iPon Hírek

Megmutatja a klímaváltozás jövőjét a Google

Dátum | 2008. 05. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Összefogott a brit kormánnyal a Google annak érdekében, hogy néhány igazán érdekes és különleges új, környezeti témájú réteggel gazdagíthassák a Google Earth-öt - amelyek ezúttal nem mást, mint az előrejelzett klímaváltozás menetét mutatják be, mintegy száz évre előre.


Az első réteg, amelyet a Hadley Centre adatai alapján állítottak össze, a szén-dioxid koncentráció változását mutatja be 1999 novemberétől 2099 októberéig. Az időskála mentén felbukkan több hely-jelölő is, amelyek részletes információk adnak a klímaváltozásnak az adott térségre gyakorolt konkrét hatásairól, valamint tartalmaznak külső hivatkozásokat is a témakörrel kapcsolatban.

A második réteg alapját a Brit Déli Sarki Felmérés szolgáltatta; ez értelemszerűen a sarki jégréteg olvadását mutatja be 1940-től kezdődően, előrevetítve a számítások alapján egészen 2099 júniusáig. Itt is találhatunk számos plusz információt, különböző felfedezések dátumait, valamint 10 különböző jégperem visszavonulásának részletes dokumentációját.

A rétegek már most elérhetőek, így bárki utánajárhat, hogy mekkora bajban lesz fényvédő krém nélkül néhány év múlva.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások