iPon Hírek

Megvan az új iPhone kijelzője?

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple következő okostelefonja is legalább akkora siker várományosa lehet, mint amilyet elődei értek el. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy csaknem fél évvel a várható megjelenést megelőzően már szinte naponta a találgatások kereszttüzében van. A kijelzőhöz kötődő legfrissebb hírek azonban már nem kósza pletykák.

ilyen lenne a jelenlegi formában a következő kijelző
A 9to5Mac értesülései szerint az Apple két olyan modell tesztelését kezdte meg, melyek kijelzője 4 hüvelykes méretet ölt majd. Korábban egy elírás következtében 3,95 collal számolt a forrás, így sok helyen még ezt közölték le. A 4 hüvelykes képátlóval rendelkező megjelenítő ezúttal sem szabványos felbontással rendelkezik, így ismét egy hangzatos fantázianevet kaphat. Sajnálatos, hogy így búcsút mondhatunk a sokak által várt 720p-s HD felbontásnak (ami logikus választás lett volna), és mindössze 1136 x 640 pixelt kapunk. A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy az új panel széltében így ugyanannyi pixelt tartalmaz mint az előző (az 960 x 640-es). Az új kijelző így már szélesvásznú, 16:9-es képarányú lesz (1 pixelsor többlettel), miközben megőrzi elődje pixelsűrűségét, itt is 326 pixelt zsúfoltak 1 colra.

Az almás gyártó a szabványokat előszeretettel kerüli el, ami a kijelző esetében bizony komoly hiba lehet. Szinte minden területen a HD felbontás támogatása kerül lassan előtérbe. Az új megjelenítő támogatására valószínűleg az iOS 6 érkezik majd, de ez egyelőre még hivatalosan nem megerősített információ. A két tesztelt eszköznek a kódneve ismert csak, a N41AP (5,1) és a N42AP (5,2) között feltehetően csak színbeli különbség van, az 5-ös pedig talán az iPhone 5-re enged következtetni. A telefonok megjelenése még nagyon messze van. Jelen álláspont szerint, valamikor októberben mutatkozhatnak be, de azért már szép lassan kezd kirajzolódni, hogy mire is lehet számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

33. sanyix
2012.05.24. 16:27
Ún "tepsi" lesz (így hívják a nagykijelzős nem apple telefonokat az apple fanok, és a divatmajmok). Persze mivel ezúttal az apple csinálja, így nem úgy fogják hívni, hanem forradalmi újításnak, az eddigi nagy képernyős telefonok pedig a "tepsi" kateróriából "apple másolat" kategóriába kerülnek, az nem gond ha valójában fordítva történt, ilyen logikai problémák nem jelentenek gondot egy vallásnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. DogTheDog
2012.05.24. 16:34
Majd meglatjuk,hogy mekkora hazba sikerul ezt belerakni.Ha olyasmi lesz,mint a kepen,akkor elismeresem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Destructo
2012.05.24. 16:59
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Thomaska
2012.05.24. 17:37
http://handras.hu/?p=6410
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. newclear sanyi...
2012.05.24. 18:31
Neked mi fáj ennyire? Bár meg kéne hajolnunk tudásod előtt, hogy ily betekintést engedsz az Apple fanok és a divatmajmok kifejezésvilágába. Lefogadom személyes utálatodon kívül semmivel nem tudod alátámasztani amit leírtál.

Úgy látom neked sem jelent gondot kőbe vésett igazságnak venni mindent amit leírnak egy olyan telefonról, aminek a megjelenése nem holnap lesz még, és általános alanya az idióta spekulációknak.

Most pedig menj, visszaengedlek az internet nevelte anti-Apple vallásod lágy ölelésébe.

Ironikusnak érzem, hogy úgy kritizálód a hsz-edben leírtakat, hogy te magad ugyan az vagy, csak éppen az ellentétes oldalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. sanyix
2012.05.24. 19:47
"Lefogadom személyes utálatodon kívül semmivel nem tudod alátámasztani amit leírtál."

vesztenél, mert tele voltak úgy 1 éve az androidos 4+"-os telefonok topikjai az apple fanok "tepsizésével". Mint ahogy előtte a fullhd-s tableteknél a "minek ekkora felbontás tabletre" óbégatás, az apple fanoktól. Ugye azóta már jött egy ipad 3 mégnagyobb felbontással, az meg már "forradalmi" és "alapvető szükséglet", de az sem az első ilyen eset volt.
anti-valami vallás nincs, a vallások valami MELLETT vannak.
Ha vallásom van, az az anti-hülyeség és kettősmérce vallása lehet

Egyébként meg szeretem felidegesíteni a fanboyokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. jozsefm
2012.05.24. 20:03
Hajaz a samu SIII-ra..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Svidi
2012.05.24. 20:11
Nesze neked Steve, hogy nem kell 3,5"-nál nagyobb kijelző.... Nesze neked Apple, hogy mindig 4x-tétek a kijelző felbontását, hogy egyszerű legyen felskálázni az appokat. Most mihez kezdtek? iphone 3->4, ipad1+2->3 ez bejött, de most?... kíváncsi leszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. newclear sanyi...
2012.05.24. 20:29
Az ilyen "tele voltak a topikok vele" érveknél mindig azon csodálkozok, hogy ezeket nekem pont sikerül elkerülni? Érdekes...

Egyébként ami MELLETT van a vallás, az a valami nem lehet valami ELLEN? Illetve akkor hogy van "anti-hülyeség vallásod"?

Vissza térve az előzőhöz. Én valahogy tényleg nem hallok ilyeneket senkitől, de neten sem láttam sehol, hogy az "Apple fanok tömegesen megrohantak volna több Androidos topikot tepsikkel". (igen tepsikkel, jobb elképzelni) Vagy lehet azért nem tűnt fel még, mert nem csak "Apple fanok" mondhatják egy termékre, hogy tepsi? Na de miket gondolok, ez lehetetlen.

Az, hogy szereted idegesíteni a fanboy-okat, megítélésem szerint két dolgot jelent:
1. a másik "táborban" ugyanolyan fanboy vagy, mint ők az ő "táborukban"
2. éppen ezért olyannyira zavar amit ők írnak (lehet ők is csak téged szeretnek idegesíteni), hogy ezt az érzést át kell vinni mindenhova, még oda is ahol szó sem volt erről (gondolok itt arra, hogy témaindításként egyből benyögöd a jó öreg sablonos Apple fanok így, gonosz/hülye Apple úgy témát, mikor senki sem kérdezte, vagy állította volna az ellenkezőjét. Mindezt egy olyan hír alapján ami nagy eséllyel kacsa, de ez majd kiderül ha megjelent a telefon.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. malvoisen
2012.05.24. 20:43
Nekem nem Apple telefonom van, de számomra a "tepsi" ezt jelenti:

Emberi fej vs. Samsung Galaxy Note:Emberi fej vs. Samsung Galaxy SIII:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. newclear sanyi...
2012.05.24. 20:49
El lehetett volna mondani a véleményed anélkül is, hogy ezt a már amúgy is nagyon unalmas stílust hanyagolod és nem teszed még unalmasabbá. Sőt igazából annyira elmentél ebbe az "anti-Apple" irányba, hogy véleményt nem is mondtál, hogy szerinted most akkor végül jó e, vagy sem a "tepsi" kijelző, tehát érdemileg mindegy lett volna ha hozzá se szólsz. Ha már itt tartunk én sem szeretnék "tepsivel" telefonálni.

Ami még érdekes, hogy az internettel kapcsolatos felméréseknél, ahol csak pár ezer embert kérdeznek meg, mindenkinek egyből szembe tűnik, hogy közel nincs ahhoz, hogy reprezentatív legyen. Ellentétben ha te pár embert trollkodni vélsz (mert én akit ismerek, teljesen mindegy milyen márkájú telefonja van, kétlem, hogy rossz dolognak találná a nagyobb felbontást, élesebb képet) Androidos topikokban, akkor az az összes Apple terméket használó értelmi szintjét lefedi. Seems legit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. uristen
2012.05.24. 20:56
Nekem nem is kene HD felbontas, a lenyeg, hogy ne legyen fagyas es ne akadjon mappa nyitaskor, mikor mar 20 .mp3 fajlnal tobb van benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hegyitaho
2012.05.24. 20:57
mobilarénásokkal értek egyet ebben: 4,3" még átlagnál kicsit nagyobb kezű embereknek jól használható 1 kézzel, a 4" még kb mindenkinek de afölött tényleg már csak a kosarasoknak jó és zsebre tenni is egyre kényelmetlenebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. jozsefm newcl...
2012.05.24. 21:07
Ellentétben ha te pár embert trollkodni vélsz Androidos topikokban, akkor az az összes Apple terméket használó értelmi szintjét lefedi. Seems legit.

Nagyon jól látja, nagyon jól látod!
Feltéve, ha a teljes tábor kollektív reakciója, az egyes saját elmebajnokai tevékenységére, jellemzően a kollektív cinikus hallgatás, és összekacsintás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. aranyosp
2012.05.24. 21:24
Ajánlom figyelmetekbe:
http://www.gizmodo.co.uk/2012/05/why-i-think-the-next-iphone-wont-be-169/

Egyébként nekem pont amiatt tetszik az iPhone, mert 3:2-es a kijelzője. A fényképek tökéletesen kitöltik a helyet, böngészésnél, térképek nézésénél ez az ideális képarány, a 16:9-nek kevés előnyét látom, filmeket nem telefonon nézek, így is lemerül az akksija estére... (nem iPhone).

Ha marad a szélesség és a felbontás, az a plusz egy centi hosszirányban nem sokat számít szerintem, csak felesleges töredezettséget okoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. newclear jozse...
2012.05.24. 22:19
Bár itt is érvényesülhet akár a "kivétel erősíti a szabályt", ennek ellenére azt kell mondanom, hogy nem jól látja.

Az már kicsit paranoia ha már összekacsintást is gyanítunk így a monitor elől.

Tehát most neked ha az aláírásod szerint Coolermaster házad van, akkor amíg ide nem jön az összes Józsi és/vagy a többségük (másképp mondva: "cinikusan" hallgatnak és összekacsintanak), addig "nagyon jól látnám", ha azt mondom minden Józsinak CM háza van.

Seems legit. (ami ironikus jelző, halkan megjegyzem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. jozsefm newcl...
2012.05.24. 22:23
Inkább tapasztalat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. axe
2012.05.24. 22:51
dupla sorry
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. axe
2012.05.24. 22:51
ha beledobnak valami 4 magos csodát a hozzá való apróságokkal akkor nagyot szakítanak vele szerintem. Apple fanokon ne veszekedjünk, megvannak azok az almájukkal, és a cinikus réteg a fogyatékosságukkal. Mellesleg vettem egy ipod suffle-t és nagyon jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. malvoisen
2012.05.25. 00:27
iPod szuflé (Tudom, hogy azt souffle-nak írják, de azért elég vicces.)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jozsefm malvo...
2012.05.25. 06:45
Ez legalább emészthető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Norrbi
2012.05.25. 09:18
Nekem 4S-em van, és minden tökéletes rajta, méret, sebesség, elegancia, súly, zsebre, kézbe, matracon, töltőn dokkolón, kutyaszafán, mindenhol, mindenben megfelelő. Nem kell több, nem hiányzik sem SD kártya, sem Bluetooth, de még olyan hihetetlen kontrasztos és túlszaturált kép sem mint a Samsungon SII, hát még az SIII at képzelem.

Ugyancsak elégedett vagyok a rendzser "zártságával" olyan értelemben, hogy nem konfigolom szét az agyát mint a sok "oneclicktuneup-engineer", mert megfelelőre van optimalizálva. Az iTunes féle szinkronizációban is van kényelem, és hátrány is, mégis aki használja az meg van vele elégedve. Az Appstore megfelelő, és elég programot tartalmaz, messze jobb és minőségibb játékokkal, mint az Android market, legyen szó 4magos szupergrafikai egységgel felszerelt konkurencia marokkészülékeiről.. MINEK? Mindenki alkalmazott grafikus?

A kamera 8 megapixel, messze túlmegy az szükséges határokon, bár be kell vallani nem beállított, spontán képet nem készít jót (ez se)

Nem apple fan vagyok, de se nem bumszli se nem műanyag (apropó ettől a ledobom és ez széttörik ez meg nem .. na mindegy hagyjuk is), se nem ad a valóságtól elrugaszkodó képet. Nincs hiányom semmiből, kiváncsian várom a kommentekek, hogy kinek miért nem tetszik az Apple bármilyen készüléke is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. stranger
2012.05.25. 09:31
Norrbi: Sokakat a cég hozzáállása zavar, illetve a termékek (túl)árazása.

Az említett "tepsik", pedig engem kifejezetten zavarnak. Nehéz őket használni, még nagy manccsal is. Nagy kijelzők több kakaót kérnek, pedig amúgy se sokat bírnak. Ezaz, feszegessük csak a határokat. Komolyan nem tudom elképzelni, kinek kényelmes pl. az S3 egy kézzel...

Nekem pl. a 3,7-es kijelző tökéletes mindenre. Úgyhogy van pár "miértem".

szerk: Nem almám van, mielőtt valaki behallucinálná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog
2012.05.25. 11:34
En nemreg tepsire valtottam iPhonerol,de tobb oka is volt.Elmultak a farmeros idok.
Most mar nem alap feltetel,hogy a konnyu hasznalhatosag es megfelelo gyorsasag mellett maximalis kenyelem jarjon hozza.Valamint csabitott a WP is,hogy kiprobaljam.
Egy dolognak hihetetlenul orulok,nincs tobb iTunes hasznalat.Azt a progit az ellennek sem kivannam.Ugyan kivalo szolgaltatasok erhetok el alltala,a hasznalata egy kiados korbacsolas elvezeti fokaval egyenlo.
Az iOS viszont pazar,de ebben a WP is jeleskedik.Sebesseg,funkciok,stilus mind megvan ott is.
Ha kijon az uj,nagyobb kijelzovel,de hasonloan kicsi hazban,es hasonlo dizajnnal,akkor lehet vissza valtok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zodiac83
2012.05.25. 11:35
Ez a "félévvel előtte szellőztetünk mindenfélét" lehet szimpla PR-fogás (csak valami hír legyen, hogy forogjon a téma a köztudatban) / piackutatás is. Szépen lehet monitorozni nagyobb tömegek (illetőleg egy speciális réteg) reakcióit. Vagy konkurencia befolyásolásra tett kísérlet is lehet akár...
Az esetleges Apple részvényekre vonatkozó tőzsdei tranzakciókat nem ajánlott ezek alapján bonyolítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. malvoisen
2012.05.25. 11:36
Nekem meg ezt a túlárazás témát magyarázza el valaki... Az, hogy valaki nem engedheti meg magának/nem akar kiadni adott összeget egy termékért, miért jelenti, hogy túl van árazva? Ha csak úgy szimplán túl lenne árazva, akkor senki sem venné meg, nem lenne ilyen nyereséges a cég. A Vertu is drága, meg a Maybach is, mégis van egy fogyasztói réteg, amelyik felveszi mindkettőt. Ehhez képest az Apple termékeit kis- és nagypénzű emberek is viszik. Akkor hol a túlárazás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. stranger malvo...
2012.05.25. 12:02
Neked ezek után felesleges lenne magyarázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. malvoisen
2012.05.25. 12:10
Valójában nem kértem magyarázatot... Ha van valamilyen felsőfokú végzettséged, akkor túrd elő a "Bevezetés a közgazdaságtanba" jegyzeteidet és nézegesd a Marshall-keresztet, akkor talán megérted, hogy miért baromság a "túlárazás" kifejezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. stranger malvo...
2012.05.25. 12:19
"Nekem meg ezt a túlárazás témát magyarázza el valaki..." + Kb. az egész.

Szerintem sem kértél. Persze, lehet csak mi vagyunk túl hülyék, hogy megértsük magasröptű hozzászólásaidat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Norrbi
2012.05.25. 13:14
Szerintem nincs túlárazva, minőségi alkatrészekből van, persze lehet ezt mondani másra is ami talán olcsóbb, és lehet mondani hogy "ugyanazasamszungcsipvanbenne zdmeg", de kézzel fogható a minőség. Más részről pedig nyilván a felhasználói terület más, én akkor is azt mondom hogy a míg mást ha csavargatok ropog törik addig a fémházas és üvegházak készülékek (köztük így az iphone is) masszívabb.

Amúgy meg felesleges telefonnak ennél nagyobb kijelzőméret, és felbontás. Nekem sokkal jobban szükségem lenne flash támogatásra (internetbankhoz egyéb szuperkvalivikált oldalakhoz), biztonsági frissítésre, és egy kis optikai zoomra.

nem tudom mivel tudnák elkápráztatni jobban az ügyfeleket, kivetített billentyűzet meg 3d képernyő kell a ráknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2012.05.25. 13:55
Nézőpont kérdése.
Amíg minden egyes ujabb modell ujabb eladási csucsokat hoz, addig nyilván megfelel az árképzés a választott célcsoportnak.
Akik meg meg ezeket majmolják, és azért veszik, magukra vessenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. newclear DogTh...
2012.05.25. 13:57
Van pár alternatíva iTunes-ra ha valaki nem akarja használni; ingyenes is. Már nyilván ami képek/videók/zenék stb. kezelését illeti. De hát "Store" az meg minden OS-en van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2012.05.26. 18:08
javítsatok ki ha tévedek, de a képek alapján nem lett nagyobb a telefon, csak nagyobb kijelzőt kapott... így szerintem felesleges a "már az epöl is tepsit csinál" ... na de mindegy... nekem nem is volt, és soha nem is lesz almám. hehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!