iPon Hírek

Megnyitja a mobil Flash-t az Adobe

Dátum | 2008. 05. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Open Screen Project néven útjára indította az Adobe a mobilos Flash (és AIR) egy részét megnyitó kezdeményezését. Ennek részeként idővel az SWF, F4V és FLV fájlok használati korlátozásait is eltávolítják, valamint a Flash és a Flash Cast protokoll hordozó rétegét is közzéteszik - ezzel együtt pedig (szintén mobileszközök esetében) a Flash és az AIR licenszelési költségeit is lecsökkentik.

Mindezzel egyrészt szeretnék megkönnyíteni a formátum mobileszközökre való átalakítását a fejlesztők számára, másrészt pedig a webböngészés élményét is konzisztensebbé kívánják tenni, függetlenül attól, hogy az ember ehhez számítógépet vagy egyéb eszközt használ-e épp.

A projekthez már számos cég csatlakozott, hardvergyártók és tartalomszolgáltatók is egyaránt: ARM, Intel, Qualcomm, Motorola, Nokia, Sony Ericsson, Toshiba, BBC, NBC Universal, NTT DoCoMo, plusz még a Verizon Wireless is.

Amennyiben minden az Adobe várakozásai szerint halad majd, úgy jelentősen kibővülhetnek a Flash lehetőségei a mobiltelefonok esetében is - amit eddig leginkább a mobilok igen sokszínű és eltérő minőségű hardver- és szoftverkörnyezete akadályozott meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások