iPon Hírek

Megszűnnek a Microsoft pontok?

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Meg nem erősített hírek szerint a Microsoft megszünteti az MS pontok használatát online boltjaiban: az Xbox Live-on, a Windows Phone-on és a Zune Marketplace-en. 2012 végére minden tranzakció pénzes lesz. A váltás után a megmaradt pontok nem fognak elveszni, átkonvertálják őket a helyi pénznemekre.

Az MS pontokkal jelenleg játékokat és médiatartalmakat vásárolhatunk Xbox Live-on, a Zune Marketplace-en és a PC ill. Windows Phone-on, de a rendszer korántsem egységes. Xbox Live-on a teljesárú játékok árai dollárban vannak felsorolva, de a DLC-kért pontokkal fizethetünk. A Windows Phone-on a programok ára dollárban jelenik meg, de a programokon belülről pontokért vásárolhatunk. A Windows Phone felhasználók MS pontokért vásárolhatnak kiegészítőket Xbox Live avatarjaiknak, és telefonjukon keresztül közvetlenül vásárolhatnak MS pontokat.

Az MS pontok megszüntetése meglepő lépésnek tűnhet, de ha belegondolunk a Microsoft már elkezdte bevezetni a pénzes fizetést Xbox Live-on, amely a legnépszerűbb az MS pontot használó platformok között. Miért juthatott erre a döntésre a Microsoft? Az egységes, pénzalapú fizetési rendszerrel végre ők is hozzáigazodnának a mobilpiac többi részéhez, ezen felül megszüntetnék az okot, amiért folyamatos kritikák érték a pontokat használó rendszert: a pontok dollárba való átszámolása nemcsak hogy bonyolult, de arra  kényszerít minket, vásárlókat, hogy több pontot vegyünk, mint amennyire szükségünk van, mivel a legkisebb csomag, amit megvehetünk 400 pont, azaz 5 dollár érékű.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Phantomstr...
2012.01.25. 16:29
Na végre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bigz
2012.01.25. 16:49
az elgondolas az volt, hogy ha egyszerre veszel tobb pontot, es nem penzzel fizetsz a mikrotranzakciokert, akkor nincs folyamatos kezelesi koltseg minden tranzakcion, csak az elson, amivel a penzt MS pontra valtottad. ha ezeket a koltsegeket a MS atvallalja, lelke rajta, ezen persze ismet csak a bankok fognak huzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabest
2012.01.26. 07:27
Achievement után is pénz fog járni? Szerepeltetni kell majd az adóbevalásban? Már látom is a sok adócsaló kiskorút rabláncon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2012.01.26. 08:23
@gabest
A gamer score és a Micdosoft point teljesen más. Előbbit eddig sem lehetett levásárolni, az csak egy jelzőszám. A PSN-nek és Steam-nek is megvan a maga verziója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gabor58
2012.01.26. 12:01
Remélem azért ilyen feltöltőkártyákat lehet majd még kapni utána, mert ezért nem akarok majd migrálni a hiányos szar magyar livera, hogy tudjak fizetni a bankkártyámmal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!