iPon Hírek

Megújult az Intel SSD Toolbox

Dátum | 2011. 10. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel SSD-k tulajdonosai valószínűleg jól ismerik az Intel SSD Toolbox névre keresztelt kis segédprogramot, amely sok hasznos funkciót kínál az adott SSD meghajtóhoz. A szoftver felhasználói kezelőfelülete a nemrégiben megújult, így az eredmény egy modern köntösbe öltöztetett, rendkívül jól átlátható és könnyedén kezelhető alkalmazás lett, ami mind az átlagfelhasználók, mind pedig a rutinos PC mágusok számára kínál hasznos szolgáltatásokat.

A friss, 3.0-s verziószámot viselő alkalmazás segítségével egyszerűen elvégezhetjük az adott Intel SSD firmware-ének frissítését, de ezzel együtt ellenőrizhetjük azt is, hogy a Windows egyes szolgáltatásai – beépített töredezettség-mentesítő, prefetch szolgáltatás – az SSD számára optimálisan üzemelnek-e. Az alkalmazás repertoárjában egy biztonságos törlő funkció (Secure Erase) is helyet kapott, és az SSD manuális trimmelésére is lehetőség van.


A szoftver a SMART adatok követésére is lehetőséget biztosít, ami sok esetben jön jól. Az Intel SSD meghajtóknál az E9-es attribútum – amely média elhasználtság-jelzőként is ismert – jól mutatja az adott SSD elhasználtságát. Az attribútum értéke 100-ról indul, és ahogy a NAND Flash memóriachipek írási ciklusai fogynak, úgy csökken. Amennyiben arra vagyunk kíváncsiak, hogy eddig összesen mennyit írtunk az SSD-re, akkor az E1-es attribútumot kell megnézni, amely az írások teljes számáról árulkodik.

A megújult Intel SSD Toolbox az Intel SSD meghajtóval rendelkezők számára innen tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. prohlep
2011.10.28. 16:47
Megnyugtato erzes, hogy csiszoljak, reszelik, fejlesztik. Lehet remelni, hogy az esetlegesen tapasztalt gondok megoldodnak.

Jol fest az "other drives". Ebbe belefer, hogy mas rendszeru, es hogy mas gyarto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. justin
2011.10.28. 21:53
Megtudja-e valaki mondani, hogy ma már XP alatt meg lehet oldani az SSD-k TRIM-elését?
Úgy értve, hogy nem teljes szkennelést csinálni, hanem mondjuk driver szinten mint a Win7 is csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!