iPon Hírek

Megszűnik a City of Heroes MMO

Dátum | 2012. 09. 03.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Év végére megszűnik a City of Heroes szuperhősös MMO, az NCsoft nemcsak a játékot szünteti meg, hanem a fejlesztőt, a Paragon Studiost is bezáratja. A játék a szerverek november 30-án történő lekapcsolásáig már nem kap újabb frissítést. Az NCsoft azzal magyarázta döntését, hogy CoH már nem illik bele a cég hosszú távú terveibe.

A Paragon Studios közösségi managere, Andy Belford a következő szavakkal búcsúzott a játékosoktól: "Köszönjük, hogy sok éven át támogattatok és velünk voltatok végig az úton, hogy együtt néztünk szembe a kihívásokkal, köszönjük, hogy arra bátorítottatok minket, hogy a City of Heroes jobb játék legyen, jobb, mint ahogy azt bárki gondolta volna. Nélkületek nem jutottunk volna el idáig. Arra kérlek titeket, hogy inkább a jó dolgokra gondoljatok a játékkal és a Paragonnal kapcsolatban. Ne rágódjatok a hogyanon és a miérten, inkább csatlakozzatok és ünnepeljük együtt azt az örökséget, amely a játékosok és a fejlesztőcsapat közös munkájának gyümölcse."

Viszlát, szuperhősök!
A City of Heroes 2004-ben indult, nem sokkal a World of Warcraft előtt, és ez volt az első szuperhősös MMO. Az első kiegészítője, a City of Villains 2005-ben jelent meg. Az NCsoft az eredeti fejlesztőtől, a Cryptic Studiostól vásárolta meg a játék jogait 2007-ben, a fejlesztőket pedig saját szárnyai alá vette Paragon Studios néven. A játékot rugalmas karaktergenerálója és a felhasználók által készíthető küldetések lehetősége emelte ki leginkább az MMO-k közül és az évek során számos díjat mondhatott magáénak. 2011-ben ingyenesen játszhatóvá vált. Aranykorát 2005-ben élte, ekkor kb. 200 000 előfizetővel rendelkezett. Az NCsoft üzleti jelentései alapján ez a szám 2008-ban 125 000 alá csökkent. A játékosok petíciót nyújtottak be a játék megmentésére, melyet már majdnem 10 000 ember írt alá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. djgeg
2012.09.03. 14:33
Nincs valami általános szerződés hogy meddig kell szolgáltatniuk a szerver elérését?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2012.09.03. 16:27
Szép gesztus lenne az NC-től ha a programot szabadon elérhetővé és üzemeltethetővé tenné. A párezer rajongó jól járna, és nem tűnne el egy remek játék a süllyesztőben ennyi év után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!