iPon Hírek

Megtörte a netcenzúrát az ausztrál ellenzék

Dátum | 2009. 02. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Fellélegezhetnek az ausztrálok, mivel bebizonyosodott, hogy a parlamentjükben is vannak még értelmes emberek, és nem is kevesen - ahhoz legalábbis mindenképp elegen, hogy kellően szilárd tömböt alkossanak a kormány netcenzúra-javaslatának megbuktatásához.


Az persze kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy a javasolt rendszer amúgy sem tudná megbízhatóan ellátni a feladatát, kiszűrne teljességgel ártalmatlan oldalakat is, és mindenképpen lassítaná az ausztrál net egészét (arról nem is szólva, hogy jogilag is aggályos volt), de láthatólag a javaslat felvetőit mindez nem zavarta, ám annál inkább az ellenzőit.

Érdekes az is, hogy milyen oldalakat is válogattak össze az illetékesek a feketelistájukra: a felsorolt 1370 oldalból mindössze 674 tartalma kifogásolható (pl. gyerekpornó), míg a maradék 18 éven felüliek számára teljességgel legális, viszont a javaslat ezeket is kiszűrte volna - így például egy abortuszellenes oldalt, amely érvelése részeként abortált magzatok fényképeit is tartalmazta.

Mi több, a tervezet infrastrukturális megvalósítása is gondokat okozott volna, mint kiderült: Stephen Conroy kommunikációs miniszter ugyan megkezdte az egyeztetéseket hat különböző internet-szolgáltatóval, ám az ország három legnagyobbjával nem - így a nagy többség számára eleve nem is léphetett volna érvénybe a cenzúra.

Ezúttal tehát az ausztrálok megúszták a cenzúrát, köszönhetően az Ausztrál Liberális Pártnak, a Zöldeknek, valamint két független szenátornak, akik csatlakoztak a közös ügyhöz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.02.27. 14:04
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fricsi
2009.02.27. 18:55
"Ezúttal tehát az ausztrálok megúszták a cenzúrát, köszönhetően az Ausztrál Liberális Pártnak, a Zöldeknek, valamint két független szenátornak, akik csatlakoztak a közös ügyhöz."

Nah, akkor csak vannak ott értelmes, józan emberek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!