iPon Hírek

Megújult a Microsoft ingyenes webes tárhelye, a Skydrive

Dátum | 2011. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Microsoft ingyenes webes tárhely-szolgáltatása, amely 2007 óta van jelen a piacon, most megújult. A megújulásnak köszönhetően egyszerűbbé vált a szolgáltatás kezelése, de ezen kívül több egyéb hasznos újítással is kedveskednek a fejlesztők a felhasználóknak, amelyek mind-mind emelik a szolgáltatás színvonalát. A 25 GB-os ingyenes tárhelyen dokumentumokat, fájlokat és akár videókat is elhelyezhetünk, amelyeket internet kapcsolaton keresztül bárhonnan elérhetünk, így fontos fájljaink mindig velünk lehetnek.

A Skydrive megújításánál három fő szempont lebegett a szoftverfejlesztő mérnökök szeme előtt: gyorsabbá, könnyebben kezelhetővé és dizájn tekintetében is versenyképesebbé kell tenni a szolgáltatást. A fejlesztések hatására az alábbi változások mentek végbe.

A fentieken kívül a dizájn, azaz a felhasználói kezelőfelület kinézete is fontos szerepet kapott. A Windows 7-re hasonlító teljes oldalas kezelőfelület a korábbinál egyszerűbb és szebb lett, valamint az átalakításnak köszönhetően az egyes fontosabb funkciók eléréséhez is kevesebbet kell kattintani. További fontos újítás, hogy a szolgáltatás reklámmentes lett, így még több hely áll rendelkezésre a fájlok, videók vagy képek közötti böngészéshez.

A fejlesztők a navigációt is egyszerűsítették. Korábban a képek, a dokumentumok és a fájlok külön-külön oldalakon keresztül voltak elérhetőek (office.live.com, photos.live.com, skydrive.live.com), ám ennek mostantól vége, ugyanis mostantól a felhasználó összes dokumentuma és fájlja egyetlen helyen érhető el. Ezzel együtt az Office Web Apps kezelhetőségén is javítottak, így a dokumentumok létrehozása, szerkesztése és megtekintése még egyszerűbb, amitől a vállalat illetékesei azt várják, hogy egyre több és több felhasználó veszi majd igénybe az online irodai szoftvercsomagot. A dokumentumokat egyébként Windows Phone 7 operációs rendszert futtató okostelefonról is el lehet érni - áll a vállalat hivatalos közleményében.

A Skydrive esetében a fotók kezelése szintén javult, így például a kicsinyített előnézeti képek olyan tájolásban és képarányban mutatják az adott fotót, ahogy azt elkészítettük. Az albumok kezelése is hatékonyabb lett, ugyanis a bennük elhelyezett fotók egyszerre megtekinthetőek, nem tördeli őket a rendszer több oldalra. További újítás, hogy a képek megjelenítése és a diavetítés is javult, mivel a webes szolgáltatás mostantól képes kihasználni a GPU alapú hardveres gyorsítást - például Internet Explorer 9 alatt -, ami a korábbinál sokkal gördülékenyebb képmegjelenítést eredményez.

Az újításokkal kapcsolatban további információt a SkyDrive weboldalán, illetve az angol nyelvű Windows Live Blog-ban találnak az érdeklődők.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. aroon12
2011.06.23. 19:44
hogy lehet letűzni a skydrivot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2011.06.23. 19:56
képszerkesztővel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Destroy666
2011.06.23. 19:57
IE9-ben megnyitod a SkyDriveot, majd megfogod azt a tabot, ahol a skydrive van, és lehuzod a tálcára. Így egyébként bármilyen más weblapot le tudsz rakni tálcára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NeoX
2011.06.23. 22:14
A tárhely 25GB? hmm. Lesz hol tárolni a WIN7 Prof ISO-imat és az Office2010 telepitő crack-eket A kigyó a farkába harap? Microsoft Sky= Warez-menyország!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rastawicc
2011.06.24. 00:26
Lenne hol tárolni, ha nem az az 50MB-os fájlonkénti korlát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kismenyus
2011.06.24. 01:47
hogy az istenbe lehet törölni amit feltettem? kb 2 éve anno használtam, és most beléptem, a sok szar meg még mindig fent van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kismenyus
2011.06.24. 01:49
ja semmi, megvan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. P100
2011.06.24. 09:57
Majd pont a Microsoftnál fogom tárolni az adataimat Jó vicc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fxdx
2011.06.24. 23:27
Nem hiszem, hogy a világon lenne biztonságosabb hely adatoknak, mint az MS szervere. Én már évek óta használom, 3 email címem van (75GB), minden értékes cuccom ott van fent. És bárhová jutok a világban, mindent elérek. Ha ismerősnek kell wint telepíteni, már pendrájvot sem viszek.
Jó dolog.
Nagy fájlokat is úgy küldök haveroknak, hogy felteszem oda, és csak a linkjét küldöm el, hogy innen letöltheti.

Tényleg sokat gyorsult
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!