iPon Hírek

Megszűnő Intel processzorok

Dátum | 2007. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel nagy reményeket fűz a 45 nm-es gyártási technológiával készülő processzoraihoz, a gyártó ezért fokozatosan előkészíti a terepet az új jövevények számára. A váltásnak köszönhetően számos Core Solo, Core Duo Celeron és egy Core 2 Quad processzor forgalmazása fejeződik be, ezekből az egységekből a lenti táblázatban található dátum az utolsó időpont, amikor rendelni lehet. A processzorok a megmaradt raktákészletből kerülnek értékesítésre.

A kép nagyítható! Kattints rá!
A táblázatban is jól látható, hogy rövidesen összesen 26 processzort von ki a forgalomból az Intel. A processzorok többsége a Core márkanévhez tartozik, a Core 2-es egységek közül kizárólag a Core 2 Extreme QX6700-as modellt nyugdíjazza a processzorgyártó nagyvállalat. A kivont processzorok helye természetesen nem marad üresen: a régebbi egységek helyett az újabb, gyorsabb CPU-k foglalnak majd helyet a termékpaletta ezen részein. Az átalakulás nagyságát az is jól szemlélteti, hogy a gyártó egy négymagos egységet is száműz a kínálatból (QX6700).

A processzorok többsége 2007. december 31-től kerül kivonásra, az egyetlen ilyen négymagos egység, a QX6700-as 2008. január 4-én rendelhető utoljára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. amazing
2007.09.10. 12:38
vissza a hírhez

Az Intel nagy reményeket fűz a 45 nm-es gyártási technológiával készülő processzoraihoz, a gyártó ezért fokozatosan előkészíti a terepet a jövevények számára. A váltásnak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.09.10. 14:33
Szerintem ideje is volt kisöpörni a régi Core procikat, örvendetes lenne ha a következő operációs rendszerből már nem kéne 32 és 64 bites változat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!