iPon Hírek

Megosztaná a keresőket az MS?

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Kellemetlen kilátásokkal kecsegtetnek az MS és a News Corp tulajdonosa, Rupert Murdoch közt zajló tárgyalások; az MS ugyanis fizetne Murdochnak azért, hogy "kiiratkozzon" a Google-ből, és hogy onnantól fogva kizárólag a Bingen lehessen keresni News Corp tartalmakra.

Mivel pedig Murdoch-ot ebben a témában amúgy sem kell különösebben győzködni (ő ugyanis már régóta haragszik a Google-re és általában a "keresők népére", ahogy ő fogalmazott, mivel mindent ingyen akarnak, és soha nem válnak lojális olvasókká; nemrégiben nyilvánosan fel is vetette az ötletet, hogy kiiratkozna a Google-ből), "némi" pénzzel megtámogatva valóban nem kizárt, hogy sikerül rávenniük e lépés tényleges megtételére.

Amikor Murdoch először felvetette ezt az ötletét, a Google nem zavartatta magát különösebben; egyszerűen annyit válaszoltak, hogy részükről rendben - bárki bármikor kiiratkozhat tőlük, amikor csak akar, egyszerűen szólnia kell nekik, és máris kiveszik az oldalát a találati eredmények közül. Csak mellékesen és a lehető legburkoltabban utaltak rá, hogy milyen ostobaság is lenne egy ilyen lépés bárki részéről, elvégre mint mondták, az ember általában "azért tesz fel bármit is a netre, mert szeretné, ha azt mások is megtalálnák".

Végső soron azonban itt igazából nem is a News Corpról van szó, hanem arról a lavináról, amit egy ilyen precedens elindíthat: képzeljünk el egy olyan jövőt, melyben a legnagyobb tartalomszolgáltatók fele csak a Bing, a másik fele pedig csak a Google számára látható. A következmény egyértelmű: tovább bonyolódik a keresés, főleg, mivel úgyse fogja tudni senki fejben tartani, hogy melyik tartalomszolgáltató melyik keresőhöz tartozik. A "keresőkeresők" kétségkívül profitálhatnának ugyan egy ilyen felállásból, de az átlagfelhasználó jó eséllyel rosszul járna.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Bloksma
2009.11.24. 12:50
Pedig az MS nem is a Microsoft rövidítése, hanem a Morgan Stanleyé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gabriel
2009.11.24. 12:58
Meg biztos még sok más cégé és vállalaté is, de tudtommal ha IT-ről van szó, akkor elég egyértelmű, hogy Microsoft. De ha valakinek valóban nem az, akkor kérem szóljon, hogy tudjak róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Banzin
2009.11.24. 13:21
Először is az MS az tényleg Morgan Stanleyé akárki legyen is az. A rövidítést így írják helyesen M$.

A hírben szereplő Murdoch, pedig már szerepelt a Szupercsapatban is. Ha valaki már elért egy első helyet a gugliban, akkor igazán nagy arca kell, hogy legyen a kilépéshez. Azzal, hogy a M$-hez pártól át csak maga alatt vágja fát. Egyszerű matek az egész. Hány %-ék nézi kereséshez a giglit és hány a binget. A nagyon elvakultaknak meg már tuti van könyvjelzője az adott oldalhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!