iPon Hírek

Mégsem hal meg a Games for Windows Live

Dátum | 2014. 06. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ugyan az elmúlt hónapok attól voltak hangosak, hogy a különböző fejlesztőcsapatok megpróbálták kimenekíteni játékaikat a Games for Windows Live-ról, annak végleges leállásától tartva, úgy tűnik, korai volt a pánik. Habár a rendszer áruház része tényleg bezárt, így új játékokat már (online) nem lehet vásárolni, a játékok futtatásához szükséges szolgáltatás továbbra is életben maradt. A közelgő leállást az is megerősíteni látszott, hogy nem csak a külsős stúdiók cserélték le teljesen a Games for Windows Live integrációt olyan rendszerekte, mint a Steamworks, de még a Microsoft tulajdonában álló Twisted Pixel is a Valve ökoszisztémája felé fordult. Ráadásul a Microsoft által felújított klasszikusok, mint például az Age of Empires 2 HD és a Rise of Nations Extended Edition is rögtön Steamre jelennek meg. A Microsoft most hivatalosan a következőt kommunikálta: "Folytatjuk a Games for Windows Live rendszer támogatását. Ahogy korábban bejelentettük, a Microsoft Pontok eltörlésével az Xbox.com PC-s áruháza is megszűnt. Habár jelenleg a felhasználók nem tudnak új játékokat megvásárolni a rendszerben, sem pedig frissítéseket letölteni, a már megvett játékokat továbbra is élvezhetik, és bármikor letölthetik azokat a Games for Windows Live kliensen keresztül. Továbbra is eltökéltek vagyunk a PC-s játékok támogatásában a következő évekre nézve, mellyel kapcsolatban további informcáiókat osztunk meg hamarosan". A rendkívül rossz hírnévvel rendelkező Games for Windows Live tehát továbbra sem hal meg. Annak ellenére, hogy a felhasználók még az egykoron (és még mindig egy kissé) rettenetes uPlay-nél is jobban utálták, elképzelhető, hogy a Microsoft egyszerűen nem vállalja be azt a haragot, amit a PC-s játékosoktól kapna, ha a rendszerben megvásárolt termékeik nem működnének tovább.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Kerty
2014.06.23. 13:27
szomorú hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zsohi
2014.06.23. 13:44
Inkább örömteli hír. Nem tudtam volna örülni neki, ha egy rakás jó játék multija megszűnt volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray Zsohi
2014.06.23. 13:46
Azokat a játékokat kellene átköltöztetni máshova és nem lenne gond.
Valóban egy kalap... nem ér a Live!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gab78
2014.06.23. 14:00
"Mégsem hal meg a Games for Windows Live" Kár! Lópikulát nem ér. Nem fejlesztik, használata pedig egyenesen büntetés a felhasználóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter gab78
2014.06.23. 14:17
Mondjuk így is vannak olyan pontjai, amelyek kiforottabbak pl egy Steam mellett ... pl hogy látom visszamenőleg kikkel játszottam online, üzenetet is tudok küldeni a drop in játékosoknak, nem tűnnek el a ködben, azt sem tudom kik ők, hogy kerülnek ide, stb ... persze mindezt nem a legkiforrottabb rendszerben tehetem meg, mégis azért PC-n is használható volt az X360-as magja ... sőt, tudtam játék közben csevegni olyanokkal, akik boxon vannak bent.

Nekem az a legfontosabb, hogy a Dark Souls és a Dead Rising 2 működjön ... illetve ha jól tudom a GTA4 multija is ezt használta ... bár az elég lapos az utóbbi években, mindenki csak gagyizik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.06.23. 14:25
Steam-ben is megtudod nézni, hogy kikkel játszottál addig és üzenetet is tudsz küldeni nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Supra
2014.06.23. 14:37
"sem pedig frissítéseket letölteni"

Igen, úgy marhára sok értelme van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cooper911
2014.06.23. 16:59
Erre csak azt tudom mondani, hogy a steamen vásárolt GTA4 EFLC ami a vásárláskor még szépen működött, most nem tud menteni a games for windowsba. Nem tudom miért nem oldják meg a mentést a steam felhőbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!