iPon Hírek

Megújult a GELID díjnyertes GX-7-es CPU hűtője

Dátum | 2013. 05. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A GELID bejelentette, hogy elkészült a GAMER sorozatot erősítő, meglehetősen népszerű GX-7-es processzorhűtő továbbfejlesztett kiadása, amely Rev. 2 GX-7 névre hallgat. Az új processzorhűtő alapjait tekintve megegyezik elődjével, ám néhány kisebb módosítást eszközöltek rajta a vállalat mérnökei, amelyeknek köszönhetően vonzóbb, használhatóbb lett az újdonság.

A GX-7-es processzorhűtő elődjéhez hasonlóan szintén 130 x 65 x 159 milliméteres mérettel érkezik, hőcsövekből pedig összesen hetet alkalmaz. A hét darab "U" alakú hőcső egy réz talpazaton keresztül veszi át az adott processzor által termelt hőt, és onnan viszik tovább az alumínium lamellákhoz.

Maguk a hőcsövek szokatlan elrendezésben foglalnak helyet a talpazatban: öt hőcső egymás mellett, kettő pedig egy sorral feljebb, felettük tartózkodik. A speciális, "V" formájúra szabott alumínium lamellák előtt egy új, a korábbinál vékonyabb ventilátort helyeztek el a vállalat mérnökei. A vékonyabb hűtőventilátor jóvoltából a processzorhűtő nem akadályozza a memóriafoglalatok hozzáférhetőségét, de emellett a processzorhűtő felszerelése is könnyebbé válik. A Slim 12 PL Blue ventilátor Hydro Dynamic csapágyazást kapott, vastagsága pedig mindössze 15,8 milliméter. A PWM támogatásal is rendelkező légkeverő a percenkénti 750-es és 1800-as fordulatszám-tartományban üzemel, működés közben pedig kék LED-es fényt is szolgáltat. A ventilátor zajszintje 12 és 26 dB(A) között helyezkedik el.

Az új processzorhűtőhöz gyárilag egyetlen ventilátor jár, de a processzorhűtő másik oldalára akár egy második légkeverőt is felszerelhetnek mindazok, akik nagyobb hűtőteljesítményre vágynak. Újítás, hogy a gyártó felsőkategóriás, GC Extreme típusú hővezető pasztát is mellékel az újdonsághoz. A 720 grammos Rev. 2 GX-7 az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011,illetve az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataihoz egyaránt passzol. Fontos kiemelni, hogy az LGA-2011-es rögzítő keret nem képezi a csomag részét, azt külön kell megvásárolni.

A GX-7-es univerzális processzorhűtő második revíziója már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 45 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. aAron_
2013.05.23. 14:00
ezek a heatpipe arrangement képek kicsit sántítanak, ha azt nézzük, hogy elvileg a réz csövek viszik fel a lamellákhoz a hőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.05.23. 20:04
aAron_: Pedig teljesen logikus, a hő felfele vándorol a fémekben is és tényleg igazuk van i5-ös procikkal sem érintkeznek teljesen még a 4 csöves direct contact hűtők sem, egyszerűen túl szélesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!