iPon Hírek

Megszűnik a Friend Connect is

Dátum | 2011. 11. 23.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

A Google folytatja várakozáson alul teljesítő szolgáltatásai megszűntetését. Kedden jelentették be, hogy a Friend Connect, a Knol és pár más szolgáltatás is rövidesen a Google Health, a Buzz és az Image Labeler sorsára jut.

Urs Holze alelnök blogján arról beszélt, hogy ezek a funkciók nem érték el a remélt sikert, így a cég inkább más utakon próbálkozik a továbbiakban.A szolgáltatások közül talán a Friend Connect a legismertebb. amely közösségi funkciókat adott a weboldalaknak, lehetővé téve a felhasználóknak a hozzászólást, bejelentkezést, ismerkedést és szavazásokon való részvételt. Már 2008-ban, nem sokkal indulása után vitába keveredtek a Facebookkal, mert állítólag engedély nélkül használták a közösségi oldal adatait. Az évek során a Facebookon kívül aztán más versenytársak is akadtak. A szolgáltatás helyettesítésére a cég most a Google+ használatára biztatja az érintett oldalakat.

December 19-én szűnik meg a Bookmark Lists, amellyel eddig könyvjelzőket oszthattak meg a felhasználók, a Bookmarks, amelyen a könyvjelzőket tárolhatják, azonban továbbra is működni fog.Lekerül a palettáról a Search Timeline is, amellyel eddig a keresési eredményeket „koruk” szerinti eloszlásban ábrázolta, azonban továbbra is lehetőség lesz egy adott időszakból keresni.

A Google továbbá úgy döntött, hogy más szervezetek alkalmasabbak a napenergia technológiai felhasználásának kutatására, így felhagy Renewable Energy Cheaper than Coal (A megújuló energia olcsóbb a szénnél) elnevezésű kezdeményezésével.

Április végén leáll a Knol, amelyen a Wikipédiához hasonlóan a felhasználók közösen írhatnak cikkeket. A már megírt cikkeket októberig lesz lehetőség letölteni, ezt követően megszűnik az oldal. Helyette Annotum néven indul egy hasonló publikációs platform, amelynek fejlesztésében a Google is részt vett.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. fesi
2011.11.23. 20:36
Minden részen ő akar lenni az úr, de hála isten azér megvan a konkurencia Így néha belebukik a google is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!