iPon Hírek

Megnyílt az Apple Mac App Store

Dátum | 2011. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Ahogy az a korábbi hírek alapján várható volt, az Apple ma útjára indította a Mac App Store névre keresztelt alkalmazás áruházát, amely az iOS App Store mintájára ingyenes és fizetős alkalmazásokat kínál a felhasználók számára. A Mac App Store – ahogy az a nevéből is következik – a Macintosh noteszgépek és asztali gépek tulajdonosait célozza meg.

Az alkalmazás áruház használatához 10.6.6-os verziószámmal rendelkező Snow Leopard operációs rendszerre van szükség, így ha eddig még nem tettük volna meg, mindenképpen érdemes operációs rendszert frissíteni, ugyanis a Mac App Store alkalmazás frissítés formájában települ Macünkre. A Mac App Store már most is több, mint 1000 alkalmazást tartalmaz, amelyek között a fizetősek mellett szép számmal találhatunk ingyenes szoftvereket is. A bolt kategóriákra bontva, jól átlátható módon tárja a felhasználók elé az áruház kínálatát, így könnyedén megtalálhatjuk, amit éppen keresünk. Az áruházban található szoftverek között a maximális gyorsaság érdekében kereshetünk is.

 
A vállalat a jól ismert iLife szoftvercsomag egyes részeit is elérhetővé tette, így az iPhoto, az iMovie és a Garageband alkalmazásokat például egyenként 14,99 dollárért lehet megvásárolni. A Pages, Keynote és Numbers szoftverekért már darabonként 19,99 dollárt kérnek el, de az Aperture is elérhető, méghozzá nem kevesebb, mint 79,99 dollárért. Az Apple saját szoftverei mellett harmadik fél által készített alkalmazások is helyet kaptak a Mac App Store-ban, így például találkozhatunk az Autodesk Sketchbox Pro-val, a Pixelmatorral, a Cheetah 3D-vel és az iPad egyik neves alkalmazásával, a Mac átiratként elérhető Flight Control HD-vel is.

A Mac App Store természetesen folyamatosan bővül majd, ugyanis a gyártó a különböző fejlesztők alkalmazásait is felveszi majd a kínálatba, amennyiben azok megfelelnek a vállalat által szabott követelményeknek és a szigorú, tartalommal kapcsolatos előírásoknak. A vállalat számos neves fejlesztővel tárgyal annak érdekében, hogy alkalmazásaik elérhetőek lehessenek a Mac App Store-on belül, így a közeljövőben a szolgáltatás dinamikus bővülésére lehet majd számítani.

További információkat itt találnak az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. anubys
2011.01.06. 20:16
Csak emiatt kiadták volna a 10.6.6-ot? Ugyanis tegnap frissítettem, és 6.5-öt pakolt magától a gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2011.01.06. 21:40
nem nagyon értelek lehet, h csak emiatt, de lehet hogy nem csak és kizárólag ezt tartalmazza így jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.01.07. 09:27
Másik oldal szerint: "a százmegás csomagból 7,4 megát tesz ki a Store"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ájPon
2011.01.07. 23:27
Epic Fail az indulás.
http://modmyi.com/forums/iphone-news/743792-massive-failure-mac-app-store-titles-easily-pirated.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!