iPon Hírek

Megsülhetnek az AMD videokártyák az új driver miatt

Dátum | 2015. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD közel egy hete mutatta be a Radeon Software Crimson Edition névre keresztelt drivercsomagot, ami a vállalat szerint nem egyszerű driver, hanem inkább mini grafikus operációs rendszer, annyira sokoldalú. Az friss csomag átdolgozott felhasználói kezelőfelülettel és rengeteg újítással érkezett, így abszolút méltónak tűnt arra, hogy leváltsa a Catalyst sorozatot.
Az új drivert sokan letöltötték és sokan elégedettek voltak vele, hisz valóban hasznos újításokat kínál, valamint felhasználói kezelőfelülete is kellően modern. A driver megjelenését követő napokban viszont egyre többen kezdtek panaszkodni azzal kapcsolatban, hogy videokártyájuk túlmelegszik, ugyanis a driver néhány kártyánál alapértelmezetten 20% körüli fordulatszámra állítja a ventilátorokat, így nem jut elegendő friss levegő a lamellákra. Azok sincsenek biztonságban, akik harmadik fél által gyártott segédprogramot használnak, például MSI Afterburner appot, mert ezekben az alkalmazásokban a Crimson telepítését követően többnyire újra engedélyezni kell az egyedi ventilátor profilokat, hisz a friss driver letilthatja azokat. Olyanok is akadtak, akik folyamatosan 100%-os fordulatszámmal üzemelő ventilátorokról panaszkodtak – a beszámolókat alapján ők még jól jártak.
Forrás: www.brokenjoysticks.net
Forrás: www.brokenjoysticks.net
Az alapértelmezett fordulatszám természetesen felülbírálható, ám a felhasználók szerint nem jegyzi meg a beállításokat a rendszer: egy újraindítást követően ismét visszaáll a 20% körüli alapértelmezés, automata üzemmód esetében pedig 20% körül marad a fordulatszám. Ez azért probléma, mert ez a fordulatszám a GPU-terhelés növekedésével sem változik, így a GPU túlmelegszik, csak úgy, ahogy a VRM áramkör komponensei is, ez pedig nem egészséges. Legjobb esetben csak stabilitásbeli problémákra lehet számítani és teljesítménycsökkenés jelei mutatkoznak, de idővel az alkatrészek élettartama is csökkenni kezd, rossz esetben pedig tönkremegy a videokártya. Egyes információk szerint a hibajelenség csak azoknál tapasztalható, akik korábban már engedélyezték az Overdrive funkciót, ami tuningra ad lehetőséget. Megoldást jelenthet az Overdrive paraméterek alapérelmezett szintre történő visszaállítása, majd a Crimson driver és a harmadik fél által gyártott tuningszoftverek eltávolítása, viszont ezután már csak a Crimson drivert szabad újratelepíteni, az Overdrive funkció engedélyezése nélkül.
Az AMD már reagált a problémára: a cég ígérete szerint hamarosan érkezik egy gyorsjavítás, ami orvosolja a fordulatszám-szabályzó modul hibáját. Hasonló eset 5 évvel ezelőtt az Nvidia háza táján is előfordult, amikor a GeForce 196.75-ös driver miatt videokártyák mentek tönkre, illetve komplett konfigurációk is sérültek. Reméljük, a jövőben ilyesmi nem fordul elő többé, egyik térfélen sem. Tipp: Ha már használjuk az új drivert, és engedélyeztük az Overdrive funkciót, akkor mindenképpen érdemes ellenőrizni, nem melegszik-e túl az adott Radeon videokártya GPU-ja – ehhez sok egyéb mellett a GPU-Z szoftvert is használhatjuk. Túlmelegedés esetén érdemes ellenőrizni a fordulatszám-szabályzó modult a Crimson driveren belül. Valamint a fentebb javasolt alternatív javítást is érdemes kipróbálni. Aki biztosra akar menni, a gyorsjavítás érkezéséig tegye vissza a korábbi WHQL drivert, a Catalyst 15.7.1-es kiadást. (Nálunk egyébként egyik tesztkártyánál sem jelentkezett a hiba a 380X tesztben, abban már az új driverrel teszteltünk.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

176. hazazs
2015.11.30. 13:41
Mindjárt jön atti2010, hogy az Nv lefizette az AB fejlesztőit, hogy füstöljék ki a konkurenciát a piacról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
175. BReal
2015.11.30. 13:43
Azt mondtam, gyorsan kipróbálom a drivert. Inkább várok vele egy picit, nem sürget a tatár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
174. LGx BReal
2015.11.30. 13:49
örök szabály IT-ben: ha egy szoftver jól működik akkor nem piszkáljuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
173. Cifu hazaz...
2015.11.30. 13:51
Nem kell hozzá Afterburner sem.

A hiba akkor is jelentkezik, ha nem használsz 3rd party programot, pont erről szól a hír.

Nagyon gázul lett letesztelve ez a driver, ami nem vet jó fényt az AMD-re. Mondjuk anno az nVidia is megcsinálta ezt segítség nélkül: a 196.75-ös WHQL driver telepítése elég volt a túlmelegedéshez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
172. Zoli191
2015.11.30. 13:53
Nekem random Black Screen-el....cf-em van, r9 290-ek, de külön külön jók, csak a benyomom a cf-et akkor csinálja. Van amikor napokig elmegy cf-el is, van amikor 5 perc után...ez mitől lehet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
171. gab78
2015.11.30. 13:54
Ekkora sületlenséget! Nem fog semmi sem megsülni. Ha eléri a 95°C-ot, a hardver elkezdi visszavenni az órajelet, ha kell alapórajelig visszaveszi (igen, kipróbáltam). A Radeonokban hardveres védelem van, pont az ilyen helyzetek miatt. Jó persze nem tesz jót a 95 fok, semminek sem, de nem fog megsülni és elfüstölni sem, a hiba időben észlelhető és orvosolható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
170. wdavid
2015.11.30. 13:54
Én felraktam, nekem megjegyzi a beállított értékeket, pedig nem figyeltem arra kis gombra.

Maga a driver eddig jó, nem volt vele gondom, a Crimson meg hát, majd kiforrja magát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
169. dbelam
2015.11.30. 13:55
Még jó, hogy csak holnap jön az új videokártyám... ennek fényében manuális tesztelésnek lesz alávetve minden bootoláskor

Humort félretéve: az anyjuk keservit... Annyi balfék lépést tettek AMD-ék, hogy szerintem szándékosan trollkodnak a világgal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
168. gtas
2015.11.30. 13:55
Inb4 atti jön és mindenkit beleértve az iPon szerkesztőségét is elküldi melegebb éghajlatra, miszerint ez hazugság és az amd nem baszott el semmit (de).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
167. hazazs Cifu
2015.11.30. 13:59
Sorry, nem olvastam el a cikket. Prohardveren hamarabb fenn volt, gondoltam nem olvasom el ugyanazt mégegyszer.
Ott kb. azon megy a vita, hogy pont a 3rd party programok cseszik el az amúgy tökéletesen működő drivert, és amúgyis aki tuningol az megérdemli, hisz kiírja a driver, hogy saját felelősség, AMD mossa kezeit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
166. siriq hazaz...
2015.11.30. 14:05
Mindjar jon es kamu az egesz dolgot fogja eljatszani mint tegnap meg az elott. Meg a hivatalos amd radeon twitterre is csak hulyeseget tudott irni ............
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
165. gtas hazaz...
2015.11.30. 14:07
Persze, mivel prohardver és abu amd központú oldal, nem lepne meg ha atti is onnan jött volna. Ne érts félre nekem tökmindegy, hogy ki melyik oldalt kedveli, de mikor még egy hivatalos forrásra is azt mondja hogy "bárki írhat a nevükben" magyarul kamu, akkor már nagyon nagy bajok vannak... Biztos jó lehet tagadásban élni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
164. siriq gab78
2015.11.30. 14:08
Pont hogy a throttling nem mukodik. Nem akarja visszavenni a frekit. Ezert akadnak ki a userek. Csak annyit latnak, hogy marad a freki a venti meg joforman nem is porog. A homerseklet meg kilo mint egy raketa. Latom most sem sikerult meg megerteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. siriq hazaz...
2015.11.30. 14:09
Egyebkent pont nem kell 3rd party driver, hogy reprodukald ezt a jelenseget. Egyebkent abu a magyarazkodasaval tobbet art mint hasznal. Mellesleg pont az amd rep javasolja a 3rd party hasznalatat, biztos ami biztos. AMDJoe (amd rep): So we all know that a hotfix is on it's way today! But in the meantime make sure your custom fan profiles in AB are on.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. BReal
2015.11.30. 14:13
Egyébként meg minek sírni. A zöldek mindig azzal jönnek, hogy a Radeonokat nem lehet jól húzni, hát akkor ne húzza az ember. Mellesleg én is alap órajelen járatom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. Cifu gab78
2015.11.30. 14:15
Valójában viszont többen jelezték, hogy egy vagy két kártyájuk meghalt a probléma miatt, jellemzően akkor, amikor Crossfire-ben futtatták a kártyát. A problémát legtöbbször nem is a GPU, hanem a VRM megsülése okozza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. AkoS1111
2015.11.30. 14:21
Nálam semmi gond nincs vele, az afterburner vezérli ugyan úgy a ventiket egyedi porofillal mint előtte. Nálam inkább az a furcsa, hogy driver telepítést követően leveszi a mag órajelet vagy a memória órajelet minimumra (random), és manuálisan kell visszaállítani.
Jah, meg ami érdekesség, hogy az afterburner 15.8as catalystnak látja a crimsont
Egyébként meg "a hibajelenség csak azoknál tapasztalható, akik korábban már engedélyezték az Overdrive funkciót", aki az overdriveal szórakozik annak illik észrevenni, hogy nagyon meleg a vga/alapon pörög a venti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. siriq AkoS1...
2015.11.30. 14:26
Ez a core clock fluctuation is ismert hiba tobbek kozott. Valakinek egyfolytaban valtozik megallas nelkul, magyaran ugral mint a bolha le es fel de elegge durvan. Nalad meg csak ilyen minimal problema a tobbiekehez kepest.

Egyebkent nem illik eszrevenni , hogy magasabb a hofok mert konretan a driver magasrol tesz ra , hogy milyen erteket allitasz be ventire. Ha csak a venti miatt unlockolod , akkor is hatalmas a problema amit kapsz. Ezek melle meg a tuningot sem probaltad.

Ez talan segit amig meg nem oldjak:
First Install Crimson Package on top of Old 15.11.1 driver !
Then Restart, and install from 15.11.1 only CCC !
Then make sure every .exe in
C Program FilesAMD
C Program Files (x86)AMD
C Program Files (x86)ATI Technologies
Have Run as Administrator ! (click right then Properties and add it)

Next don't Turn OFF AMD Fuel Service !!!!! Must be Automatic

Then for AMD CPU's users run icc_patch.exe (availble for download in My Tweaks section)
And make sure you de-malwerize all above Folders + in Windows root: System32 and SySWOW
Scan it and then Patch ! RESTART

Now Add AMD Shader cache for all Games in Crimson/Games Panel
Not Global, but for every game you play:
AMD Shader cache = ON
Tesselation Override = 8 or 16 (Crysis3 have Even Tesselated Frogs and it uses Tess=8 )
Also make sure to put AA option you'll need

Next don't use 3rd party Fan Profiles (in TriXX i Have Automatic and in Crimson is also Auto)
Monitor Temps for short period when Gaming/Benching, And you'll be just fine.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. Trevize198...
2015.11.30. 14:26
Nálam egyszer felment 99 fokra az R9 380 amikor feltettem a Crimson-t, de azóta nagyon monitorozom. De a driver írásról megint ennyit az AMD-nél. Amúgy nálatok is Beállításokv van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. siriq Trevi...
2015.11.30. 14:28
Mindenkinel az van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. siriq
2015.11.30. 14:37
Next don't use 3rd party Fan Profiles (in TriXX i Have Automatic and in Crimson is also Auto)
Monitor Temps for short period when Gaming/Benching, And you'll be just fine. Ezt a reszet inkabb 3rd party programmal amit az amd rep is javasol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. hazazs siriq
2015.11.30. 14:49
Ja hát vicc az egész, ami ott van, a végén még az lesz belőle, hogy a userek a balf*szok.
Atti meg épp gariztat, legalábbis nem tudok más magyarázatot arra, hogy még nem kezdte el teli torokkal üvölteni, hogy dehát a 970-en csak 3,5GB ram van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. krisz111 LGx
2015.11.30. 14:49
Pontosan! Csak a kedves "Vér Istvánoknak" lehet ezt magyarázni, aztán meg acsarognak a neten, hogy de szar x y z gyártó mert a driver fosh ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. Rimagras
2015.11.30. 14:56
Spanyol.

https://www.youtube.com/watch?v=ruCr6OXbK5E

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. gtas Rimag...
2015.11.30. 14:57
Ezt én is linkeltem már még a másik topicban, hatalmas Mikor a petrolról beszél a fószer tényleg azt mondja D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. Rimagras gab78
2015.11.30. 15:01
A cikk sem azt írta, hogy a GPU sül meg, hanem azt, hogy a kártya. Elég sok dolog van ott, amik nem bírják a tartós meleget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. atti2010 hazaz...
2015.11.30. 15:05
A 3,5GB ramot már mindenki tudja, nincs miiért gariztassak max 65 fokos a kártyám csak ugye fura mód azokhoz tartozom akinél nem minden driver telepítésnél kell új Windozt is rakni, csak úgy felteszem és működik.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. pengos
2015.11.30. 15:08
Nekem engedelyezve van az overdrive es rendesen uzemel a venti (automatan) r9 280x OC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. atti2010 Rimag...
2015.11.30. 15:09
Ez érdekesebb mikor a GTX 3,5GB meséli majd meg szakadok a nevetéstől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. pengos
2015.11.30. 15:18
Nekem engedelyezve van az overdrive es rendesen uzemel a venti (automatan) r9 280x OC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. pengos
2015.11.30. 15:18
Nekem engedelyezve van az overdrive es rendesen uzemel a venti (automatan) r9 280x OC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. Gunther
2015.11.30. 15:24
Mostanában gondolkoztam rajta hogy ki kellene próbálni 1 Fury X-et de ez a hír segített dönteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. Rimagras atti2...
2015.11.30. 15:26
Igen, ez az egyetlen hazugság amivel jönni tudtok, viszont a tesztekben valahogy nem akar jelentkezni a 970-es lassulása sehogyan sem. Volt 2 hamis videó év elején és annyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. gtas atti2...
2015.11.30. 15:28
Beragadt a szalag, hogy mindig csak ezzel jössz? Itt hever romokban előtted a hőn imádott amd-d és te mégis az Nv-vel foglalkozol. Tán titokban átálltál a zöld oldalra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. BReal Gunth...
2015.11.30. 15:29
1. Minek, a 980ti szarrá alázza, nem?
2. Szinte 0 sebességnövekedés érhető el Furyval, akkor minek kéne húzni?

gtas: Az első provokáló hsz-t pontosan TE írtad ennél a hírnél (hazazzsal együtt). Erről ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. Rimagras atti2...
2015.11.30. 15:30
Nézegessed, ez a legújabb a Batman-nal, összehasonlító teszt a patch előtt / után, és mivel a játék fullra betölti a 4Gb-s kártyákat megszemlélheted, hogy valahogy nem akar akadozni az a 970 sehogyan sem.

https://www.youtube.com/watch?v=PoEO_K_xY0A

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. weri Rimag...
2015.11.30. 15:34
Nem hamis, kesobb szofveresen nem engedtek tobbet 3.5gb-nal. Nem ertem miert kell ezt annyira nagy hazugsagnak itelni amikor ez meg tortent. Lattunk nem egy far cry-os videot ahol durvan belagolt (ha jol emlekszem full hd folott jott ez elo).

Ennek kereteben volt egy amd-s akcio is ami 4gb is 4gb szlogennel vagy mi a kok.
Ettol fuggetlenul en letojom hogy melyik ceg mit ront el csak kozze tettem ezt a "hazugsagot"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. Rimagras
2015.11.30. 15:36
Szegény AMD. Eddig is a driverekkel volt a legtöbb baja (a 2 szérián keresztül átnevezett és újra eladott kártyák nem ide tartoznak), erre jön az ÚJ driver, és nagyon sok embernél kártyát süt (minek is driver Win10 alá atti2010, amikor szerinted DX12.höz nem kell...?)

Az meg milyen megoldás már, hogy ne OC-zd a kártyákat az általunk adott cuccal SEM, amikor a konkurencia az egekbe felhúzható biztonságosan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. atti2010 gtas
2015.11.30. 15:36
Te vagy ott minden AMD-s topikban és tolod a baromságaidat, az AMD-t meg 10 éve temetitek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. Gunther BReal
2015.11.30. 15:37
Az igaz hogy alázza de a monitorom Freesync képes és kipróbáltam volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. Rimagras weri
2015.11.30. 15:38
Nincs semmiféle szoftveres korlát, rengeteg videó / teszt van amiben látni, hogy 3,5 fölé megy a VRam simán.

Igen, kb,. az az EGY vagy KETTŐ FC4 videó van a laggolásról, és kész, nincs több. Pont az AMD-s akcióval egy idóben, micsoda véletlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. BReal Gunth...
2015.11.30. 15:39
Sajnáltad azt a pár tízezer pluszt egy ASUS G-Synces monitorra?
Rimagras, megint linkeljem a Shadow of Mordoros videót is? Annyira imádom, hogy atit vádoljátok elfogultsággal (amiben igazatok van!), de hogy ti sem vagytok képesek elismerni a zöldek által elkövetett hibákat, hazugságokat, közben őt emlegetitek állandóan, az a szánalom netovábbja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. gtas atti2...
2015.11.30. 15:41
Attól mert Nv kártyám van még olvashatok az amdről, vagy megtiltod nekem R9DEON? Mellesleg nem én beszélek olyan baromságot, hogy az amd hivatalos twitter fiókjából bárki írhat és kamu ez a driver bug Ne zavarjon, hogy az összes tech oldal már beszámolt róla többek között az iPon is ahová épp most kommentelsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. gtas weri
2015.11.30. 15:42
Tényleg nem tudom honnan szeditek ezt a hülyeséget. Nekem többször is felment a vram 3.8 gb-ra és semmi, ismétlem SEMMI akadás/lassulás/drop nem volt. Legközelebb screen is kell? Mutatok szívesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. BReal gtas
2015.11.30. 15:44
" Lattunk nem egy far cry-os videot ahol durvan belagolt (ha jol emlekszem full hd folott jott ez elo). "? Ahogy a Shadow of Mordoros videó is 4k-ban van tesztelve. Te 1080p fölött nyomod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. atti2010 BReal
2015.11.30. 15:58
Lagol is mint az állat az egyik kliensem azért vitte vissza és a Far Cry 4 nem nehéz túllépni a 3,5GB határt, én FullHD -n max beállításon már 3,3GB jártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. gtas BReal
2015.11.30. 15:59
Látom nem olvastad el amit a másik topicban írtam ezért ide is leírom: "Te meg azt értsd meg, hogy ez a kártya nem 4k-ra lett tervezve hanem 1080p-re és 1440p-re! És azokban tökéletesen remekel. Akkor miért kell sírni? Még a 4k-ra beharangozott nano sem bírja normális sebességgel futtatni a sok játékot 4k-ban akkor meg miről beszélünk?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. atti2010
2015.11.30. 16:04
Azok sincsenek biztonságban, akik harmadik fél által gyártott segédprogramot használnak, például MSI Afterburner appot, mert ezekben az alkalmazásokban a Crimson telepítését követően többnyire újra engedélyezni kell az egyedi ventilátor profilokat, hisz a friss driver letilthatja azokat

Erről már a tegnap írtam, jó hogy nem 3 VGA vezérlő szoftvert akartak egyszerre felrakni, nem kell nagy ész hogy felfogja az ember a 2 szoftver lehetséges összeakadását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. BReal gtas
2015.11.30. 16:05
Már ne haragudj, miért ne lenne alkalmas 4k-ra 2 db 970? Csak ne azzal gyere, hogy kevés a RAM. Gondolom poénból szokták akkor tesztelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. gtas atti2...
2015.11.30. 16:05
Csak az a gond, hogy ha nincs fent 3rd party software akkor is 20%-ra lövi be az overdrive a ventiket, vagy rosszabb esetben 0%-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. gtas BReal
2015.11.30. 16:06
Én single gpu-ról beszéltem, nem sli konfigurációról. Abban nincs semmilyen tapasztalatom és nem is tervezek slit használni. Csak a baj van vele, lásd sok játék bugos vele, lassabban megy mint single-ben stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. atti2010
2015.11.30. 16:07
Azoknak akik kételkednek:

Persze jogilag így is teljesen le van védve a gyártó, mivel az MSI Afterburner, az ASUS GPU Tweak, a Sapphire TriXX, és a többi hasonló alkalmazás már a telepítéskor elfogadtatja a felhasználóval, hogy károsodhat a program használatától a hardver, és erre a garancia nem vonatkozik semelyik fél részéről. Ha a felhasználó számára az EULA elolvasása után ez nem vállalható kockázat, akkor megtagadhatja a feltételek elfogadását és a program fel sem települ.

Azoknak eget le a kártya akik ezt elfelejtették elolvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. weri
2015.11.30. 16:10
https://ipon.hu/hir/a_memoriakezelesi_problema_a_gtx_970_nel_es_ami_mogotte_van/32463
piece of our time...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. BReal gtas
2015.11.30. 16:12
https://www.youtube.com/watch?v=cW35LVhN9ac Tessék, sokadjára. AZ SLI (és CF) alkalmatlanságával természetesen egyetértek, de igazából 4k-hoz illő fps-sel (értem ezalatt, hogy aki 4k-ra vágyik, az nem elégszik meg 30 fps-sel vagy picivel alatta) csak a 980ti, fury X és Titan X tud játékokat futtatni egykártyás megoldások közül jelenleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. gtas BReal
2015.11.30. 16:16
4k + sli.. Nem épp a legstabilabb konfig már mondtam. Mutass olyat amin single gpun 1080pben produkál ilyen jelenséget és akkor elismerem. De csak ismételni tudom magam, nekem ilyen sosem volt és nem is lesz van egy sanda gyanúm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. BReal
2015.11.30. 16:18
Én meg újfent elmondom, nem FHD-ről beszélünk. Szerintem senki, max ati.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. gtas weri
2015.11.30. 16:20
Utolsó komment ott: "sziasztok!nekem is ilyen kártya van a gépembe amit most vettem februárban de nekem nincsen ilyen problémám nem áll be a kép meg ilyesmi pedig van hogy 4070 mb-ot használ a vga-m.am konfig i7 4790k 4,75 ghz proci 16 gb 2527 mhz ram.g1 gaming gtx 970." De biztos ő is hazudik.

Amúgy miért kell minden egyes amd topic alatt felhozni ezt atti? Holott ez a kártyaleégés sokkal nagyobb probléma mint a te mítoszod. És még engem nevez trollnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. wdavid
2015.11.30. 16:22
lehet nálam van a hiba, de nekem az a gomb nincs is ott ahol a képen ő szerintük lennie kellene...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. Juliska
2015.11.30. 16:31
Az Ipon leírása jó. Letöröltem a drivert és az Afterburnert. Újratelepítettem és minden jó lett. De ha manuálisan be akarom állítani a fordulatszámot megint rossz lesz. Most megint újratelepítettem és jól működik újra. A global overdrive-hoz nem szabad nyúlni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. Rimagras BReal
2015.11.30. 16:35
Erre gondolsz?

https://www.youtube.com/watch?v=TzEsIPe3yDw

Ja Nem, mert itt 39++Mb -nál is tökkkkéletesen, akadásmentesen fut a SoM a 970-esen.

Szerintem ezt ne erőltesd, egyrészt mert kamu, másrészt pedig ez AMD topic.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. atti2010 Julis...
2015.11.30. 16:36
Igen az AMD írta hogy az Overdrive funkciót javítani fogja lehet már holnap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. weri
2015.11.30. 16:37
En nem veszekedem, ez meg a 970-es cucc meg tortent ennyi... Mi van akkor, nem mi csinaltuk hanem ez a ket ceg azt kesz. Csak itt mindenkinek az elete mulik rajta ha a ceg akitol vett valamit hibazik, persze itt senki nem hibazik munkahelyen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. kiberg
2015.11.30. 16:37
Nvidiánál nekem sem működött egyszer, olyan forró volt a laptop mint a rohadalom, aztán újraindulás után már jó volt. Ma meg elindítok egy játékot és alap órajelen van a gpu core meg a gpu ram szaggatott is. Újraindítom jó... Nem azt mondom hogy én egy zseni vagyok, de legalább a drivert kéne normálisan megírni nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Rimagras BReal
2015.11.30. 16:40
4K-n nem a RAM miatt lassú, mert akkor a vele egy kategóriás AMD-knek is memória bajuk van, amik ugyanúgy lassulnak ezen a felbontáson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. gtas atti2...
2015.11.30. 16:45
Azt magyarázd meg, hogy akkor eddig miért nem égett le ugyanazoknak éveken át? Miért pont most égett le miután kiadták ezt a bugos drivert? Segítek: mert amdék elcseszték a fan controlt a driverben, amit ők írtak és nem a userek. Ami alapból benne van a crimsonban és a ccc-ben, és nem opcionális. Nem kell hozzányúlni semmihez, magától elintézi, hogy 20% vagy 0%-on pörögjenek a fanok és kész a baj. Akkor miről beszélünk? Amd error, ez van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. Rimagras atti2...
2015.11.30. 16:45
Csakhogy itt nem a külső gyártó programja károsítja a kártyát, hanem az AMD saját programja állítja fix 20%-ra a ventiket. Ennek köze nincs hozzá.

Mintha lenne az autódon nitro turbórásegítő akármi, ami 320KMH-ig garantálja a haladást, de amikor haladnál vele, akkor a fedélzeti computer 20%-ra veszi vissza a fékek hatásfokát, aminek semmi köze a nitróhoz.

PH-s Abu-féle dilettáns elvakult hülyeségeket persze lehet idehordani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. Juliska
2015.11.30. 16:55
Elolvastam az overdrive EULA-t. Jogi maszlag az egész. De sajnos valóban igaz, hogy az AMD minden felelősség alól mentesül, ha engedélyezed az overdrive felületet. Úgy néz ki ez hiába van benne a driverben, az AMD nem vállalja a működéséért a felelősséget. Végig azt hittem, hogy ez garantált funkció. Az AMD jobban is kiemelhetné, hogy az overdrive tuningnak számít!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Profeta051...
2015.11.30. 16:59
Érdekes, nálam semmi gond Gond nélkül felment 37%ra Syndicate alatt.
290X
http://kepfeltoltes.hu/view/151130/ACS_2015_11_30_16_54_53_527_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/151130/69618541N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Bocs hogy így töltöm fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. Juliska gtas
2015.11.30. 17:02
Aktiválni kell az overdrive-ot, hogy rossz legyen. Nekem most jó ezzel a telepítéssel, gyári beállítással, de az előzővel azonnal rossz lett, amint aktiváltam a tuningfelületet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Rimagras Julis...
2015.11.30. 17:06
Nem tudom, melyik rosszabb reklám, az, hogy OC esetén sül a kártya, vagy hogy egyáltalán nem OC-zható.

Kíváncsi leszek az AMD megoldására, mit csinál a patch - letiltja az egész OC-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Juliska Rimag...
2015.11.30. 17:08
Szerintem csak javítja az overdrive hibáját, amiért nem működik a tuningfelület aktiválása után a ventivezérlés.

UI: Érdekes. Az overdrive és a tuning működik, ha programokra lebontva alkalmazom. De globálisan nem lehet használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. atti2010 Rimag...
2015.11.30. 17:18
Csakhogy itt nem a külső gyártó programja károsítja a kártyát, hanem az AMD saját programja állítja fix 20%-ra a ventiket. Ennek köze nincs hozzá.

Pontosan hogy van, mert ha nincs külső gyártó program telepítve akkor a kártya lekapcsol ha túlmelegszik de így nem tud, legalábbis ez a hivatalos álláspont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Rimagras Julis...
2015.11.30. 17:19
Ha a game profilokban jó, akkor nem túl nagy a baj.

De ez elég rosszkor jött a cégnek, karácsonyi szezon kezdetén. Én is egy éve cseréltem kártyát, és ha akkor derül ki a 970-es memóriakezelése (még ha ártalmatlan is a teljesítményre nézve), akkor meggondolom jobban (bár valszeg egy 980 lett volna, ami akkor még elégé túl volt árazva).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. BReal Rimag...
2015.11.30. 17:24
Köszi, én valódi 4k-s videót nyomtam, te felskálázottat. Well done mate. .)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. atti2010 Rimag...
2015.11.30. 17:26
A game profilok működnek szépen csak a közös profil döglődik, jó lenne ha közben megoldanak hogy az Afterburnerhez hasonlóan kiírjon hőfokot, memória,GPU, használatot hogy nem keljen mást telepíteni ha látni szeretnék játék közben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. ZSORRO
2015.11.30. 17:29
Szerintem, ha valaki felrak egy új drivert és tuningolja a kártyát majd nem ellenőrzi, hogy minden rendben az meg is érdemli hogy felfőjön a kártyája. Minden normális tuningnál valamilyen programot futtatni kellene, hogy biztos ne legyen gond. Itt meg azért lehetett számolni vele hogy valami gond lesz, mert elvileg alapjaiból újult meg a driver. Tehát akinek valami baj lett a kártyával az nagyrészt magának köszönheti mert ha megy a tesztprogram 10+ perce és nem tűnik fel hogy már 1 perc után 95 fokos és a venti 20÷ ön megy csak akkor azért ne csak az AMD legyen már hibas!
970esen lévő memória "hibát" pedig nagyon sokan bemutatták sőt Nvidia is elismerte hogy az utolsó .5 MB elérése sokkal lassabb, ezt korlátozzák is szoftverrel hogy oda lehetőleg ne kerüljön semmi/fontos gyakran használt adat.
Az hogy valakinél előjön a hiba vagy sem ( bármilyen számítástechnikában előforduló ) az kb olyan mint lottozni vagy bejön vagy nem, ha bejön akkor se biztos hogy a legnagyobb tutit kapod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. BReal ZSORR...
2015.11.30. 17:35
Tök mindegy ZSORRO, az AMD kártyákat úgyse lehet tuningolni nagyon! Így legalább nem kell emiatt sem erőltetni a tuningot. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Rimagras BReal
2015.11.30. 17:38
A memóriának ismételten semmi köze a lassúsághoz 4K-n, hasonló kategóriás AMD-k itt is ugyanúgy lassulnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Rimagras ZSORR...
2015.11.30. 17:40
Elismerte, hogy ilyen a kártya tervezése, raktak rá +0,5Mb-t, nincs hiba amit el kell ismerni. A linkelt videón is látszik, hogy telenyomja a 4Gb-t és no effect.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.11.30. 17:43
De érted, az overdrive alapból benne van a driverben és bárki okkal feltételezhetné, hogy a driver összes részét letesztelték és nem lesz semmi gond, erre tessék leég a vga.. well played amd, well played..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. atti2010 gtas
2015.11.30. 17:48
Azért égett le mert többszörösen hülye volt az user, tecik érteni? Tuningolni akart de a kártya hőfokát nem nézte ilyesmit normális ember nem csinál, arra sem gondolt hogy 2 vezérlő szoftver egyszerre nem mindig szerencsés dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.11.30. 17:53
"A driver megjelenését követő napokban viszont egyre többen kezdtek panaszkodni azzal kapcsolatban, hogy videokártyájuk túlmelegszik, ugyanis a driver néhány kártyánál alapértelmezetten 20% körüli fordulatszámra állítja a ventilátorokat, így nem jut elegendő friss levegő a lamellákra... Az alapértelmezett fordulatszám természetesen felülbírálható, ám a felhasználók szerint nem jegyzi meg a beállításokat a rendszer: egy újraindítást követően ismét visszaáll a 20% körüli alapértelmezés, automata üzemmód esetében pedig 20% körül marad a fordulatszám. "

Nem tuningoltak semmit se, alapból 20%-ra állította és azon is maradt játékok alatt, ez vezetett a leégéshez egyeseknél.. Max azért lehettek hülyék, mert nem vették észre, hogy égett szag jön a gépükből de az már más kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. Rimagras atti2...
2015.11.30. 17:55
Persze, az user a hülye, hogy az eddig hosszú ideig 100% biztonsággal használt, letesztelt OC beállításai borulnak az AMD ostobasága miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. coryss Rimag...
2015.11.30. 17:56
Hát ezen teljesen besírtam nekem is amd-m van de ez a vidi hatalmas...még mindig sikítok a nevetéstől viccet félretéve ez a driver tényleg egy kalap f*s lett,nekem eddig soha nem volt problémám amd driverekkel de gyerekek ez katasztrófa lett sajnos ez az igazság!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. pengos Profe...
2015.11.30. 18:01
Nálam sem okozott ilyen problémát , nem minden kártyánál fordul elő ugy néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Kajafun
2015.11.30. 18:05
Milliárd dodókat költenek erre arra az ilyen cégeknél. Nehéz lenne eltartani 20 gamert a főhadiszállásukon, hogy tolják éjjel nappal a játékokat egy frissebb béta, vagy fejlesztés alatt lévő driverekkel? Kurv@ra sokat dobna a stabilitáson! Amúgy nekem is simson driver van fent, de nem tapasztaltam semmi hibát, kivéve hogy használhatatlan a kezelő felület. Semmi se logikus benne és egyszerűen nem jó, a fő oldalon nem tudom hogy majd mi merre lesz... Olyan mint ha windows után klingon op rendszert használnék. Rémes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Gunther BReal
2015.11.30. 18:20
4k DSR-nél a gpu 4k felbontást renderel és azt leskálázza a monitor felbontására vagyis a terhelés ugyanakkora mintha 4k monitoron 4k-ban játszanál.
A monitorra visszatérve nem volt még normális G-Sync-es IPS paneles amikor vettem a mostanit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. BReal Rimag...
2015.11.30. 18:29
Te meg még mindig ostoba módon egy DSR-es videót linkeltél egy valódi 4k-s helyett. Hülye emberen nem segít semmi. És azt mered állítani, hogy egy skálázós opció ugyanúgy terheli a gépet, mintha valódi felbontásban tolnád. Hihetetlen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Joseph0319
2015.11.30. 18:30
Hála istennek nálam nem okozott problémát az új driver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.11.30. 18:42
81.
En azert tettem vissza a regi meg catalyst drivert mert, nem tetszett hogy 2D-ben hagyja a kartyat es 50fokon kapja az ivet raadasul hajlando volt befagyni a vga RMA-s biosa wowon kivul mindenbe
Majd kb. a 3. crimson mar jo lesz, addig biztos hogy bugos lesz meg egy par dolog benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Powerdream
2015.11.30. 18:48
Nekem anno volt egy 8800 GTX Ultra azon 80 foknál kapcsolt be a venti, üzem közben 100.110 fokon ment, ezek a kártyák ahhoz képest szarok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. csabi02
2015.11.30. 19:07
direkt kipróbáltam a régi 5870-el és nemelég,hogy kifagy sok játék,de tuningnál azonnal 100%-ra baszta a venti fordulatát,akkor is ha nem csináltam semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. RealDreamQ
2015.11.30. 19:09
Szerencsére (?) esetemben semmi bibi dolgozik a szabályzás szépen . 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. mrksz22
2015.11.30. 19:13
100%-os fordulatszám problémám nekem is volt minden újra indítás után (R9 390) Vissza raktam a régit, miután meguntam az állandó állítgatást, de azt nem is láttam, hogy ilyen probléma is van, hogy lassan megy mikor meg kéne . Még szerencse...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. RealDreamQ Kajaf...
2015.11.30. 19:16
Olyan mint Win7 után a Win 8.1 - hát kockásodott , azaz csempésedett a felülete ...

Amúgy semmi gondom vele , én megtaláltam mindent , belőttem , van kis plusz funkcio / opcio is .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. MarkCraftW...
2015.11.30. 19:24
Igaz, nem piszkáltam, de semmi gondom nincs vele. R9 280-nal nyomom. Mostanság csak SC2-vel és WoT-tal játszottam, lefuttattam egy Fire Strike-ot, 52 fok fölé nem ment a kártya. Ha valami nem működne, már itt előjött volna a probléma, úgyhogy nálam nincs hűtés probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. janeszgame... gtas
2015.11.30. 20:06
20% alá nem fogja vinni, oda max BIOS modosítással lehet levinni.
Legalábbis még nem találkoztam olyan Radeonnal aminél 20% alá lehetett menni, kivéve pár direkt úgy tervezett hűtés ami képes magát kikapcsolni is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. siriq atti2...
2015.11.30. 20:23
Az amd kepviseloje ajanlja a 3rd party program futtatasat venti szabalyzasra. Azt hogy a ph-n eppen milyen baromsagot hordanak ossze szokas szerint az egy dolog. Egyebkent mar lentebb irtam errol csak latom valahogy ezeket neked nem sikerul elolvasni.
Jo lenne ha ne ertetlengednel. Raadasul baromsagot irogatsz java reszt.

Amugy a throttling nem mukodik megfeleloen a driver miatt. Errol semmilyen 3rd party program nem lehet mert ez egy vedelem bios szinten de az amd drivere valamiert nagylelkuen kikapcsolja. Ha van 3rd party ha nincs. tetszik erteni? Bar van egy gyanum, hogy meg most sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Rimagras BReal
2015.11.30. 20:34
Még mindig nem értem az összefüggéseket, szerintem terelsz. 4K-n egy azonos kategóriás AMD is ugyanúgy beszaggat, 1080P/DSR -en semmi baja a 970-nek sem, tehát akkor...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. djkissmrt
2015.11.30. 21:55
Gratulálok nekik... Ha valakinek nem sült meg a kártyája de a későbbiekben a driver javítás után is előfordul hogy bizonyos játékok lefagynak vagy kilépnek hibaüzenettel vagy zöld pöttyök látszanak a képernyőn játék közben akkor ennek a szoftvermérnöki csodának hála sikeresen megsérült véglegesen és helyrehozhatatlanul a kártya még akkor is ha egyébként működik rendesen az efféle hibákat már örökké produkálni fogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. coolpet
2015.11.30. 21:56
Akkor most mi a jo beallitas? A fan speed control on vagy off?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. kajla_hun
2015.11.30. 21:59
Velem is ilyen volt... 1%-on ment a venti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. janeszgame... kajla...
2015.11.30. 22:09
Milyen kártya? Rakj fel mellé egy GPU-Z-t, de csak ah nem a lentebb említett fajták közül van, akkor 20% alá nem fog menni szoftveresen sehogy. Hiába ír 1%-ot az AMD szoftvere, attól az még 20%-nak megfelelő RPM-en ment vagy annyin amennyi a minimális fordulata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. atti2010 kajla...
2015.11.30. 22:33
1% nem mehet mert az gyakorlatilag áll de azt úgysem hagyja az elektronika kivéve az olyan kártyáknál amik fél passzívan működnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. siriq atti2...
2015.11.30. 23:42
Ez konkretan az egyik varians a fan vezerlesre bug szempontbol, hogy all a venti es nem is akarja , hogy felporogjon. Mind ez a driverbol. Mar reportoltak rengetegen. Mar ezt is leirtam tegnap. raadasul el is olvastad....

Ha a lelkednek igy jobban tetszik: ez a driver tokeltes mindenki mas bena. Igy jo? Meg az amd is bena mert elismertek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. atti2010 siriq
2015.11.30. 23:59
Erre más magyarázat is van, általában azoknál fordult elő akik más vezérlő szoftvert is használtak, az AMD miatt ezért történhet meg hogy bár az elektronika szabályozná de nem tudja a második féltől származó szoftver miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. siriq atti2...
2015.12.01. 00:00
Megismetlem, maga az amd kepviseloje javasolja 3rd party, AB stb hasznalatat fan vezerlesre. Igy elkerulheto a 0% illetve 20% beragadasa. Tetszik erteni? Meg mindig nem.
A ph-n lehozott katyvasz teljesen irrelevans sz@r ugy ahogy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. siriq
2015.12.01. 00:09
Mar toltheto az uj driver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 00:38
Mi más magyarázatot lehet arra adni, hogy szűz gépre felrakja a crimsont, és az overdrive gondol egyet és átállítja a fan controlt max 20%-ra? User error mert felrakta a crimsont? Lehet, de mivel szerencsétlen nem tudta, hogy ekkora hányadék ez a driver ezért nem az ő hibája, hogy bízott benne. Ellenben amdék a sarasak mert nem tesztelték le a SAJÁT driverük MINDEN részét! Teccikérteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. siriq
2015.12.01. 00:54
Joe can i ask what sort of testing is done when a new driver is getting released?

Just seems that at the moment, your customers are acting like fault finders for every new driver, which i can understand sometimes things must get past what ever testing it is you do on your end, but lately it's just been far to much focus IMO on telling the customers to REPORT REPORT REPORT.

I'll be honest, it's starting to **** me off, i paid a lot of money to play and enjoy my games, not spend all day trying to fix issues and report them.

This clock fluctuating issue that seem to be plaguing loads of R300/Fury users...How did that go unnoticed?

I'm not having a go at you bud, just the situation with AMD atm, i feel like i'm the hulk, turning green and seeing red wanting to smash it.

Edit- The biggest issue i have though, thinking about it, is your comms with customers over issues, CF profiles that we've been asking for, for well over a year in places, just tell us the bloody hold up/reasons etc, at least then we aren't in the dark.


Sajnos be kell linkelnem mert baromi sokan kiakadtak meg ha meg is jott a driver. Mar eleguk van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. pdx06
2015.12.01. 01:27
Még szép hogy előfordul az ilyesmi azoknál akik 20 féle tuning és ventilátorszabályzóval hülyítik meg a rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. hympyke
2015.12.01. 06:10
Soha nem cserélek drivert csak ha bajom van valami programmal.. így ez a probléma se érint engem, se a 390-emet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. codex hympy...
2015.12.01. 08:25
Én is így vagyok vele. Mivel nálam jelenleg stabil a legutóbbi, ezért nem is próbálkoztam vele. Amúgyis óvatos vagyok az ilyen nagy változást hozó driverekkel, inkább várok mik a tapasztalatok vele. Igazam is lett, a türelem kifizetődő. Ugyanígy új windows-okért sem tolakodom soha. Nálam még mindig win7 van, és még marad is egy ideig. Új windows-nak (win10) alapból adok egy évet, hogy összeszedje magát, és kigyomlálják a bugokat, vagy épp ami nem kell bele. Addig meg folyamatos infógyűjtés zajlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 08:42
Fel kellene már fogni hogy ha a user szűz gépre felrakja a Crimsont, az vígan működik! A gond csak akkor kezdődik ha bekapcsolja az Overdrive-ot, de ott meg külön figyelmeztetik a Usert hogy ha utána megfő a kártyája akkor az már az ő baja. Tény hogy nem jól működik a venti vezérlés, de gondolom az Overdrive tesztelése nem volt elsődleges pioritású feladat, illetve mivel újraszabták az egész drivert, nem csoda ha a régebbi tuning programok összeakadnak vele. Bár nekem nincs külön hűtés a GPU-kon, de ez fogad a Crimson driverben ha megnézem a globális Overdrive beállításokat: [LINK]

Szerinted nem vagy fanboy, de 14 hozzászólás úgy hogy még AMD kártyád sincs az több mint priceless.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Terror 5hR3k...
2015.12.01. 08:44
Ha én AMD kártyával a gépemben mondom neked azt, hogy szűz gépre felrakva is egy rakás szar, akkor végre felfogod, vagy továbbra is adod a hülyét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Rimagras 5hR3k...
2015.12.01. 09:24
Mások meg GTX 970 nélkül állítják, hogy rángat 3,5Gb felett / nem is használja a 4Gb-t letiltás miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Rimagras pdx06
2015.12.01. 09:26
Elég a hülyítéshez 1db. tuning program is, de ha jól olvastam, akkor a saját Overdrive bekapcsolás már 20%-ra teszi a ventiket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Terror
2015.12.01. 09:54
Az a legjobb, hogy a videokártya terhelését, a ventilátor forduilatszámát és az órajeleket mutató diagramok az overdive-on belül vannak (hogy miért, ki tudja), szóval ha ezeket meg akarod nézni, akkor le kell okézni a figyelmeztető képet overdrive-on belül. Persze ezt lehet külső szoftverrel is nézni, de most akkor használjunk 3rd party cuccot, vagy ne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. 5hR3kY Terro...
2015.12.01. 10:11
Nekem két gépen is működik a Crimson driver hiba nélkül, de mivel nálad nem, akkor biztos nálam van a baj. Picsába, most utána kell nézzek hogy miért működik jól, és ha más nem, le kell cseréljem mindkét gépet olyanra amin nem megy rendesen.

Amúgy meg a cikkel kapcsolatban a ventilátorvezérlésre írtam hogy az működik jól, egészen addig amíg be nem kapcsolja a user az Overdrive-ot. A kedves gtas úr írt olyanokat hogy szűz gépen az Ovedrive engedélyezés nélkül állítgatja a driver a ventilátor fordulatszámot, ráadásul 3rd party softver nélkül! Ezen állítás meg nem kicsit hülyeség.

Szerk.: Amúgy totál fölösleges a szájtépés, mivel már tegnap kikerült a javított verzió.

Ezeket javították a 15.11.1 driverben:

Resolved Issues with AMD Radeon Software Crimson Edition 15.11.1 Update
[82050] Star Wars™: Battlefront - Snow flickers in a few locations in the game
[82240] Star Wars™: Battlefront - Sky rendering may be broken in some game locations
[82645] Fallout 4 - The compass may flicker during gameplay on AMD Radeon R9 390 series products. We continue to investigate the issue with AMD Radeon R9 290 and AMD Radeon R9 295X2 series products
[82667] Star Wars™: Battlefront - Shadowy textures are visible around hills/structures/caves
[81890] Just Cause 3 - Texture corruption may be experienced during gameplay
[54874] Call of Duty: Black Ops 3 - Poor AMD Crossfire™ performance may be experienced
[82338] The driver installation may fail while installing the ACP component
[82426] The font size in Chinese language installations may be too small
[82438] The label range values in some AMD Freesync™ installations may be incorrect
[82536] The Radeon Settings dropbox does not close when it is clicked on a second time
[82603] The AMD Overdrive™ fan settings is always set to ON after first edit on reboot
[82586] Language shows up as Chinese Simplified when Chinese Traditional is selected in Windows® 7
[82656] Radeon Settings crashes on the Display tab when cloning a display via HDMI on some notebooks
[82671] Overdrive™ fan speed is reset to Manual on exiting from a 3D game or application
[82766] Radeon Settings does not get upgraded in some install scenarios
[82691] AMD Overdrive™ cannot revert to default settings in some situations
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Rimagras 5hR3k...
2015.12.01. 10:45
Jó öreg AMD-s munkamódszer. Driver kiadás, majd 3 verzión / betan / suberzión keresztül csak hibajavítás olyan dolgokra, amik evidensek lettek volna már az alap megjelenésekor is.

Szerk.: Áttérhetnének a játékoknál használt módszerre. Lenne az alap driver, majd 0 day patch, majd még 2 patch, és később DLC-ben az Overdrive.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. atti2010 Rimag...
2015.12.01. 10:54
Mondjuk a nyáron az Nvidia is ezzel a módszerrel dolgozott pedig nem egy teljesen új szoftvert indított útjára csak még rátett egy lapáttal mert a javítás javítása is bugos volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. 5hR3kY Rimag...
2015.12.01. 10:55
Belőled jobban sugárzik a fanboyság, mint gtas úrból, mivel neked sikerült 18 hozzászólást összehozni egy AMD hírnél, amikor nincs tőlük egyetlen terméked sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Terror Rimag...
2015.12.01. 11:12
Jöhetnének Magyarországra kátyúzni, van munka bőven. Annyit foltozhatnak, amennyit csak bírnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Rimagras 5hR3k...
2015.12.01. 11:47
Tavaly cseréltem AMD vonalról mert meguntam a várakozást az új sorozatra (amit nem bánok mert átnevezett kártyák lettek megint), szóval egy Radeon 9200 óta csak ilyen VGA volt + AMD proci, semmi intel vagy Nv. És CPU téren is váltottam, mert a 970-est nem akartam egy lassú de radiátor FX 8xxx-esre tenni, de ez itt most mellékes.

Fura is volt kezdetben, hogy a driver install teljesen flawless.

Kissé mellélőttél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Rimagras atti2...
2015.12.01. 11:48
Én ebből semmit nem érzékeltem, van rá valami példád, linked?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. ThePoweR RealD...
2015.12.01. 11:56
Komolyan AMD-s háttered van? lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 12:22
Aha szóval a te logikádból kiindulva aki bármely cég cikkéhez ír az annak a fanboya? Talán valami szabály van itt, hogy csak oda írhatok amelyik cégnek a termékeit használom? Komolyan ezzel tudtok jönni ti attival együtt? Mikor meg ti mondogatjátok állandóan, hogy 3.5 gb úgy, hogy egyikőtöknek sincs 970-e azt szabad ugye? Álszent emberkék Világosan le van írva ebben a cikkben, hogy 3rd party program nélkül IS elbassza a fan controlt, de annyira elvakultak vagytok, hogy bármit megtesztek a szent amd-ért, hogy egy kicsit is védjétek. De semmi gond, legalább jó itt a show Please continue reds
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 12:28
Mutass már légyszíves egyetlen nVidia, vagy Intel hírt ahol én több mint 10 hozzászólást produkáltam.

Mint írtam lentebb, csak akkor vannak hibák a fan controllal, ha engedélyezed az Overdrive-ot, ha nem kapcsolod be akkor nincs gebasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 12:32
És mivel az overdrive az alapból feltelepül a crimsonnal együtt ezért joggal várható el, hogy ne okozzon galibát, stabil legyen és mindenek előtt letesztelték azt is. Itt bukott meg a dolog. De ha ezek után is a userekre kenitek akkor az egyértelmű elvakultságra vall.. Ez olyan, mintha felraknád az eredeti windows 7-et de az eszközkezelője annyira bugos, hogy tönkre vágja a géped. Akkor is így mentegetőznél, hogy nem az M$ a hibás hanem a user? Mert most kb ezt teszed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. hazazs 5hR3k...
2015.12.01. 13:04
Ennyi gtas, megkaptad az instrukciókat.
Innentől csakis AMD kártyával kommentelhetsz és akkor is csak maximum 10-et!!


Kiváncsi lennék a sok védőszentre, hogy akkor is így védenétek az AMD seggét, ha épp a szervízben csücsülne a kártyátok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. atti2010 hazaz...
2015.12.01. 13:16
Aki tuningol feltesz 2 vezérlő szoftvert egy teljesen új meghajtóhoz és még a hőmérsékletet sem méri az megérdemli, amúgy meg a tuning szoftver telepítésekor aláírsz egy tájékoztatást miszerint tudomásul vetted hogy tönkre mehet a hardver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 13:18
Az Overdrive-ot eddig külön kellett feltelepíteni, de most belerakták. Alapesetben nincs is engedélyezve, így nincs is semmi gond. Aki engedélyezi és belepiszkál, attól joggal várható el hogy nem ész nélkül csinálja, így észreveszi ha valami gond van. Körülbelül vagy egy ember van akinek állítólag emiatt leégett a kártyája. Potom hat nap után meg is jött a javítás.
Szerintem ez még mindig jobb mint az nVidia 196.75-ös driveres produkciója amit 2010.03.02.-án adtak ki: [LINK] Itt semmit nem kellett kapcsolgatni, az összes kártyát érintette az hogy alapból nem ment fel a ventilátor 40% fölé, és ott ténylegesen voltak kártyahalálok. A hibát javító új 197.13-as drivert 2010.03.17.-én azaz potom 15 nap után adták ki: [LINK]

Az a baj hogy az ilyen bakikat hajlamos elfelejteni a fanboy tábor, és csak a "szarfosazáemdé!" kijelentést tudják skandálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. hazazs atti2...
2015.12.01. 13:24
Én aztán nem írtam alá semmit, nem érintőképernyős a monitorom.

Egyébként itt senkinek sem azzal van baja, hogy kinek a felelőssége a tuning, hanem, hogy évekig ez normálisan működött, most meg nem. És ami tetőzi a felháborodást, az újfent felhájpolt "forradalmi új driver" beharangozása. Természetes, hogy nem ilyen hulladékot várunk egy forradalmi driver-től. Mondjuk nem tudom ki hisz még ezeknek a piros tollal írt "majd" ígérgetéseknek. Lehet a DX12 is ilyen csodásan forradalmi lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. atti2010
2015.12.01. 13:24
A másik dolog hogy külső vezérlő szoftver használata esetén nem az AMD kell javítsa az esetleges bugokat hanem annak gyártója.

A harmadik féltől származó tuningprogramok használatakor továbbra is lehetnek hibák, de ezekre az adott alkalmazás fejlesztője tud, illetve fog majd megoldást kínálni. Éppen ezért, ha bárki gondokat tapasztal tuning során, akkor érdemes megfontolni ezek letörlését, helyette a beépített OverDrive felület használatát. Ha a specifikus gondot az adott tuningprogram fejlesztője megoldotta, akkor vissza lehet telepíteni az alkalmazást.

hazazs

Nagyon tévedsz mert egyetlen ilyen program sem települ ameddig be nem jelölöd hogy elolvastad a figyelmeztetést és megértetted, ki lehet próbálni!!.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 13:30
Mindenki tudja, hogy volt nvnél is ilyen, És? Ettől még nem mentesül fel az amd a bugos ellenőrizetlen all-in-one drivere miatt. Szóval akkor miért is linkelted be ha szabad tudnom?

@ati: Te meg még mindig abunak az eulás s@ggét nyalod? Kár, hogy a ph fórumon sokan átlátnak a szitán és nem dőlnek be abuka amd védőpártjának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. atti2010 gtas
2015.12.01. 13:34
Én nem nyalom senki segget és légy szíves válogasd meg a szavaidat ha nem akarsz nagyon gyorsan pihenőre menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 13:37
Tényleg nem, csak a cikkéből és hozzászólásaiból emelsz át egytől egyik mondatokat. gg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 13:37
Annó még 2010-ben tizedannyi funkciót sem tudott az nVidia drivere, és már akkor tudtak ettől rosszabb bugot produkálni ráadásul több mint kétszeres javítási idővel, és sokkal nagyobb kártyahalálozási aránnyal. Akkor te véletlenül nem verted a melledet, és fröcsögtél az nVidiára hogy mekkora szarok, és hogy nem tudnak drivert írni? Én tuti nem, de szerintem te sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. atti2010 gtas
2015.12.01. 13:38
Ezek olyan dolgok amik benne vannak a tuning szoftverek telepítőjében és nem Abu találja ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 13:40
Még mindig nem értem, hogy ez hogyan mentesíti amdéket a mostani botránytól. Ez már rég nem a dedó, hogy "ha! de ő is megcsinálta haha", de ha te magad azon a szinten érzed akkor nem szóltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. janika77
2015.12.01. 13:42
Ez egy hibás dolog volt.Javították vagy javítani fogják vélhetően.Nem értem mit kell ezen ennyit rugózni.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 13:52
Írtam én olyat hogy mentesíti? Szerintem nem. Én viszonyítási alapként hoztam fel. 2010-ben egy a mostaniakhoz képest elenyésző funkciókkal rendelkező driverben olyan hibát vétettek, hogy jó pár kártya lehalt miatta, és 15 nap kellett a driver javításához, miközben 2015-ben a másik oldal olyan hibát vétett, ami egy embernél okozott állítólagosan kártyahalált, egy olyan driver miatt amiben már az anyám kínja is bele van integrálva, a hibát okozó funkciót a usernek kellett aktiválnia, és 6 nap alatt javították. Remélem észreveszed végre a két eset közti aránytalanságot? Most nézzük meg hogy mennyire voltál 2010-ben felháborodva az nVidia cégre, mennyire volt szar szemét, jelenleg az AMD-hez képest?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. atti2010 5hR3k...
2015.12.01. 13:57
Te nem olvastad az elején a kedves zöld fanokat hogy 10.000 kártya döglött meg, mert mikor írtam hogy baromság még meg is sértődtek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. hazazs 5hR3k...
2015.12.01. 14:07
Abu legújabb kijelentése:

"Az AMD korrigálta az aktivált OverDrive felület működését, így nem rendeltetésszerű használat során is megfelelően működik a driver."

Tehát egyezzünk ki abban, hogy az AMD-t hősként kiáltsuk ki, miután elintézte, hogy nem rendeltetésszerű használat során se legyen probléma. Plusz gyorsabban dolgoznak a zöldeknél, és hát milyen sok feauture van a driverükben. Kár, hogy nem működnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. ChoSimba
2015.12.01. 14:51
Tisztelettel kérdem a résztvevőket, itt folytatódik a műsor vagy az új AMD-s cikk alatt ? Nem szeretnék lemaradni, ha már annyi időt feccöltem bele az olvasásba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. atti2010 ChoSi...
2015.12.01. 15:01
Ott egyelőre csak a főpróba megy, mindjárt megérkezik gtas és társai és kezdődik a móka, de nem gond mert én hónapok óta nem szóltam be Nvidiás cikkben de most már én is elkezdem mert látom hogy egyeseknek szabad mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Rimagras hazaz...
2015.12.01. 15:03
AMD logika: Lehetőséget adnak a saját felületükön a nem rendeltetésszerű használatra (Overdrive), ami elcseszi a rendszert egyes esetekben, amit a nem rendeltetésszerű használatra vezetnek visza.

Az NV saját felületén nincs ilyen funkció eleve, ha jól rémlik, de majd megnézem ha Win-re váltok este egy kis F4 miatt.

Abu elég rossz fényt vet az egész PH-ra a cikkei hozzászólásait olvasva is, nem tudom, miért tűrik még meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Rimagras atti2...
2015.12.01. 15:06
Nem is volt nagyon mibe beleszólnod, lévén a konkurencia oldaláról nem jött semmilyen rossz hír kb. egy éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. atti2010 Rimag...
2015.12.01. 15:11
Ajjaj dehogy nem csak elég trollnak kel legyen az ember, nézd meg a zöld oldalt, ha drága az a baj ha olcsó akkor biztos sz@r, ha erős akkor biztos drága lesz ha olcsó akkor az egy átnevezett és lehet ezt fokozni csak fantázia kell hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. hazazs atti2...
2015.12.01. 15:51
A gond csak az, hogy valami fikázásához az értelmes ember nem fantáziát használ, hanem tényeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 16:20
Hónapok óta? 980Ti, 960, 950 stb stb cikkekhez is bebüfögted a szokásos baromságod amit abutól tanultál.

@5hR3kY: Még mindig nem érted. Benne van ALAPBÓL ez az overdrive, innentől kezdve az amd felelőssége, hogy tökéletesen működjön ha aktiválják ha nem. Attól mert bekapcsolja a felületét még NEM KÉNE elbasznia a fan controlt és leégetnie a kártyákat. Vagy szerinted ez így oké? Fuck logic, amd wins.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. 5hR3kY gtas
2015.12.01. 16:55
Benne van alapból, de KI VAN KAPCSOLVA. Ha bekapcsolod akkor kapod a kis szöveget hogy onnantól már minden a te felelősséged! Ha nem vagy totál láma, akkor értesz hozzá, és észreveszed hogy melegszik a kártya és alacsony a venti fordulatszám, így nem lehet baj. Ha meg valaki hülye hozzá és úgy kapcsolja be és nem veszi észre az meg is érdemli. Konkrétan hány kártyát égetett le a driver? Csak mert a reddites gyereken kívül aki azt állítja hogy emiatt égett le a kártyája, rajta kívül más nem nagyon van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim hazaz...
2015.12.01. 17:12
Úgy ahogy mondod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. atti2010 hazaz...
2015.12.01. 18:22
És mond már meg gtas és páran milyen tényeket használnak mert 10.000 darabos leégésékről beszéltek, meg olyasmiről hogy abszolút használhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 18:49
Többször is linkelve lett a reddit fórum, meg az amdék HIVATALOS twittere ahol beismerték saját maguk, hogy hibáztak, aminek következtébe kiadták a hotfixet ami még mindig bugos egy cseppet. Remélem ez elég tény neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hazazs atti2...
2015.12.01. 19:54
Ez a 10000 darabos leégés mégis hanyadik sorszámú komment? Mert nekem nem rémlik ilyen.

Egyébként az sem igaz, hogy az Nv driver-ek kifogástalanok évek óta, szóval azért túlzásokba sem kell esnie a zöldeknek sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. atti2010 hazaz...
2015.12.01. 22:20
Most nem gondolod hogy ennyi hozzászólást visszakeresek de tegnap arról menta vita hogy milyen sok AMD VGA doglik meg, a végén kiderül hogy csak 1 de ott is benne volt a felhasználó keze, mi ezen olyan nehéz???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 22:30
Pedig a másik topicban azt írtad, hogy visszakeresed amikor állítólag én írtam a tízezer kártyát. Ja és még mindig nem a user nyúlt hozzá, hanem magától korlátozta le az overdrive 20%-ra. A beaktiválás nem = a fan speed 20%-ra állításával minden körülmények között, szerintem. Ha csak nem így írták meg direkt amdék, de akkor is ők a sarasak mert ezt közölni kellett volna a userekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. atti2010 gtas
2015.12.01. 22:36
Igen mert az Nvidia is közölte hogy fiuk le fog égni a kártyátok, az új driver pedig működik ha nincs mellette egy 3 VGA vezérlő szoftver, ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. TheRealTsL atti2...
2015.12.01. 22:47
Az ilyen hisztirohamaidnál sírva csapkodsz is közben? Csinálhatnád a hozzászólás mellőzésével is, mert elképesztően unalmas vagy már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 22:54
Állandóan ezt csinálja ha sehogy se tud kimászni akkor jön az Nv-vel, mintha ez egy mérkőzés lenne Ha nem fogná rá a userre akkor nem kéne mindig emlékeztetni őt, hogy az amd cseszte el a drivert nem pedig a userek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. atti2010 gtas
2015.12.01. 22:56
Állandóan ezt csinálja ha sehogy se tud kimászni akkor jön az Nv-vel,

Miért nem te jársz naponta keresni a konfliktust az AMD topikba de ezeknek nagy része hazugság amit nem csak én mondok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 23:24
Szóval hazugság amit minden IT-s oldal, többek között az Ipon is megírt? Kár a gőzért atti, az amd ezt már úgysem mossa le magáról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. atti2010 gtas
2015.12.01. 23:38
Nem hazugság, csak olyanok mint te is kiforgatják, de jön meg a kutyára tél, az Nvidia is szoftver fog váltani, egy szimpla driver cserébe is belefosott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 23:43
Mesélj még, tök jókat nevetünk rajtad ha nem vennéd észre R9DEON nicknév, amd imádat, phs user, mi kell még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. atti2010 gtas
2015.12.01. 23:50
Lehet hogy te röhögni szeretnél de én inkább sajnállak, nem én vagyok az egyedüli aki hazugnak nevez, máskülönben a te GI forcos véleményed lenne az utolsó ami érdekelne, persze megint 2 szmájli ahogy a libafos szereti, majdhogy beledöglöttél mikor vettem a Nanot, rendjén van ez én senkitől sem irigylem a Titánt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.01. 23:55
Milyen libáról beszélsz te mindig? Liba szindrómád van? Szóval már nem csak azt tiltod, hogy amd cikkhez nem szólhat olyan akinek nem a szent amdtől van kártyája, de már smiley-t sem használhat mert akkor egy liba lesz? Te normális vagy?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. atti2010 gtas
2015.12.02. 00:00
Mégis milyen autót akarsz vezetni ha nem értesz hozza, lehet az Nvidiához konyítasz mer zöld színű de a többi szalmakalap, csalódást kel okoznom az Nvidian kívül az AMD is létezik és rendre jobb kártyákat gyárt, az Nvidia nem is ismerte volna a HBM memóriát ha nem segít be az AMD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.02. 00:04
Látom jól elbeszélgetsz magadban. Ennyire szar, hogy a feleséged cége ekkora bakit ejtett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. atti2010 gtas
2015.12.02. 00:27
Feleségem baki te sokat szívhattál, neki sohasem volt cége de ha már így a család ügyekbe mentünk a fiamnak a gépe is r9 270 és felrakta a legutolsó drivert is (Crimson), jóval előtte kérdeztem (2 hónap) mit szeretne, válasz az R9 nincs gond de egy I5 jól jönne, tegnap feltette a Crimsont és örült neki, akkor egy ilyen aberrált AMD ellenes tagnak miért kellene elhiggyek bármit is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MarkCraftW...
2015.12.02. 00:35
Mindig olyan jókat nevetek itt.
Egyesek egymással vagy épp magukkal vitatkoznak már talán évek óta... Mindig ugyanaz a pár ember. Nem értem, miért kell foggal-körömmel ragaszkodni az életetek árán egy márkához. Most Intel - AMD párosom van, amíg egymást marjátok, én vígan Battlefield 4-ezek ultrán a kis R9 280-ammal, minden hiba nélkül... Az új driver nekem tökéletesen megy, de elhiszem, hogy egyeseknek galibát okozott. Igen furcsa, hogy nekem még nem nagyon volt bajom driverrel, talán 1-2 alkalommal lefagyott a Chrome, meg 1,5 év alatt kaptam egy kékhalált, de ennyi. Amikor vettem a kártyát, olcsóbb volt a GTX 760-nál, ezért választottam az AMD-t. Ha legközelebb az Nvidia-nak lesz olcsóbb vagy jobb kártyája, akkor azt veszem. Nem értem, kinek jó az, ha lehúzza a másik céget... Mit érez ilyenkor? Ugrál örömében? "Jéé az AMD kiadott egy rossz drivert" vagy "juhúú a GTX 970-nel hogy megszívták az Nvidia-sok, bezzeg én milyen jól jártam"
Mindkét oldalon követtek el hibákat,és mindkét cég csinált zseniális termékeket.
Mindegy milyen kártya megy a gépben, a lényeg az, hogy játszunk / szórakozzunk / dolgozzunk rajta.
Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hazazs atti2...
2015.12.02. 00:35
Mert volna szegény gyerek mást mondani

MarkCraftWeb +1
Ha nem lennének ilyen emberek, nem volna ilyen szórakoztató olvasni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.02. 00:52
Nekem is mindegy, hogy ki melyik oldal kártyáját használja. De ha valaki direkt hazugságokat terjeszt mert annyira beleb***lt a kártyájába, hogy lassan feleségül is veszi azt fel szoktam világosítani a dolgok állásáról. Ilyet benyög, hogy az amd hivatalos twitterjéről bárki írhat és éppen ezért kamu, hogy hotfixet adnak ki a bugos crimszar driverre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. katancsics...
2017.04.20. 16:49
Üdv!!!Ez már érdekes téma kör!!!!Ugyan is, mikor bent voltam ilyen problémal az iponban nem is tudtak róla, mai napig nem tudnak róla,,vagy tagadják!!!!De azért vásároljatok tőlük!!!!Ja és analizálni sem tudják a fan müködésének okát!!!Ekkora kamut!!!!Nevetséges az amit az ipon, szervizesek és rma ban művelnek!!!!! De semmi gond mondják vegyél náluk új vga- át nekik lesz bevételük neked új vga-d de közben buktál 40 ropit!!!Plussz ki dobsz újra 40 ropit!!!! Ennyi ez a mai világ!!!! Csak a pénzről szól!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VikMorroHu... katan...
2017.04.20. 20:21
Az föltűnt, hogy ez egy 1,5 éves cikk? Nem szerencsés dolog ilyen régi meghajtót használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror VikMo...
2017.04.20. 20:37
Ha írni nem tud, olvasni miért tudna? Arról nem is beszélve, hogy olyan dolgot kér számon az ipon szervizen, ami aztán végképp nem rájuk tartozik... Analizálni a fan működésének okát... Eszem megáll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!