iPon Hírek

Meglepő újításokat is hoz a Windows 8.1 frissítés

Dátum | 2014. 02. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows 8.1 frissítés érkezését hatalmas figyelem övezi, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt hetek folyamán napvilágot látott részletek alapján igazán hasznos újításokat kínál majd a szoftvercsomag. Legutóbb kiderült, hogy a Windows 8.1 frissítés érkezésére áprilisban, egészen pontosan április nyolcadikán számíthatunk, most azonban arra is fény derült, milyen újításokat kínál még a frissítés azokon felül, amelyek a korábbi kiszivárgásoknak köszönhetően már ismertek.
Paul Thurrott beszámolója szerint a Windows 8.1 frissítés érkezésével a Metro felhasználói kezelőfelületen is elérhető lesz a szokásos asztali tálca, ami elsőre meglehetősen furán, szokatlanul néz ki. A tálca előcsalogatásához csak a kijelző aljára kell húzni az egérkurzort, és máris előbújik. A tálca természetesen testre szabható lesz: mind asztali, mind pedig Metro UI alkalmazások parancsikonjai megbújhatnak rajta. A Modern UI alkalmazások ezzel együtt címsort is kapnak, csak úgy, mint az asztali alkalmazások, de ez a címsor csak 1-2 másodpercig tűnik majd fel, rögtön az alkalmazás indítása után. Érdekesség, hogy Thurrott szerint a Windows 8.1 Update 1 néhány konfiguráció esetén alapértelmezetten az asztalt jeleníti majd meg a boot folyamat végeztével – ez a funkció a tesztek alapján néhány régebbi ultrabookon működött. Az újabb, érintőkijelzős konfigurációkon a szokásos csempés Start képernyővel indul a rendszer, ezt pedig egy Surface Pro 2 teszt után sikerült megállapítani. Egyszóval úgy tűnik, tényleg az lesz a gyakorlat, hogy az érintőkijelzős konfigurációknál a csempés Metro UI, az érintőkijelzővel nem rendelkező rendszereknél pedig a megszokott asztal jelenik majd meg rendszerindítás után, természetesen alapértelmezetten (bármikor átállítható).
Egy másik beszámoló alapján, amely a MacAkins Online virtuális hasábjairól származik, a tálcára tűzött Modern UI alkalmazások esetében elérhető lesz számos olyan funkció, amit az asztali alkalmazásoknál már megszokhattunk. Ide tartozik az ugrólista, illetve a médialejátszást vezérlő gombsáv is – utóbbi thumbnail nézetben válik elérhetővé, így anélkül lehet majd például megállítani a zenelejátszást, hogy konkrétan átváltanánk a zenelejátszó alkalmazásra.
Ezzel együtt OneDrive integrációra is számíthatunk: a tálcán jelen lesz a OneDrive szinkronizációs ikon, amely a szinkronizáció állapotáról is információt ad. Hogy mi az a OneDrive? A SkyDrive szolgáltatás utódja. A névváltásra azért volt szükség, mert a Microsoftot korábban erre kötelezte egy bírósági döntés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

48. Fzoltan
2014.02.11. 10:04
Nagyon nyomja a Microsoft a reklámot, minden 2-3. nap jön egy hír. Van egy olyan sejtésem, hogy be is fog jönni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Riddick77
2014.02.11. 10:24
Amíg ki nem jön a win9 addig még elvegetál ,de ha az normális lesz ,gyors , új directx ,és normálisan kezelhető,mint a win7,akkor ennek reszeltek. Megy a felejtőbe,mint a Vista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. coolpet
2014.02.11. 10:49
En meg nem valtottam, csak egyetlen M$ termeket lennek hajlando megvenni, amivel szivesen szivnak.
Az pedig az M$ porszivo

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. zsolt200
2014.02.11. 11:01
Mekkora újdonság hogy visszateszik azt ami a win7-ben alapból volt, azta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. damaniac82
2014.02.11. 11:14
Na, alakul ez! A végén még váltok majd win7ről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. gabesz9920 zsolt...
2014.02.11. 11:24
Ez a baj, hogy visszavesznek mindent win7-ből, és a végén kapunk egy átnevezett win7-et.
Nekem gyárilag win8 volt telepítve a notebookomra, azóta frissítettem 8.1- re, és semmi bajom vele, nem hiányzik a régi start. (sokkal inkább tetszik az új csempés rendszer, szerintem átláthatóbb)
Mindösszesen annyi a baj, hogy a Microsoftnak muszáj úgy alakítani a rendszerüket, hogy eleget tegyenek a visszajelzéseknek, és sajna ezeket a visszajelzéseket nagyrészt olyanok írják, akik reflexből elutasítják az új dolgokat.

Ez személyes véleményem, kérlek titeket ne legyen vita tárgya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Asagrim
2014.02.11. 11:41
Azt csinálnák meg hogy ne csak függőleges, de vízszintes térelválasztót is lehessen a csempék közé rakni; akkor még azt mondanám hogy egy konfigurálható RSS/gmail olvasó live csempével még használnám is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Meteorhead
2014.02.11. 11:47
Gabesz, pedig mennyire egyetértek veled...

Nekem is az a bajom, hogy MS végre az asztalracsapott és elkezdte kiszanálni a WinAPI-t a rendszerből, egy átmeneti megoldással, amíg működött mind a kettő, de elszeparálva. A sok sírás-rívás eredménye az lett: ahhelyett hogy az asztal egy Metros alkalmazás volt, és igazából a Metro részeként futott, most pont fordítva lesz >> a Metros felületek lesznek ráúsztatva a WinAPI-s asztalra, egy "ablak" hatását keltve. (Illetve ez lesz Win9-ben)

Ez baromira nem jó. Megvolt az újító szellem, szerintem jó is volt amit csináltak (bár távolról sem hibátlan), és a nagy nyomás hatására lesz egy xar keverék, ami lassú lesz mint a dög a sok API keveredés miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gabesz9920 Asagr...
2014.02.11. 11:50
Mondjuk vízszintes elválasztásnak én is örülnék, plusz úgy kibővíteni, hogy ne csak kétfelé lehessen szétválasztani a képernyőt, hanem akár 3 részre.(nekem nagyon jól helyettesítené a 3 monitoros megoldást. értsd: 2 oldalra vékonyan Metro alkalmazás, középen pedig az asztal mondjuk böngészővel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Zabalint gabes...
2014.02.11. 12:00
"Ez a baj, hogy visszavesznek mindent win7-ből, és a végén kapunk egy átnevezett win7-et."

A lényeg, amit nem látsz, hanem mögötte van, az marad. A lényeg, hogy gyorsabb, hatékonyabb legyen.

"Ez személyes véleményem, kérlek titeket ne legyen vita tárgya."

Aha, ne vitassa senki, hogy a ModernUI ellenzőinek többségét egybites módon maradinak nevezted. Mert ugye ha valaki valamilyen új dolgot rossznak tart, az ugye általában ellenzi az újdonságot. Az én személyes véleményem, hogy te maradi vagy, mert ellenzed a 8.1 legújabb frissítésének az újdonságait, mert általában ellenzed az újdonságokat. Ez csak a személyes véleményem, ne legyen vita tárgya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Fzoltan
2014.02.11. 12:06
Zabalint: Ő pont nem ellenzi az újításokat...

Nekem sem szimpatikus, hogy felhasználói nyomásra hozzák vissza a startmenüt...
A jelenlegi már most jól testreszabható, de tényleg lehetne ezt még fokozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Zabalint Meteo...
2014.02.11. 12:07
A legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha teljesen szétválasztva maradna a két felület, és párhuzamosan fejlődne a kettő, telepítéskor pedig dönteni lehetne még arról is, hogy egyáltalán legyen ModernUI.

De nyilván azért nem ebbe az irányba megy a Microsoft, mert ragaszkodik egy rossz koncepcióhoz, az asztalra erőltetett Metro felülethez, ezért most igyekszik beágyazni a desktop felületbe, hátha úgy használhatóbb lesz. Nyilván sosem lesz jól használható, mert nem nagy monitorra tervezték, egy ablakban kicsiben sem lesz jó, mert ott meg nem nyújt semmi pluszt ahhoz a felülethez képest, ami keretbe fogja.

Mindenesetre vicces látni azt az erőlködést, amikor egy alapjában rossz felületet próbáltok védeni, és fikázni a Microsoftot, hogy miért igyekszik menteni a menthetőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Zabalint Fzolt...
2014.02.11. 12:09
Mondom, nem egybites a dolog. Ő más újdonságokat ellenez most éppen, mert szerinte azok visszafelé mutatnak. A ModernUI ellenzői pedig szintén azért ellenezték a ModernUI-t, mert az mutatott szerintük visszafelé (vagy mert egyszerűen rossznak találták). Persze egyszerűbb az egybites gondolkodásmódot felvenni, amely maradiakra és újdonságokat kedvelőkre osztja a társadalmat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. DogTheDog Zabal...
2014.02.11. 12:10
TE nevezted egybites maradinak aki nem szereti,a srac enyhen szolva is maskent fogalmazott.
Ahogy irta,ugy teljesen egyet is lehet vele erteni.
Ha ezt te nem latod,akkor legyszi menj mar be egy nagy irodaba,es valtoztasd meg az ikonok elrendezeset ugyanazon az op rendszeren,amit Pirike tiz eve ugyanugy hasznal agy nelkul.
A nagy resze a fikazoknak nem hasznalt meg win8-at,ez siman kiderul a panaszaikbol,mig van egy kisebb resz,akik felhasznalokent nem elegedettek a termekkel.Ez a szitu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Asagrim Zabal...
2014.02.11. 12:13
A felület nem rossz, csak nem kellett volna úgy szoktatni desktop userekkel a touch felületet hogy nekik is kötelező legyen használni, így asztali gépen eléggé feature szegény, az RT meg úgyse fogy jobban, szóval bukott a nagy népszerűsítési tervük ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Asagrim DogTh...
2014.02.11. 12:20
"Ha ezt te nem latod,akkor legyszi menj mar be egy nagy irodaba,es valtoztasd meg az ikonok elrendezeset ugyanazon az op rendszeren,amit Pirike tiz eve ugyanugy hasznal agy nelkul."


Gimibe unalomból valaki számtech órán egy NT4.0-s winnyózon lecserélte a rendszerikonokat, pont ahol én ültem. Még aznap kitiltott volna a tanár a számtech teremből, ha nem tudtam volna meggyőzni a hármas átlagommal hogy nem én voltam!

Nem igaz hogy öt nyelven programoz, meg suli rendszergazda, de annyi esze nincs hogy megnézze azt a rohadt shell32.dll módosítás dátumát, és összevesse a számtech terem órarendjével, meg az ülésrenddel.

[/off]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Zabalint DogTh...
2014.02.11. 12:36
"TE nevezted egybites maradinak aki nem szereti,a srac enyhen szolva is maskent fogalmazott."

Nem, én azt neveztem egybitesnek, aki szerint:

"és sajna ezeket a visszajelzéseket nagyrészt olyanok írják, akik reflexből elutasítják az új dolgokat."

És igen, ez valóban egybites gondolkodásmód. Mert valakinek vagy tetszik az új felület, vagy nem, nyilván egy lehetséges ok, hogy vannak akik a megszokotthoz ragaszkodnak, azonban tartsuk már tiszteletben egymás véleményét. Én sem mondom azt, hogy akinek tetszett a Metro, azok többsége olyan, hogy reflexből elfogad minden újítást. Nem, mert én el tudom fogadni, hogy van akinek tetszik az általam szarnak nevezett új felület.

És természetesen ez is ugyanaz az egybites gondolkodásmód:

"A nagy resze a fikazoknak nem hasznalt meg win8-at,ez siman kiderul a panaszaikbol,mig van egy kisebb resz,akik felhasznalokent nem elegedettek a termekkel.Ez a szitu."

Ez egyébként azonos az Apple fanatikusok érvrendszerével is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Zabalint DogTh...
2014.02.11. 12:38
"Ha ezt te nem latod,akkor legyszi menj mar be egy nagy irodaba,es valtoztasd meg az ikonok elrendezeset ugyanazon az op rendszeren,amit Pirike tiz eve ugyanugy hasznal agy nelkul."

Gizikének teljesen mindegy milyen a felület, mert csak a funkciók töredékét használja, neki Start menü és tálca sem kell, elég ha ott van az a pár ikon, ami kell neki, ha ikon helyett csempe van, neki az is mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. DogTheDog Zabal...
2014.02.11. 12:39
Dehogy mindegy,ezert is irtam,hogy probald ki,ne csak beszelj a levegobe.
Mar akkor is telefonal a rendszergazdaert,ha ket ikont felcserelsz a szomszedjaval.
A megszokas nagy ur.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Zabalint Asagr...
2014.02.11. 12:39
A felület teljesen jó szerintem is, de nem desktopra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Zabalint DogTh...
2014.02.11. 12:42
Gizike nem fog írni a Microsoftnak, max. a rendszergazda, hogy a Gizikék nem tudják megszokni az új felületet.

Egyébként meg pont infós fórumokon ellenzik leghangosabban az új felületet, úgyhogy felesleges láma userekkel érvelned. Habár pont az informatikusok között tényleg sokan vannak, akik ragaszkodnak a megszokotthoz, azonban az a réteg még a Windows 7-et is fikázza ma is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. partxxx
2014.02.11. 12:46
nekem az hiányzik mint XP és az nLite nyújtott ... a francnak kell koreai nyelvcsomag meg beszéd támogatás és a többi szarság ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. heviztksz Riddi...
2014.02.11. 12:50
Ezek szerint nem használtad még. MErthogy hülyeségeket írsz róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. heviztksz Zabal...
2014.02.11. 12:53
miért is nem jó desktopra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim partx...
2014.02.11. 12:59
A lehetőség továbbra is adott, csak még senki nem írt rá olyannyira könnyen emészthető programot, mint amilyen az nLite volt XP-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Jimmy9082
2014.02.11. 13:00
szerintem win8 sebességben és stabilitásban ott van a win7. indulása óta használom a rendszert most akarok majd váltani 8.1-re, a metroval én sem vagyok elégedett szép meg jó az a sok csempe, de maradhattak volna a vista/win7 asztali widgeteknél a home screen meg megmaradt volna sima start menüt helyettesítő cuccnak. az meg nem segít rajta semmit ha csinálnak egy fapados asztalt belőle, igy már az egyik értelmét veszti, tényleg az lenne a jó a ha külön válna a mobil-tábla platform meg az asztali
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. DogTheDog gabes...
2014.02.11. 13:13
En 3 reszre tudom valasztani a kepernyot,ket App tud futni ket Snap View savban es a harmadikban az asztal.Mar ha erre gondoltal,viszont ugy tudom hogy csak 1080p-ben engedi a ket Snap View ablakot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Zabalint heviz...
2014.02.11. 13:14
Nagy fókuszáltság, teljes képernyős alkalmazások, teljes képernyős menü, ezek desktopon anno a 14 colos monitorok korában még elmentek, ma amikor 19 colosak a legkisebb desktop monitorok, nem egy ilyen felületre van szükség.

Nem véletlenül próbálja menteni úgy a Microsoft, hogy ablakba foglalná, így mentve ami menthető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. j.panzer
2014.02.11. 13:15
ATYA ÚR ISTEN, HOGY EZEK MILYEN IDIÓTÁK...
Nem elég, hogy egyszer már össze keverték a szezont a fa.zonnal, most megteszik újra. Nehogy már használható OS-t csináljanak a Win8-ból.

Tehát, lássuk csak. Most már rájöttek, hogy semmi értelme vegyíteni a két felületet (asztal és MUI). De ahelyett, hogy mindent a helyén kezelnének, és értelmesen fejlesztenének, tovább keverik a szoarét.

Mert hát Modern UI. Azt valljuk be tableten illik használni. Oda nem tálca kell b+, hanem értesítési sáv, ahol látom ha jön mail, netalántán másfél évvel a kva OS kiadása után eljuthatnánk oda, hogy az akkumulátor töltöttséget, és a Wi-fi térerőt is lássam. De neeeeeeemmmm... tegyünk ide halál felesleges elemeket, mint a tálca.

És ha már az amúgy is hulladék MIU-t még jobban tönkreberheltük, akkor ne feledkezzünk meg az OS-t asztali gépen használó Userről se. Neki is toljuk ki a szemét teljesen felesleges funkciókkal!
Start menü? Ja hogy az kéne? Hogy annak van értelme? Nem, nem, azt akkor sem kaptok rohadjatok meg, ha bele gebedünk, ha csődbe megy a cég. Nehogy már nektek legyen igazatok p-ok. Idióta User. Még hogy elvárásai vannak. Hát milyen világot élünk.

Pofám leszakad, hogy mekkora egy állat ez az MS.
Jah és a w8.1-el ellentétben ezt akarva akaratlanul rám kényszerítik. Dejó... pont mint a dejó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. csabi02
2014.02.11. 13:24
Engem pl zavart a win7-ben az érintő képernyő támogatása és a Minialkalmazások is meg még néhány dolog ami számomra = volt a 0-val,de nem a fórumokra jártam fikázni az os-t hanem testre szabtam gyorsan hogy minél hatékonyabb és szokhatóbb legyen számomra.

Akik meg nem értenek hozzá azoknak mindig is nehezen kezelhető, tetű lassú volt az összes Win a háttérben futó 763alkalmazás és 3különböző antivírussal,legyen az akár XP,Vista, 7,8,8.1 (pl.:Gizike az irodából)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gabesz9920 DogTh...
2014.02.11. 13:44
Erre gondoltam igen. Ha TV-re rákötném HDMI-vel akkor nekem is működne? (csak azért kérdem, mert most kolin vagyok, másként már rég kipróbáltam volna)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. partxxx Asagr...
2014.02.11. 13:51
Asagrim, örülnék neki ha lenne n00b verzió, de egy haladóval is kiegyeznék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Meteorhead
2014.02.11. 14:15
Fúú, látom itt fröcsög az indulat.

Valóbana, a legjobb hátraarc az lett volna, ha a Win7 legtöbb funkcióját, beleértve az áhított Start Menüt visszahoznák azoknak, akiknek az jött be, és ezzel teljesen párhuzamosan ment volna a MUI irány. Mindenki azt használ, amit akar, de nem keverni a kettőt. Amikor már annyi App lenne az új felületen, kiforrotta volna magát a WinRT annyira, hogy desktopon is ugyanazt a feature-gazdag élményt nyújtja, mint a régi cuccok, akkor el lehetett volna gondolkozni azon, hogy kukázzák a régi dolgokat.

Sajnos most összekeverik a dolgokat, ezzel végérvényesen olyan dolgokat fognak belerakni a WinRT-be, amik szöges ellentétben állnak a koncepciójával. Pedig ha tényleg beleraknák azt a pár dolgot, ami hiányzik (függőleges osztás egy jó gondolat, háttérprocesszek támogatása...) akkor 1000X jobb lenne, mint a régi. Ha kiforrták magukat a dolgokat, és nem egy félkész dolgot kell prezentálni a konzervatív (most jó értelemben) népeknek, akkor nem lenne háborúság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. gabest
2014.02.11. 14:17
Windows=Ablakok, valaki visszafordítaná nekik angolra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim partx...
2014.02.11. 14:26
dism a barátod

http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824822.aspx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. DogTheDog gabes...
2014.02.11. 15:08
Ugy meg nem hasznaltam,de szerintem igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. partxxx Asagr...
2014.02.11. 15:14
Köszi, használhatónak tűnik

jóval több csomagismeretet igényel, szóval ehhez még sok mindennek utána kéne néznem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gab78
2014.02.11. 16:50
Még 3-4 év, és használható is lesz valamire! Addig Win7...

Hétvégén gondoltam egyet és felfrissítettem a rendszert 8.1-re... ma meg ment vissza a Win7... eddig bírtam... komolyan ezzel a modern khm -al ki lehet üldözni a világból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. I.Jozsef83 gabes...
2014.02.11. 16:57
Ez a baj, hogy visszavesznek mindent win7-ből, és a végén kapunk egy átnevezett win7-et.

Rossz felfogás , rosszul közelítesz a dolgokhoz ... nem arról van szó amire gondolsz

az új csempés rendszer, szerintem átláthatóbb
Azt a hétmindenjójátneki , igazánkomolyanmondod ?

Ez személyes véleményem, kérlek titeket ne legyen vita tárgya.

Akkor nem kellett volna előhozakodni vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. I.Jozsef83 Asagr...
2014.02.11. 17:03és sajna ezeket a visszajelzéseket nagyrészt olyanok írják, akik reflexből elutasítják az új dolgokat

szerintem meg pont azokra hallgattak , akik nem csak facebukra meg filmnézésre . zenehallgazásra , levelezésre használnak win oprendszert .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. I.Jozsef83
2014.02.11. 17:09
Windows 8.1 Update 1 néhány konfiguráció esetén alapértelmezetten az asztalt jeleníti majd meg a boot folyamat végeztével – ez a funkció a tesztek alapján néhány régebbi ultrabookon működött. Az újabb, érintőkijelzős konfigurációkon a szokásos csempés Start képernyővel indul a rendszer, ezt pedig egy Surface Pro 2 teszt után sikerült megállapítani.

Ugye olvastok is azért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. _DiEGO_
2014.02.11. 17:29
Mi is lett a lényeg az egészben ? és tényleg ha páran végigolvasnák a hírt akkor nem fröcsögnek itt feleslegesen verve az asztalt és egymásnak esni , páran méltatlanok a fórumhasználatra is.

Egyszóval úgy tűnik, tényleg az lesz a gyakorlat, hogy az érintőkijelzős konfigurációknál a csempés Metro UI, az érintőkijelzővel nem rendelkező rendszereknél pedig a megszokott asztal jelenik majd meg rendszerindítás után, természetesen alapértelmezetten (bármikor átállítható).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fernando
2014.02.11. 17:48
Minden bizonnyal ő sem ért hozzá és hülyeségeket beszél...

http://itcafe.hu/cikk/windows_8_katasztrofa_microsoft_paul_thurrot/paul_thurrott_nekiment_a_microsoftnak.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2014.02.11. 18:58
Esetleg még annyi az egészhez, hogy a Windows programok futtatása önmagában hiábavaló ha nincs mód azok kezelésére, márpedig a legtöbb Windows-ra készült szoftver a billentyűzet és az egér meglétét feltételezi illetve igényli, és érintőképernyőről nehezen vagy nem is használhatóak .
Nem , nincs szándékomban kiemelni egyet sem - csak mint ténymegállapításként írtam le.

Fernando

na igen .

Sinofsky 2009 nyarán lett a Windows divízió elnöke, az elsöprő sikerű Windows 7 már az ő irányítása alatt született, de ahhoz még nagyon kevés köze volt. A Windows 8 fejlesztését viszont konkrétan ő vezette, de Thurrott szerint minden hasznos (illetve a Windows megújításához szükséges) vezetői tulajdonsága ellenére van egy alapvető hiányossága: Nem érzi mi a jó dizájn, azaz hogy kell egy termék kinézetét, kezelését, felhasználói élményét jól kialakítani. A Windows 8 ezért a korábbi változatokhoz hasonlóan újra egy nagy katyvasz lett, némi tudathasadással megspékelve, a fejlesztők ugyanis sikertelenül próbáltak keresztezni egy asztali és egy mobil operációs rendszert.

Nem tudsz mindenkinek a kedvében járni, Microsoft. Hagyd már abba. Itt az ideje azokra az emberekre építeni, akik ténylegesen használják a termékeidet, nem a mondabéli fogyasztókra, akik nem fogják kidobni egyszerűbb androidos és iOS-es eszközeiket csak azért, mert ti azt szeretnétek.” - zárja írását Paul Thurrott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. budspencer
2014.02.11. 23:26
Csak nem fogy ez úgy ahogy szeretnék... "ne a vevőid igényeit alakítsd, hanem a terméket alakítsd a vevői igényekhez" - Ez a felfogás nagyvállalati környezetben ismeretlen és/vagy főbelövés jár érte egy megbeszélésen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2014.02.12. 04:13
Azert vicces, hogy meg mindig a Surface meg tapis kijelzos gepekben gondolkodnak, mikor a piacon 98%-ban nem ilyen gepek vannak.
W8 Touch edition, W8 Desktop Edition ennyit kellett volna csak csinalniuk es nem farasztani az embereket a Metro-val desktopon es mar 5-szor ennyi eladott Win8-nal jarnanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Riddick77 heviz...
2014.02.12. 11:03
Helló! Valami eszetlen kis amőba lehetsz,de azért válaszolok.
1.Használtam több gépen is,én uninstall lett a vége. 2. Hülyeségeket nem írok,mert az infó az egyik szakmám. 3. Munkahelyen,ami a felsőoktatásban van,több gép Win 8 al jött, a kollégák kérték a rendszergazdákat ,hogy cseréljék le Win 7 re. 4. Van kapcsolatom notebook cégekkel,a gyári win 8-al kijött gépekre is Win 7-et raknak. De,majd elválik a dolog,több elemző is írta,hogy megbukott a WIN8al az MS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Riddick77
2014.02.12. 11:28
De,hogy ne csak a saját véleményem mondjam, ezt a cikket érdemes megnézni a bizonytalanoknak.

Akinek tetszik persze,az használja nyugodtan.

http://itcafe.hu/cikk/windows_8_katasztrofa_microsoft_paul_thurrot/paul_thurrott_nekiment_a_microsoftnak.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!