iPon Hírek

Megveheti a Minecraft készítőjét a Microsoft

Dátum | 2014. 09. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Microsoft már egy ideje tárgyal a Minecraftot készítő Mojanggal annak felvásárlásáról. A lap szerint a megegyezés még a héten megtörténik, és a két fél be is jelenti az akvizíciót. A Mojang egyik vezetője, a játékot eredetileg készítő Markus "Notch" Persson eddig jellemzően az indie-hipszter pozícióból kommentálta a játékipart, és feltűnően lázadt a nagy és "gonosz" vállalatok ellen: miután a Facebook felvásárolta az Oculus Riftet, az úriember kijelentette, hogy nem készíti el a Minecraft VR-verzióját. Érdekes tehát, hogy most 2 milliárd dollárért eladná független vállalatát a Microsoftnak, főleg úgy, hogy több interjúban is hangoztatta korábban, a Mojang rendkívül nyereséges, és nincs szüksége semmilyen külső befektetőre. Persze Notch-on kívül még két tulajdonosa van a Mojangnak, így nem kizárt, hogy "leszavazzák" őt ezzel kapcsolatban. Persze az is lehet, hogy ez nincs így: belsős források állítják, hogy maga Notch kereste meg a Microsoftot. A Minecraft ugyanis a konzolok közül elsőként Xbox 360-on jelent meg, és állítólag onnantól kezdve remek kapcsolatot ápolt a két fél. Azt is mondogatják, hogy a felvásárlást követően maga Notch egyébként nem maradna a stúdiónál. Persze felmerül a kérdés a másik oldalról is: mit nyer a Microsoft azzal, ha megveszi a Mojangot? A Minecraft elérhető gyakorlatilag minden platformon, így azt exkluzívvá már nem lehet tenni. Lehet, hogy a stúdió következő nagy dobását szeretné így bebiztosítani a redmondi cég?
Markus Persson
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. tomchee
2014.09.10. 19:06
Hát homlokegyenes ellent mondana annak amit eddig Notch csinált, szóval én élnék a gyanúperrel, h kacsa az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.10. 19:30
2 milliárd USD az 2 milliárd.... Az üzlet meg üzlet, elvek ide vagy oda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Meteoreso
2014.09.10. 20:08
A filozófiák feláldozódtak a pénz oltárán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Balucsek
2014.09.10. 21:27
Hát valami eléggé bűzlik ha a Nokia telefonokat 3,6 millárd euróért (+némi licensz) vette meg az MS akkoe egy minecrafot gyártó stúdiócska kétlem hogy 2 milliárd dolcsit ér... Főleg hogy a cég tulajdona + tőkéje alig 300 millió dolcsi és bár nem vagyok nagy tőzsde guru de kétlem hogy olyan eszmei értékek lennének a studióban ami a tőzsdéne jelenleg csak az 1 milliárd dolcsit is megközelítené, hiába a közel 100 millás évi bevétel. A 2 milliárd svéd korona picit hihetőbb ajánlat lenne szerintem...
De majd a tőzsde szakik megszakértik hol számoltam el vmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asdsa
2014.09.10. 21:36
"Megveheti a Minecraft készítőjét a Microsoft"
Emberkereskedelem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.09.10. 22:31
Azert ez erosen buzlik,majd biztos kitolnak ennyit egy egyjatekos fejlesztocsapatert,amikor eppen megszoritanak cegszerte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. violapeter
2014.09.11. 08:56
Végülis... lehet, hogy Notch úgy érzi, a Minecrafttal megcsinálta a szerencséjét, de már túlhaladta azt, amiért elkezdte. "Felnevelte a gyerekét", a Mojangot, és most szélnek ereszti. Ő maga meg belevág egy újabb nagyszerű dologba, pénze lesz rá bőven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Resike viola...
2014.09.12. 15:35
A szélnek ereszti, eléggé más fogalom. Ugyanis ha valamit eladsz az MS-nek vagy ez EA-nak az egyenértékű azzal minha belevágnád egy darab szarba. (Skype, Winamp, PopCap, Dice)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. istvankiss...
2014.09.13. 11:06
Szerintem meg rájött, hogy ez is csak egy szellemi termék. Azért ez nem az a dilemma, hogy feltalálom a vízzel hajtott motort és eladom nagy pénzért a gonosz kapitalistáknak, vagy ingyen közkinccsé teszem az emberiség javára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandamoniu... asdsa
2014.09.14. 21:37
Nekem is egyből ez ugrott be. Elég viccesre sikeredett cím lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!