iPon Hírek

Megtámadta a Lizard Squad a Blizzard szervereit

Dátum | 2016. 04. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Egy ideje már nem hallat magáról komolyabban a Lizard Squad (talán a letartóztatásoknak volt köze hozzá?), azonban a notórius "hackercsapat" most újra lecsapott. Ezúttal a Blizzard volt a célpont, és úgy tűnik, hogy a túlterheléses DDoS támadással sikerült legyűrniuk a World of Warcraft, a Diablo 3, a Starcraft 2 és a Hearthstone szervereit. A beszámolók szerint az Overwatch többé-kevésbé érintetlen maradt. A Blizzard szerverei változó időtartamra váltak elérhetetlenné. Többen arról számoltak be, hogy egy órán át sem tudtak játszani, míg másik azt mondták, hogy a World of Warcraft már tíz perc után üzemképessé vált, igaz, a bejelentkezést követően elég nagy laggal kellett szembesülniük. A támadás megkezdése előtt pedig a Lizard Squad mind össze annyit közölt Twitteren, hogy "Készüljetek!". Ezt követően a szerverek tényleg offline állapotba kerültek, amivel a Lizard Squad rögtön el is dicsekedett, szintén a Twitteren. Később a csapat még azt írta, további támadások várhatók. Hogy miért kerülhetett a Lizard Squad célkeresztjébe a Blizzard? Erről egyelőre nincs pontos információnk, de néhány forrás szerint az állhat a támadás hátterében, hogy a Blizzard pár napja bezáratta az egyik legnépszerűbb vanilla World of Warcraft szervert, a Nostalriust.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. yennefer
2016.04.14. 20:59
Ezek még mindig nem unják? Nem kaptak elég dákót bent a börtönben vagy le sem tartóztatták őket ezek szerint?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. SgScorpion
2016.04.14. 21:58
Hogy miért tették?

RákMeta Kappa

Mondjuk én nagy cégekkel lehet nem b4szakodnék... nem biztos, hogy a börtön olyan kellemes hely lenne-e
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Geralt_of_...
2016.04.15. 00:24
A Blizzardnak miért baj az, ha legacy tartalmat szolgáltat valaki, miután ők lemondtak erről? Aki a vanillát szereti, nem pedig az aktuális hígfost náluk, az nem fog ettől előfizetőjükké válni, csak felbaszódnak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. thestock
2016.04.15. 06:08
Bohóckodnak egy ideje ezekkel a tinikkel... szépen össze kell őket szedni, osztálykirándulást szervezni a guantanamoi fogolytáborba,és kilátásba helyezni egy hosszabb "kiruccanás" lehetőségét hogy ha nem tanulnak meg viselkedni. Elképzelhetőnek tartom hogy gyökeres változás következne be a pubik életében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tomchee Geral...
2016.04.15. 11:22
Egyetèrtek de azèrt mèg LS èket senki nem fogja jobban szeretni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Resike Geral...
2016.04.15. 12:31
Mert a saját tartamával azt csinál mindenki amit akar. Ha valaki más ezen akar pénzt keresni azt egytől egyig be fogják perelni előbb vagy utóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Geralt_of_... Resik...
2016.04.15. 12:44
Ennek akkor sincs semmi értelme. Ez olyan, mintha lomtalanításkor elvinném a saját magad által kiselejtezett díványt, ami nekem még mindig tökéletesen megfelel, majd beperelnél lopásért, mert a te tulajdonod, hiába olyan dolgot vittem el, amire már nem tartasz igényt.

Szóval ennek tulajdonjoghoz semmi köze, szimplán parasztság volt a Blizzard részéről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.15. 14:00
Csak az a különbség hogy ezt a díványt senki nem rakta ki lomtalanításra. Lehet hogy már nem döglenek rajta de a lakásuk ékessége maradt.

Szóval ennek a tulajdonjoghoz van köze, de azért szimplán parasztság volt a Bizz részéről (szerintem is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Resike EVL2
2016.04.15. 23:08
Havi 40.000 dollár körül keresetek a legutóbbi lelőtt privát szerver üzemeltetői, úgy hogy semmi közük nem volt a kiadott content-hez. Hogyha a te munkádon keresne valaki más pénzt te mit csinálnál? De még így is a per után is elég sok pénzük fog maradni valószínűleg.

Nyilván a kisebb privát szerverekre nem fognak ráugrani azonnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Scrancler Geral...
2016.04.15. 23:58
Sokatokat nem értem. Tényleg azt gondoljátok, hogy a Blizzard nem jogosan tette ezt?
Nem lett volna ez, ha nem kezdett volna el több nagyobb Streamer is ezen a szerveren játszani Vanillát, és sok 100.000 ember, asszem 150.000
Számolta már valaki, hogy mennyi pénzkiesés ez a Blizzardnak? Őket az nem érdekli, hogy most előfizet-e a 150.000 ember a WoWra vagy sem. Ha már csak 100 ember fizet elő 1 hónapot is, nekik már akkor megérte. Az ő termékük, az ő levédett játékuk. Lényegtelen, hogy 14 éve volt-e a vanilla, vagy 100 éve. Az övéké, és ha valaki hasznosítja az jogszabályba ütközik, úgymond lopásnak minősíthető. Joggal tették, ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Enno
2016.04.16. 00:16
Vegyék a fáradtságot és csináljanak akkor ők 1 vanilla szervert amire külön kell befizetni azt annyi, de nem, annál jóval lustábbak. Vanillára még én is vissza mennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Geralt_of_... Resik...
2016.04.16. 04:54
Ha én csinálok valamit, amit továbbfejlesztek, és dobom a támogatást a régebbi verzióhoz, mindenki azt csinálhat vele felőlem, amit csak akar. Előfordult már. Ez a normális hozzáállás, nem az hogy "ENYÉM, NEM HASZNÁLOM, DE TE SE HASZNÁLHATOD". Ez a kicsinyesség legmocskosabb példája!

Az, hogy kinek a munkája megint relatív. Tudod mi munka scriptelni egy több ezer játékossal is stabilan működő szerver emulátort? Ez nem úgy megy, hogy letöltöm az emulátort, felrakom egy szerverre, aztán várom hogy dőljön a lé! A szerver emulátort valakinek nulláról meg kellett írnia, majd az üzemeltetőknek tovább csiszolnia, nem úgy lopták a Blizztől! Tudod mit tulajdonítottak el az üzemeltetők Blizzardtól? Semmit. Jogilag a legnagyobb vétséget azok követték el, akik ingyen töltötték le a klienst, amivel csatlakoztak a szerverhez.

Lehet havi 40 ezret kerestek az üzemeltetők, de ez csak annyit jelent, hogy ennyit voltak egyesek hajlandóak önként és dalolva adományozni az üzemeltetőknek mindenféle kényszer nélkül azért cserébe, hogy egy "legálisan" már nem létező tartalmat szolgáltassanak.

Ez tisztára olyan, mintha eldöntené a RIAA, hogy mától nem szabad Mozartot játszani, mert Mozart szellemi tulajdona minden zenéje, aki meg reprodukálja, az szerzői jogot sért, hiába nem képes ő maga már játszani, mert 225 éve halott!

Scrancler

"Sokatokat nem értem. Tényleg azt gondoljátok, hogy a Blizzard nem jogosan tette ezt?"

Attól, hogy törvényileg jogában állt megtenni, attól még etikailag egy féreg marad, aki megtette. Lásd fentebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Resike Geral...
2016.04.16. 07:31
Szerintem te se jogilag se erkölcsileg nem vagy tisztában a dolgokkal. Márpedig de egy fake szervert üzemeltetni pont akkora feladat mint feltenni egy emulátort. Sőt tudod hogy hogyan fejlesztik az emulátorokat? Úgy hogy megnézik eredetin hogy milyen paketeket dobál vissza a szerver egy-egy boss fight/quest/stb közbe és letükrözik az egészet. Már maga ez a lépés csak vagy 10 jogi felhasználást sért meg.

Az meg már csak egy mellékes kérdés de hogy az eredeti/vanilla feelinget soha a büdös életbe nem fogják visszaadni nem hogy ezek a szerverek, de még ha eredeti Blizzard release lenne akkor sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SgScorpion Geral...
2016.04.18. 22:16
Látom te nem vagy tisztában a jogi dolgokban, igaz?

A WoW a Blizzard játéka, senki másé, ergó az ő döntésük mit tesznek vele.

A Vanilla nem egy külön játék -ha esetleg nem tudnád- hanem maga a WoW... a többi mind csak kiegészítő a Vanillához!

És nem értem, hogy milyen jogon szabod meg egy játékcég hozzállását. Mint írta Resike, te hogyan éreznél akkor, ha a te tartalmaddal próbálnának mások pénzt keresni?

UI: A WoW még mindig nem a Vanilla továbbfejlesztése...
Ennyi erővel a Diablo tartalmát nyugodtan használhatod, mert van a RoS...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror SgSco...
2016.04.18. 22:28
Szerintem olyan alapon, hogy kifizettek egy terméket, amihez nem az a support jár, amit elvátak. Nem biztos, csak egy tipp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!