iPon Hírek

"Meglepő": az áremelés fékezi a zene-eladásokat

Dátum | 2010. 02. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Kevesellte a Warner az online zenebevételeit, árat emelt - és lám, a bevételei még jobban visszaestek. Röviden ez derült ki a frissiben prezentált költségvetési adataikból.

Konkrét számokat tekintve, ősszel (már az áremelések bevezetése után) a digitális albumeladásaik mindössze 5%-kal nőttek, míg 2008 ugyanezen időszakában, még a régi árakkal, 10%-os volt a növekedés. Hasonlóképp, a bevételeik mindössze 8%-kkal nőttek, szemben a 2008-as 20%-kal (de mondjuk még így is nőttek).

Edgar Bronfman, a kiadó főnöke ezt persze nyomban meg is próbálta elkenni azzal az állítással, miszerint az online zenepiac már "kifejlett", és a múltban csak azért növekedett látványosabban, mert akkor még új volt. Ami azonban abszurd, mivel amíg az alkotók újabb és újabb albumukkal állnak elő, addig azok a rajongókat is töretlenül érdekelni fogják, így a vásárlástól továbbra is csak a túlzott drágaság tántoríthatja el őket.

Így tehát kevéssé vehető komolyan az e-könyv-kiadók közelmúltbeli sikerei iránti irigykedése (akik szintén nemrég emelték az áraikat) is: "érdekes, hogy a könyvkiadók [...] jóval rugalmasabbak, mint a zeneipar". Ráadásul a "rugalmasság" különösen szerencsétlen szóválasztás ebben az esetben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Destroy666
2010.02.10. 14:29
Hehe...

LossLess torrent tracer forever.

Egyébként, én most egy kicsit hozzásegítettem őket a profithoz, igaz nem online vásárlás keretében. Egy áruházban leárazták az összes CD-t 74 Ft-ra. Vettem vagy 20-at. Asszem ezzel vesztességet termelve a kiadóknak, de nekem megérte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gebana
2010.02.10. 14:58
istenem. nem hiszem el, hogy ennyire idióta emberek dolgoznak egy ilyen cégnél? ki adta ezt a tanácsot? ugyan meg van-e a 8 általánosa az embernek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Insignia
2010.02.10. 16:46
minél magasabb árak annál kisebb kereslet... sztem ez full logikus... közgazdaságtanon is tanították
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fzoltan
2010.02.10. 17:03
"árat emelt - és lám, a bevételei még jobban visszaestek." majd később: "ősszel (már az áremelések bevezetése után) a digitális albumeladásaik mindössze 5%-kal nőttek" majd "Hasonlóképp, a bevételeik mindössze 8%-kkal nőttek" tehát akkor mégsem csökkent a bevétel, hanem nőtt, akárhogy is számolok. most akkor mégis, ki a hülye???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mihaly.her...
2010.02.10. 17:31
Itt van az, hogy a média megpróbálja átverni az embereket!!!!
Mi kell a népnek???? A katasztrófa, a szerencsétlenség, a celebek hétköznapi káromkodásai és hasonlóak.... De az, hogy pl mit fejlesztettek???!!! Azt csak a tudományos újságokban/oldalakon tudja meg az ember, mert a média ezzel a területtel nagyon-nagyon kicsit foglalkozik (kivéve ugye a szaklapokat)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jani00
2010.02.10. 17:43
Ó szegények meg ne haljanak.
Én is csak akkor veszek lemezt ha kapok is valamit.Most ha megveszem online azzal marha sokat érek mert fizikailag cask biteket kapok amiket a hajamra kenhetek.
Ezzel szemben egy zeneboltban megkapom a fullos minőségben írt lemezt ami 2 hónap intenzív használat után eltörik az olvasóban.Legalábbis én így jártam és azóta nem vettem egy lemezt sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2010.02.10. 18:56
Insignia - szerintem is ingyen kellene, hogy adják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2010.02.10. 18:59
Vagy fizessenek azért, hogy hallgassuk a zenéjüket =))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.02.12. 14:49
Emeljük az árakat, kevesebben vesznek zeneCD-t azta, ezt a 8éves kishugom megmondja nem kell hozzá egyetem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!