iPon Hírek

Mégsem adja el HDD részlegét a Hitachi?

Dátum | 2008. 04. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Hitachi merevlemez szegmense az elmúlt évek során folyamatosan veszteséggel zárt minden egyes évet, így a vállalat vezetése korábban úgy döntött, hogy eladja veszteséges iparágának egy részét vagy az egészét. A vállalat 2002-ben vásárolta meg a merevlemez divíziót az IBM-től, amelyért akkoriban 2 milliárd dolláros vételárat fizetett. Most úgy tűnik, hogy a vállalat teljesítménye 180 fokos fordulatot vett, ugyanis hosszú idők után először vált nyereségessé a Hitachi merevlemez iparága.


Már-már azon gondolkodott a vezetés, hogy értékesítik a HDD részleget, amikor megtörtént a mesébe illő fordulat: a Hitachi merevlemez üzletágának utolsó háromhavi teljesítménye már nyereséget is termelt, így a vállalat újra fantáziát lát a divízióban. A Hitachi vezetői hosszas megbeszélések és egyeztetések után komoly döntést hoztak: látva, hogy a dolgok végre rendkívül jól alakulnak, megtartják a kérdéses üzletágat.

Ahhoz, hogy a divízió még sikeresebbé és életkébesebbé váljon az elkövetkező idők során, a vezetés különböző megszorításokat fog alkalmazni, amelyeknek köszönhetően a jelenlegi kiadásokat valamelyest sikerül majd csökkenteni. A megszorításoktól sokat vár a gyártó: terveik szerint az üzletág hamarosan minden területen megkezdi piaci részesedésének növelését. Az optimista becslések alapján a Hitachi Global Storage 2008-as éve szintén nyereségesen zárul majd, ezzel a gyártó az elmúlt 5 év szenvedései és veszteségei után új lendülettel próbálja majd növelni jelenlétét a merevlemez piac különböző területein.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások