iPon Hírek

Megnyílt az Apple magyar online áruháza

Dátum | 2011. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Sokat kellett rá várni, hogy végre ebben a tekintetben is felkerüljünk az Apple térképére, de most megtört a jég: Magyarországon is elérhető az Apple Online Store, amelyben az Apple teljes kínálata megtalálható. A vásárlók iPad, kártyafüggetlen iPhone, iPod és Mac konfigurációkat egyaránt találnak az áruházban, sőt, a termékekhez tartozó kiegészítők is jelen vannak, plusz néhány olyan kedvezményt is biztosít a gyártó webáruháza, amelyek egyelőre máshol nem érhetőek el. Természetesen a teljes felhasználói kezelőfelület magyar nyelvű.

Nézzük is, milyen szolgáltatásokat kapunk. A magyar Apple Online Store elindulásával elérhetővé válik idehaza is az exkluzív és ingyenes gravírozó szolgáltatás, amelynek keretén belül személyes felirat kerülhet iPad vagy iPod készülékünkre. Külön extra, hogy az Apple Online Store egy ingyenes telefonszámon várja a vásárlók kérdéseit, például iPhone és iPhone-os alkalmazások témakörében is, mindezt magyarul.


Amennyiben inkább valamilyen Mac konfigurációt szeretnénk vásárolni, akkor sincs gond, hiszen minden modell jelen van a hazai áruházban, sőt, a készülékeket konfigurálhatjuk is: a rendelés során választhatunk hozzájuk nagyobb adattároló kapacitású merevlemezt, több memóriát, illetve kiegészítőket is. Ahogy a külföldi Apple Online Store, úgy a magyar áruház is kínál kedvezményeket a hallgatók és az oktatók számára, amelyekkel kapcsolatban további információ itt található.

Aki kíváncsi a magyar áruházra, látogasson el ide, aki pedig Mac-es, iPhone-os, iPad-es, vagy iPod-os segítségre szorul, hívja az ingyenes +3680-983-824-es telefonszámot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Amiggo
2011.09.20. 12:35
Nekem "Wingdings" betütípus kellene
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Amiggo
2011.09.20. 12:39
Mellesleg már megint szemetszúrt, hogy az USA-ban 2499$ (azaz kb. 550e Ft) nálunk meg 729990.- JóMagyarForint a kezdő ára egy Mac Pro-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. baler
2011.09.20. 13:06
Ja, meg 70K-ért adnak egy 5770-est. vicc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. rieper
2011.09.20. 13:07
Írhatnék ide dolgokat, de inkább: flame flame flame troll troll flame flame.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. BlackZodia...
2011.09.20. 15:14
Az árak eléggé a rofl kategóriát erősítik... fele ennyiért olyan gépet össze lehet rakni ami megerőszakolja ezeket a sz@rokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. rieper
2011.09.20. 21:27
Pont azt beszéltük, hogy IQ Fighter usereknek ott amerikában jó ez az apple, mert semmit se kell vele foglalkozni, meg "olcsó", meg sikk is.
Hiába kínál a Dell fele annyiért jobb gépeket, azt csak a már valamelyest hozzáértőbb userek veszik meg.

Itt meg szintén egy hatalmas nagy sikk és semmi más, esetleg státuszszimbólum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rastawicc
2011.09.21. 03:16
Megérkeztek a MAC szakértők! Már megint. Emelem kalapom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Mikury
2011.09.21. 09:40
"Megérkeztek a MAC szakértők! Már megint. Emelem kalapom!" - rastawicc

Reszben osztom a velemenyedet. A Mac igen jo es papiron gyengebb config odaver egy erosebbnek tuno Win7es PC-t. DE... Azt Te is elismerheted, hogy...

"Egy 730 ezer forintos gépben 3GB??? memóriát tesznek, egy 5770-es kártyával? Egy másfél milliós gépbe pedig hatalmas mennyiségű 6GB memória kerül, akkor, amikor egy átlagos gamer gépben van 8-12GB." - Mikrobi

Ebben azert van igazsag! Jo a Mac, sot mondjuk, hogy jobb is, meg szebb is DE az arkulonbseg (foleg Magyarorszagi viszonylatban) egy vicc kategoria mar. Es ez szomoru!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. NTibor77
2011.09.21. 11:18
@Amiggo: Ne felejtsd el, hogy azok nettó árak, melyekre még rá kell számolni a forgalmi adót, mely államonként változik és amit hazánkban most fognak ugye 27%-ra emelni!

@BlackZodiac: Én tavasszal állítottam össze kíváncsiságból egy konfigurációt az legkisebb iMac-hez hasonló vagy avval megegyező "PC-s" alkatrészekből a teljesség igényével. Tehát többek között belekerült a konfigba az alacsony zajszintű hűtés, a WiFi kártya, a BlueTooth adapter, az infra port, a stereo hangfal, a vezeték nélküli egér (a M$ érintés érzékeny felületű egere mely kb. ugyanannyiba kerül, és ugyanazt tudja mint az Apple megoldása) és billentyűzet illetve a 16:9-es IPS paneles LED világítású LG LCD monitor (az iMac-be is az LG gyártja az IPS panelt). Ha csak az alkatrészek árát adtam össze, azaz összeállítás, telepítés, beüzemelés nélkül kb. 40eFt-al voltak olcsóbbak. Tehát vigyázzunk az ilyen kijelentésekkel, hogy fele annyiért ki, milyen konfigot állít össze.

@Mikrobi: Ne a Windows-ból indulj ki, melynek minden memória kevés. Tudod a programok igényei különbözőek, van aminek sok memóriára van szükséged, de van olyan, melyen a számítási teljesítmény a fontosabb. A Mac pedig nem "gamer" gép!

@AMD_Dragon: Én is bővítettem az iMac-emben memóriát. Direkt megkérdeztem a kereskedőt kinél vettem, hogy a garancia végett megcsinálhatom én magam, vagy be kell e hozzá vinnem. Mire azt válaszolta, hogy nyugodtan csináljam én magam. Úgyhogy besétáltam egy laptop boltba és vettem memóriát, melyet otthon beszereltem a gépbe. Nem kötelező az Apple-t választani!

És ha tudsz olyan lehetőségről, hogy 3-5eFt-ért az Egyesült Államokból leszállítják neked amit megrendeltél, akkor oszd meg velünk. Ugyanis a "vásároljon közvetlenül az Apple-től" szlogen valóban azt jelenti, hogy tényleg az Apple-től vásárolhatsz, tehát nem a magyar disztribútortól, ez az USA-ból jön, nincs "Apple Magyarország"!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kex
2011.09.21. 12:02
Van olyan, akiknek szükségük van rá, mert például ilyen rendszerre fejlesztenek, vagy olyan környezetben fejlesztenek/dolgoznak, amihez kell egy mac. Ha tagja leszel egy 10-15 fős fejlesztőcsoportnak, ahol mindenkinek ugyan az a platform van, akkor nem teheted meg, hogy neked más lesz. Ilyenkor elengedhetetlen, nem lehet csak szimulálni az egészet, abból nem szokott semmi jó kisülni. Az árát pedig úgy kell nézni, hogy nem csak azt vesszük figyelembe, hogy milyen/mennyi processzor-ram van benne, hanem tudomásul kell venni hogy bizonyos szolgáltatásokért fizetni kell ilyen módon (gondolok itt arra, hogy a thunderen 24 sávon lehet realtime audiot felvenni jó minőségben egy jó hangkártyával, amit semmi más nem tud jelenleg).

Kevés embernek van rá szüksége, de nekik megéri. (persze ott vannak azok a termékek is, amik a "divat" miatt ilyen drágák, ellenben ha figyelembe veszi valaki pl. a nagyobb mac prok minden tulajdonságát, akkor rájöhet, hogy abban a kategóriában (természetesen csakis abban) amiben kihasználják, nincs más alternatíva, legfeljebb drágábban).

(Az már más kérdés, hogy egy csomóan frissítettek Lionra, és csak a baj van vele szinte (nem magával az op. rendszerrel, hanem a támogatottsággal, egyszerűen nem mennek rajta a jól bevált programok)).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NTibor77
2011.09.21. 13:01
@Mikrobi: Én iMac-ről beszéltem a Mac Pro esetén melyben Xeon processzor, hot swap-es winchester (SSD) és !ECC memória! található, nem tudok nyilatkozni! Az ECC memória pedig nem két fillér, ez nem az a kategória, amit minden sarki PC boltban megkaphatsz. Gyorsan rákeresve a Net-en azt találtam, hogy egy Dell gyártmányú 2Gb-os memóriamodul 20eFt-ot kóstál, tehát ennek az analógiájára a 4Gb bizony 40eFt, és ez csak a memória ára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sgtyork
2011.09.21. 15:06
Én csak a MacBookPro Wifis tapasztalaimat osztanám meg. Panelban MSi átlag router kb 4-5 kapcsolatot látott Ipod 4-et, az előbb említett gép 16 -ot Tény hogy drága cucc, de nem 50-60% -al van túl árazva sztem csak úgy 30-al
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Amiggo
2011.09.22. 12:22
OFF:
@NTibor77: igen az EU-n kívülről behozott árukra köteles vagy jövedéki adót fizetni, de az 27% -os Áfa-val is csak 698500.- Ft!!! A szállítás meg benne van az árban "Free shipment"!
OFF vége
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NTibor77
2011.09.22. 16:41
@Amiggo: Ebben igazad van, de én arról beszéltem, hogy az amerikai online store-ban szereplő árak nettó árak, tehát erre még rá kell számolni a kb. 8%-os forgalmi adót (államonként változik). Evvel az árral számolj tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2011.09.22. 23:41
Úgy tudom, hogy nettó ár+vám és erra az egészre ÁFA. Nem mindegy, hogy milyen árfolyamon számolunk, az üzletek nyilván nem MNB középárfolyamon köttetnek... Azt meg talán nem kéne várni, hogy USA-Magyarország ingyenes szállítást eredményezzen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!