iPon Hírek

Megvalósulhat az androidos BlackBerry okostelefon

Dátum | 2015. 06. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyre többször lehet pletykákat hallani arról, hogy a BlackBerry olyan okostelefont készíthet, amin Android operációs rendszer futhat a BlackBerry OS helyett. A szóbeszédet pedig a vállalat első embere, John Chen nem cáfolta, inkább még ő is rátett egy lapáttal. A karizmatikus vezérnek ismert Chen a napokban a CNBC-nek adott televíziós interjút, és a beszélgetés során egy igazán érdekes kérdés is felmerült. A szakembert arról faggatta az hírcsatorna munkatársa, hogy mi a helyzet az androidos BlackBerryt érintő pletykákkal, amik gombamód elszaporodtak az utóbbi időszakban. Erre a kérdésre valószínűleg egyértelmű elhatárolódást, vagy legalábbis cáfolást várt az újságíró, de Chen meglepő őszinteséggel nyilatkozott – némi mosollyal az arcán. „Mi csakis olyan mobiltelefonokat készítünk, amik biztonságosak, és a BlackBerry rendszer a legbiztonságosabb okostelefonokra” – mondta el John Chen a riporter kérdésére válaszolva. ”Amennyiben megtaláljuk annak a módját, hogy az Androidot is kellően biztonságossá tegyük, akkor arra is építeni fogunk mobilokat.”
A BlackbBerrytől egyébként már nem is áll olyan távol az Android, mint azt sokan gondolnák. Bár csak közvetve, de a Samsunggal csinált a kanadai gyártó olyan táblagépet, aminél kifejezetten a biztonságra helyezték a tervezők a hangsúlyt. A SecuTABLET az androidos Galaxy Tab S 10.5-re épül, és a Samsung, a SecuSmart valamint az IBM szoftvereit és szolgáltatásait alkalmazza. A német SecuSmart pedig egy tavalyi felvásárlás óta a BlackBerry tulajdonát képezi. Illetve azt se feledjük el, hogy a vállalat korábban már stratégia megállapodást kötött a Samsunggal néhány biztonsági megoldás (pl. BES12) kapcsán. Most még a Samsung kamatoztat ebből a viszonyból több hasznot, azonban nem kizárt, hogy a BlackBerry esetleg ennek a kapcsolatnak köszönhetően nyithat később az Android felé. A BlackBerrynek nagy szüksége lenne valamilyen komoly változásra, ugyanis hiába jönnek-mennek korrekt új modellek a palettán, az eladási mutatók egyáltalán nem mozdulnak a mélypontról, sőt mi több, még most is meredek zuhanásban vannak. A május 30-ával zárult három hónapos időszakban a vállalat mindössze 1,1 millió eszközt szállított le, ami félmillióval kevesebb, mint az azt megelőző időszakban jegyzett forgalom. Ez egészen kiábrándító adat, még az elemzői várakozásoktól is elmarad, ezért az értékpapírok értéke a bejelentést követően esni kezdtek. A legfontosabb bevételforrás mostanra egyértelműen a szellemi termékek felé tolódott el a hardverek felől. A szoftverekért és technológiai megoldásokért felelős üzletág lehet például a BlackBerry legjobb menekülőkártyája a csőd közeli helyzetből, ezt jól kihasználva talán fordíthat a sorsán a cég, és talán ebben lehetne partner az Android.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Smith166
2015.06.26. 19:28
Mindig van lejjeBB.
Még nem ásták elég mélyre magukat, az androiddal majd sikerülni fog

Amúgy meg sajnálom őket, baromi jó készülékeket csináltak, legendát alkottak. Van is még két BB-m most is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tuttu
2015.06.27. 19:20
Én dolgoztam gyárban ahol 5 BB típust gyártottunk. Mi javítottuk, forrasztottuk és brutális darabszámban. Azok után azt kell mondanom, hogy senkinek nem ajánlom! Összekókányolt telók voltak. Ami kiment úgy, hogy nem kellett javítani az jó volt valóban, de igen nagy része bekerült a kezeim közé! A tesztelés közbe az számított, hogy minél több menjen át a teszten és ha működött, de nem akart átmenni akkor eltolták a határértéket s úgy már átment. Meló végén nem állították vissza és a következő műszak ismét eltolta. Pár hónap múlva azt is átengedte amiről hiányzott pár alkatrész
Láttam kemény dolgokat!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. xmodule
2015.06.28. 00:04
Volt egyszer egy Q10 - em. Úgy két hétig használtam. Iszonyat gyenge aksi, egy sim és egy 8gb os memória kártya is halálát lelte benne ez idő alatt. Küldtem is vissza a franciáknak (pixmania). Szó nélkül küldtek vissza a pénzem. Még jó hiszen nagyon is jól tudták hogy rakás sz@r.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Tuttu
2015.06.28. 19:15
Hmm.. csak nem pár ketreccel arrébb melóztál? Én a Dell laptopokról vagyok ilyesmi forma véleménnyel.. (mondjuk inkább csak a főbb típusokról, és pár htpc-ről)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!