iPon Hírek

Megnyitja a PST Outlook-formátumot a Microsoft

Dátum | 2010. 05. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

A két évvel ezelőtt körvonalazott nyitási elvei jegyében a Microsoft most rögtön két lépést is tett az Oultook külső fejlesztők előtti megnyitása felé - legalábbis ami a levelezőprogram Personal Folders (.pst) formátumát illeti.

Az egyik lépés a .pst Data Structure View Tool, a másik pedig a .pst File Format SDK. Az előbbi lényegében egy grafikus böngésző a .pst fájlok belső adatszerkezetéhez, míg az utóbbi egy platformfüggetlen C++ könyvtár, melynek segítségével immár külsősök is írhatnak olyan programokat, melyek tudják olvasni a .pst fájlokat (írásra egyelőre még nincs lehetőség).

William Kennedy, a Microsoft illetékese a nyitás kapcsán hangsúlyozta ennek a fontosságát és jelentőségét mindenki számára. Mint mondta, a nyitás szükségességét az ügyfeleik is rendszeresen hangoztatják, ők pedig hallgatnak is rájuk.

E két lépés nyomán tehát platformfüggeltenül fokozódhat az Outlook-kompatibilitás, a felhasználóknak is több választási lehetőségük lehet, valamint új lendületet kaphat a verseny, ezáltal pedig a fejlesztés is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. YuGabe
2010.05.25. 21:31
Háhá!!! Azzal nem sokra mennek, hogyha csak olvasni lehet a .pst-ket, módosítani nem! Elég nagy parasztvakítás így szerintem. Tehát ugyanúgy használni kell az Outlookot, csak most már lehet mondjuk távoli Outlook elérést garantálni vele (ami nonszensz, mert akkor már nem használok levelezőprogramot, ha nem a saját gépem előtt ülök ugye).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. systexas
2010.05.25. 21:42
én sose használtam levelezőprogramot, nem is látom az értelmét
a netes lapot használom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grumpy
2010.05.25. 21:56
mondjuk az egész outlook egy nagy paraszt vakítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!