iPon Hírek

Megszűnik a ForceWare márkanév

Dátum | 2008. 04. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Nvidia 9800-as sorozatának megjelenésével egy időben rejtélyes módon eltűnt a gyártó hivatalos weboldalán található driverek számozása elől a már jól megszokott ForceWare márkanév. A ForceWare elnevezést már régóta használja a vállalat, korábban Detonator névre hallgattak a különböző videokártya illesztőprogramok.


A ForceWare név minden különösebb hírverés nélkül tűnt el, egyelőre nem tudható, hogy milyen új márkanevet vezet be helyette a gyártó. Érdekeség, hogy a weboldalán található videokártya driverek számozása egyáltalán nem változott, ám a ForceWare elnevezés helyett már driver által támogatott kártyák marketing nevei díszelegnek a számok előtt. Sokan gondolhatnák, hogy a helyzet annyiban változott csak, hogy a ForceWare elnevezés helyébe a GeForce márkanév lépett, ám nem ez a pontos igazság. A gyártó az otthoni felhasználók számára készült drivercsomagokat GeForce, míg az üzleti életben használatos, professzionális modellek illesztőprogramjait Quadro elnevezéssel látta el, a könnyebb azonosíthatóság végett.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a ForceWare márkanév pályafutása ezennel véget ért, ám amíg a Santa Clara-i székhellyel rendelkező vállalat ki nem találja, hogy milyen új márkanévvel legyenek felruházva a driverek, addig marad az előbbiekben felvázolt helyzet. Az eset érdekes, de túl nagy jelentőséggel nem bír, legalábbis a felhasználókat különösebben nem érinti. Lezárult egy korszak...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. r700
2008.04.14. 18:11
Kinek milyen ötlete van új driver névnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r700
2008.04.14. 18:17
Sztem az enyém sokkal jobb lenne mint az hogy kijött a GeForce 174,14.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!