iPon Hírek

Megszűnt a Darkspore támogatása

Dátum | 2013. 07. 01.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Maxis által készített Darkspore 2011 áprilisában jelent meg az EA kiadásában. A játékkal már több mint egy éve kezdődtek a problémák, melyek oka a DRM-ben keresendő, a Darkspore-nak ugyanis még szóló módban is szüksége van arra, hogy a szerverekhez csatlakozzon. Amikor az EA szerverek le vannak terhelve, a játék nem tud hozzájuk kapcsolódni, és így nem lehet játszani a Darkspore-ral, a játékosok 73003-as hibaüzenetet kapnak. Ez a hibaüzenet az utóbbi időben egyre gyakrabban jelent meg és a hivatalos válasz a rajongók kérdésére az volt vele kapcsolatban, hogy nem orvosolják a problémát. Ha ez nem lenne elég, június elején egy másik hiba is felütötte a fejét, ennek 3-as a kódja, és a fórumos hozzászólásokból kiderül, hogy mindenkire hatással van: "Az alapján, amit tapasztaltam, és amit más játékosoktól hallottam ez a hiba nem engedi, hogy szerkesszük a hőseinket és új hőst sem hozhatunk létre. A hiba nemcsak nálam bukkant fel, hanem mindenkinél, a Steames és Origines felhasználóknál egyaránt. Bármilyen segítség jól jönne, ugyanis ez a hiba gyakorlatilag megakadályozza a továbbjutást a játékban, ha nem vagyunk magasabb szintű játékosokkal partiban." A hivatalos fórumon az adminisztrátor közzétett egy bejelentést, amelyből kiderül, hogy a Darkspore többé már nem áll fejlesztés alatt, és úgy tűnik a Maxisnak nem áll szándékában ezen változtatni, mindkét hiba javítás nélkül marad. A Steam már eltávolította kínálatából a játékot, Originen viszont még mindig kapható 19.99 Euróért, és a dobozos változatokból is lehet még a boltokban.
[link href="https://ipon.hu/?searchthis=darkspore&where=page" target="_blank"] Kapcsolódó cikkeink[/link]
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. Asagrim
2013.07.01. 14:18
Most verte ki nálam az EA a biztosítékot. Mi az hogy én fizettem egy játékért aminél az online rész KIZÁRÓLAG DRM és nem képezi semmiféle részét a játék működésének, és NEM ADNAK KI egy offline patch-t hogy ezt eltávolítsák miután megszüntetik a játék támogatását?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. AgeOfVampi...
2013.07.01. 14:36
Ennyi? Jó eséllyel akkor a továbbiakban játszhatatlan lesz? EA... cc, így vegye meg bárki a játékaitokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. nemlehet
2013.07.01. 14:40
Nah hát itt a válasz, hogy mi is a gond pl az Xbox One online bejelentkezésével és az állandó online kapcsolatot igénylő DRM-el/játékkal/konzollal. Az egy dolog, hogy a felhasználó részéről kell, hogy legyen állandó és stabil netkapcsolat, de a ha a kiadó lekapcsolja a szervereket akkor cumi van.

2 azaz KETTŐ év után megszüntetni egy játék támogatását (még ha nem is volt sikeres) pofátlanság. Főleg, hogy a játék semmit nem kap az always online dologból, csak szopatja az embereket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dragon83
2013.07.01. 14:40
Ennyit az online DRM-ről. Remélem ezek fényében senkinek sem fordul meg a fejében, hogy akár az EA, akár a Microsoft, akár másik cég online DRM-jét védje, vagy kifogásokat keressen azok használatára. Ez egy vásárló ellenes technológia, aminek a legrövidebb időn belül "pusztulnia" kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Leeroy
2013.07.01. 15:08
Nagy karriert írt le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Leeroy
2013.07.01. 15:09
Ez a hozzáállás pedig köpedelmes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2013.07.01. 15:24
Remélem minél nagyobb felháborodás lesz ebből, és minél többen hőbörögni fognak, hogy vajon nem lesz-e ugyanez a Sim City-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. NovaTerra
2013.07.01. 15:55
EA én így szeretlek. Meg is érteném, ha valamilyen fapados, mindjárt bezáró kiadó lenne, de mégis csak az egyik legnagyobbról van szó. A csődeljárás alatt álló THQ is üzemeltette addig a szervereket, míg a játékait át illetve meg nem vette más kiadó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zephyrus
2013.07.01. 17:41
felmentem ea supportra és ezt a választ kaptam:

"I have checked the issue with my supervisor and he informed me that EA will continue to provide support for Darkspore."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Jimmy9082
2013.07.01. 18:50
elég nagy pofátlanság nem kijavitani a sz@rt amit csináltak és akkor még kimeri tenni 20$ ért a gamet originre hogy "vegye a paraszt majd rájön hogy nem kellett volna"

amugy régóta körvonalazódik bennem eg olyan kérdés hogy: mi van ha egy játék steames és mondjuk a Valve becsődöl(nincs olyan szerencsénk) és leállnak a szerverek akkor nekem veszett az egész accountom a játékokkal amikért nem kis pénzt fizettem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2013.07.01. 19:48
Igen Jimmy, akkor konkrétan bukod az egészet, és max abban reménykedhetsz hogy írnak egy levelet előtte pár héttel, és kiadnak a játékokhoz olyan peccseket amikkel majd steam nélkül is tudsz játszani. Ezért jó a GoG. Ott sima drm mentes telepítőt kapsz. Ha egyszer azok a szerverek leállnak akkor csak le kell töltened a telepítőket és örülhetsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. westlake
2013.07.01. 20:58
Jimmy: A Valve elég régóta fenntartja a jogot erre. Ha minden igaz akkor a felhasználói "szerződésben" elég egyértelműen le van írva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balucsek
2013.07.01. 21:55
"The term of your License shall commence on the date that you install or otherwise use the Software, and shall end on the earlier of the date that you dispose of or transfer the Software; or EA's termination of this game’s online services and/or this License."
Azért az EA bevédte magát. Ha jól értem bármikor egyoldalúan, úgy dönthet eddig mentek a szerverek...
Azért érdekelne mit szól az EU bírósága az ilyen és ehhez hasonló licensekhez, hogy tul kép a vásárlás másnapjától lehet nem lesz elérhető a "szolgáltatás"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Flegeton
2013.07.02. 05:04
kb a feléig tudtam vinni mert nem bírtam ideggel a sok szakadást és lagot, pedig én csak egyedül vittem volna mit single-playeres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Benny
2013.07.02. 10:26
Ez aztán profi hozzáállás. Bár lassan megszokott az ea-től.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2013.07.02. 10:58
WoW -ot sokan szidják, mégis az mondható a legkitartóbb online játéknak, még több év elteltével is játszanak vele és fizetnek érte. Kár, hogy a Blizzard nem foglalkozik Star Wars témával. Nem csoda, hogy az ilyen témát tartalmazó online játékok, mint a Spore nem él sokáig, mivel ebben mindenkinek inkább a kreatív része tetszett. Az, hogy saját magad raksz össze egy élőlényt limitált testrészekből, ehhez meg miért kéne internetkapcsolat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2013.07.03. 16:08
És akinek megvolt ez a játék Steamen, az baszhatja, vagy mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!