bean operációs rendszer, most viszont sajnos mégis úgy tűnik, hogy több modell is frissítés nélkül marad. Ráadásul a Jelly Beant kapó gépek többségénél is sokat kell még várnunk.


Látszólag eddig a Sony kezelte a legjobban az Android 4.1-et, de ez most teljesen megborult. A 2012-ben debütáló Xperia Tipo, Xperia Tipo Dual, Xperia Miro, Xperia U és Xperia Sola bizony marad az egy éve bemutatott Ice Cream Sandwich (Android 4.0) rendszeren. Ez már csak azért is érdekes, mert az Xperia U és a Sola kétmagos hardverek köré épültek, tehát egyedül az 512 MB RAM lehetne hátráltató tényező, de a Jelly Bean nem akad fenn ezen. Az Xperia Go ugyanis frissülni fog, és a belbecs tekintetében éppen azt kapjuk itt, mint az említett duóban. Ráadásul a Sony első 4.1-es mobilja, az Xperia E, éppen azt tartalmazza, amit a legkisebb Tipo és a Miro, csak itt a Cortex-A5 mag órajele 800 MHz helyett 1 GHz-re nőtt.

A frissítések sorát az Xperia T, Xperia TX és az Xperia V kezdheti meg a Sony tervei alapján. Ezeknek az okostelefonoknak jelen állás szerint valamikor februárban vagy márciusban lesz elérhető az előző Android verzió (4.1). Ezeket követi majd az Xperia P, az Xperia J és a már emlegetett Xperia Go valamikor március végén, ha minden jól megy. A sor végén pedig az Xperia Ion, az Xperia S, az Xperia SL és az Xperia acro S kullog. A gyártó ezeknek a frissítését már áprilisra hagyja.

További részleteket már csak januárban fogunk kapni, de nagy változásokra nem nagyon érdemes számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. taletale
2012.12.19. 11:08
Ez vicc hogy az új Sola telefonomat nem frissítik pedig van hibája bőven... még a 4.0ás androiddal is !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. arn
2012.12.19. 11:13
ezert kell androidbol csak nexus... a n7en is 4.21 van mar. a kov telom n4 lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nalaszi
2012.12.19. 12:13
Hát ebből azért lesz felháborodás rendesen! A kérdés csak az, hogy annak a néhány típusnak a tulajdonosai elég kellemetlenek lesznek -e a Sony -nak, hogy visszakozzanak. Sajnos jó eséllyel nem... A dolog leginkább azért gusztustalan mert be lett harangozva annak az öt típusnak a frissítése is. Én is éppen emiatt döntöttem a Tipo mellett mert már az ICS is elég jónak mondható ebben a kategóriában és még úgy gondoltam, hogy a JB is jön majd nemsokára. Azért így nehéz nem úgy érezni mintha becsapták volna az embert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pdx06
2012.12.19. 13:22
Jaj mi lesz most! Nem fog futni az Angry Birds vagy a facebook? Már mindenre használják a telefont csak telefonálásra nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. fpetya
2012.12.19. 14:26
@pdx06:
Nem az Angry Birds miatt aggodalmaskodnak a vásárlók, hanem a be nem váltott ígéret miatt! Tekintettel arra, hogy ezek a telefonok már nem a klasszikus értelemben vett hangtovábbító eszközök csupán, teljesen érthető a felháborodás.
Egyszerűen értéküket vesztették, hiszen a későbbiekben már lesznek alkalmazások amik meg fogják követelni a magasabb verziószámot viselő android rendszert. A Sony meg mossa kezeit, de remélem a RIM új telefonjai odaverik majd kicsit a Sony önbizalmát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. scsabee
2012.12.19. 17:08
Ez az örök téma. Csak hiába keseregtek, ez a felhasználók 0.1 %-át érdekli, kár, hogy nem bírjátok felfogni. Átlag júzer megveszi és használja, és még frissíteni sem tudja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ATi0021
2012.12.19. 17:20
Meglepő, hogy még az Xperia U-ra se jön frissítés. Mondjuk nem újdonság Sonynál. Régen a szintén nép telefonra az X8-ra is magasról tettek, pedig aztán egy 2.2-t még illett volna kiadni rá, főleg hogy mindenki más már 2.3-nál járt. Szerencsére az a-n megoldották ezt a gondot, szerintem most is ez lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske scsab...
2012.12.19. 17:24
Azért megjegyzem, a HTC felemelkedése és bukása is ezen a "0,1%"-on múlt. És a Sony-nak pont a Sony-Ericsson példáján kellett volna már rég megtanulnia, hogy mennyire nagy hiba arra alapozni, hogy majd a mainstream eltartja a céget, ha a felsőházból kiutálja őket az igényesebb felhasználói réteg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kunrichard
2012.12.20. 09:35
Live With Walkman-ra is dobhatnának valami update-et.
azért mert nem szögletes még ugyan úgy Sony.
nem beszélve hogy így is erősebb készülék mint a Tipo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mrlujoak
2012.12.20. 12:32
"A Sony korábban még azt állította, hogy minden idén bemutatott androidos okostelefonjukra fel fog kerülni a nyáron bemutatott Jelly Bean operációs rendszer, most viszont sajnos mégis úgy tűnik, hogy több modell is frissítés nélkül marad. "

Ezt mikor is állította a Sony? Én nem emlékszem ilyen kijelentésre - frissítsétek fel linkkel az emlékezetem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mackoapo1
2012.12.26. 00:52
Na ezért cseréltem vissza az S3-at a jó öreg HTC HD2 Leora!!Amit erre nem portolnak,nem is létezik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!