iPon Hírek

Megtalálja a parkoló autót a magyar egyetemista ötlete

Dátum | 2011. 03. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A mai díjátadón az 5-19 fős vállaltok kategóriájában a Gisdata Kft. térkép alapú keresőmotorja részesült InnoMax díjban, ebben a kategóriában a különdíjat egy mikrovállalkozásnak ítélték oda, az MG Park az online kertészeti szaktanácsadás bevezetésért kapott díjat. A 20-69 főt foglalkoztató vállalkozások közül a NetLock Kft. vihette el a jutalmat, amit a hiteles elektronikus taggyűlés projektért kapott. A nagyobb, 70-250 fős társaságok közül pedig a Nexon Kft.-t díjjazta a zsűri a költséghatékony komplex humán erőforrás menedzsment és vállaltirányítási megoldásáért. A felsőoktatási intézmények hallgatóinak meghirdetett InnoApps díj nyertese pedig a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, Huszár Csaba lett, akinek Car GPS alkalmazása képes lementeni például a parkoló autó koordinátáit az okostelefonra, majd vissza tudja oda navigálni a Google Maps segítségével. Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cég minden évben az InnoMax díjjal szeretné támogatni azokat a vállalkozásokat, akik nemzetközi viszonylatban képesek lehetnek megmutatni, hogy az innováció Magyarországon is komolyan jelen van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. YuGabe
2011.03.02. 16:17
Uhh hát ez nem valami nagy szám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2011.03.02. 16:30
winmora elég rágóta létezik ilyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. szpistomi
2011.03.02. 16:43
Hatalmas ötlet...
Adott egy láma, aki nem tudja megjegyezni, hol parkol. Van neki okostelefonja is, mert ezek után azt biztosan tudja kezelni.
Ha értene hozzá, akkor egy klikkel eltenné kedvencek közé a POI-t. Mivel nem ért hozzá (ezt feltételezi ez a fejlesztés), várhatóan a programot se tudja majd elindítani (nemhogy beállítani).
Gratula...

Természetesen nem szeretném leszólni azokat, akik el tudják felejteni, hol parkolnak. Én is használtam GPS-t,külföldön, hogy több 10 km-es túra után megtaláljam az autót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2011.03.02. 16:44
Hm... nem azért h lefittymáljam (úgy is az lesz belőle), gratula a díjazottaknak, de kíváncsi lennék a többi indulóra is. Azok vajon mivel készültek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ToMikaa87
2011.03.02. 18:57
Ebben a Car GPS-ben mi is az új? Ha már google maps és okostelefon, akkor sokkal egyszerűbb becsillagozni a helyet, ahol leparkol az illető. Onnantól meg pár gombnyomás a csillagozott helyre útvonalat tervezni. Ez a feladat egy egyetemi beadandó szintjén mozog, én úgy érzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2011.03.02. 19:19
Szégyen hogy ilyen hülye emberek is járnak egyetemre! Ehhez a találmányhoz sokat kellett tanulni biztos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ver_Pistik...
2011.03.02. 19:49
Na most képzeljétek el a szitut: kapsz egy meghívást mondjuk a belvárosba házibuli vagy akármi és kocsival mész. Jól sikerül a buli vége van be vagy nyomva mint a rajzszög és hazataxizol.Másnap (harmadnap)nem biztos hogy emlékszel hogy melyik kis keresztutcában találtál helyet az autónak.Ilyenkor jól jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2011.03.02. 19:54
mindenki leugatja baszki, neveségesek vagytok.
ebben az országban mindenki annyira okos hogy csak na.
mégis a hülye egyetemistának jár a támogatás, nem az ilyen technikai zseniknek akik itt hurrognak. neki legalább eszébe jutott, és tett is valamit - ti meg továbbra is csak itt siránkoztok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2011.03.03. 15:55
Mi is teszünk valamit, csak az a különbség hogy mi nem naplopással foglalkozunk!
Lentebb ha elolvastad volna a hozzászólást akkor megérthetted volna hogy miért hurrogjuk le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!