iPon Hírek

Megveheti a YouTube a Twitch-et

Dátum | 2014. 05. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A The Verge belsős forrásokra hivatkozva lehozta, hogy a YouTube felvásárolná az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált játékstreamelő platformot, a Twitch-et. A lap úgy tudja, a két fél már meg is állapodott az 1 milliárd dolláros felvásárlási árban, és jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy mennyire maradhat majd meg önálló márkaként és platformként a Twitch.
A források úgy tudják, a Twitch számos felvásárlási ajánlatot kapott, köztük a Microsofttól is, azonban végül azért döntöttek a YouTube mellett, mert hosszabb távon a Google technológiája és tapasztalata segíthet a platform további növekedésében. Habár a Microsoft ajánlatáról részleteket nem tudunk, vélhetően a Twitch attól is tarthatott, hogy az Xbox tulajdonosa lekorlátozná a szolgáltatás elérhetőségét, ami különösen azért lett volna nagy érvágás, mert a Twitch rendkívül népszerű a konkurens PS4 konzolon. Ezen kívül a források megemlítik, hogy a Twitch valószínűleg nagyobb felvásárlási összeget is visszautasított volna más vállalatoktól, a YouTube-bal való együttműködésért cserébe azonban hajlandóak voltak lejjebb engedni az árat. A Twitch-nek mindenképpen szüksége volt erre, hiszen hatalmas léptékben növekvő népszerűsége rendkívüli infrastrukturális fejlesztéseket követel meg. A vállalat ugyan 2013-ban sikeresen gyűjtött be 20 millió dollárt különböző befektetőktől, ez messze nem elég ahhoz, hogy a felhasználói bázis bővülésével lépést tudjanak tartani a jelenlegi technológiai hátterrel. A Twitch most 43%-os részesedéssel abszolút dominálja a globális játék stream piacot, és egyébként a világ számos régiójában általánosan is a top 5 szórakoztatóipari csatorna között van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. YellowFlas...
2014.05.19. 14:34
Na most téptem ki a hajam... Ez nagyon nem jó hír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. DogTheDog
2014.05.19. 14:56
Nem bizony,hagyom is a Twitch-et,amint a Google-e lesz,de azonnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim
2014.05.19. 15:05
Én attól szoktam a hajamat tépni hogy ha nem jegyeztetem meg a jelszavamat a böngészővel (csak session cookie-t használok), akkor napi átlag 17x kell loginolnom.

Ebből az egyetlen szempontból örvendetes, ha egy nagyobb szolgáltatás részévé válik a Twitch, amihez így eggyel kevesebb account kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. KisDre Asagr...
2014.05.19. 15:27
Ezzel csak az a bökkenő, hogy a Google-é lenne. S ismerve hogy mit műveltek a YTube-al, az életbe nem adná ember az ő kezükbe. Sokan pont azért menekültek a Twitch-re mert ott nem kell félni hogy 3.féltől származó maszlag miatt törölnék a videódat vagy a közvetítést.

cikkből:
"ez messze nem elég ahhoz, hogy a felhasználói bázis bővülésével lépést tudjanak tartani a jelenlegi technológiai hátterrel. "
Csak ha majd a felhasználói bázis csökkenni kezd pont a Twitch az előnyének elvesztése miatt, akkor meg értelme nem volt az egésznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csx01
2014.05.19. 15:38
Legalább végre lesz chromecast support az androidos twitch app-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. djgeg
2014.05.19. 15:39
"Megveheti a YouTube a Twitch-et"
YouTube ???.... Talán a Google.

KisDre
Az úgy megvan, hogy a Youtube létrehozása után 1 évvel vette meg a Google a Youtube ot?
A Google Tette azzá a Youtube ot ami most! Lehet, hogy most az account egyesítési hullám vagy a kommentelési rész átalakítása során pár embert felhúznak, de azt ne felejtsük már el és beszéljünk hülyeségeket, hogy a Google elrontotta a Youtube ot... Ő csinálta ilyenné, ő tette igazán sikeressé.


ui.: A Hírhez hozzátehetnétek, hogy a Tiwtch től kiszivárgott (még nem hivatalosan), hogy inkább befektetőket keresnek mint hirtelen eladnák a céget! Aztán lehet, hogy csak az árversenyt várják. Google hajlandó versenyezni. Van ott nem csak 1 Milliárd USD....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6... djgeg
2014.05.19. 15:49
Nem tudom pontosan mennyi idő után vette meg a google a youtubet, de arra emlékszem, hogy már nagyon ismert volt és nagyon sokan néztük, miközben a google video valami rakat szar volt.

Tehát lehet a mai felhasználói bázis a google égisze alatt lett ekkora, de ha a megvásárláskor a yt alig 1 éves volt, akkor ezt a sikert elérte volna nélkülük is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Pandamoniu... djgeg
2014.05.19. 15:53
Nem a sikerességről, vagy a hírességről van szó, hanem arról a rengeteg bullshitről amit a Google csinál a YouTube-al az utóbbi időben. Undorítóan erőltetik mindenhová a Google+ -t, értékelési rendszer ezerszer jobb volt a csillagozásos módszerrel, hirdetések tömkelege, a content creatoroknak meg már a f*szuk ki van a third party licencjogok miatt való aggódás miatt. Szóval egyetértek, ne beszéljünk már hülyeségeket(, hogy milyen jó lesz ha majd a Google felvásárolja a Twitchet)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ronan
2014.05.19. 16:19
Ha jól tudom akkor a juhtúró a googolééé leányvállalata.

Egyetértek már csak ezért is mert,a nagy részét a bevéltelek azoknak köszönhetik akik létrehozzák a tartalmakat szóval nekünk.

Érdemes megnézni.
Hogyan alázza meg a Tube a felhasználóit *UPDATE*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kerty
2014.05.19. 16:34
nemtudom mi a rinya tárgya a tecsővel szembe. Lehet mást is használni... ja nem, mert jobbat nem talál senki, főleg nem ingyen.
#8 a content creatorok is befoghatják, keressenek más szolgáltatót, ami szintén ingyen kínál ilyen szolgáltatást, ekkora látogatottsággal, partnerprogrammal meg még sorolhatnám. Sokan elkényelmesedtek úgy néz ki. Reklámokkal meg a twitch is televan. Tegyél fel adblockot.

témához szólva:
A twitch pedig ennél jobban nem is járhatott volna. Felkapott, de a minőségben nem fejlődik. A google ebben a vastag pénztárcával tud segíteni. Én amit lehet DailyMotion-on nézek. Nehezen indult be, de megérte várni. Kristály tiszta, 60fps. A twitch-et többen használják, de cserébe gyatra a képminőség (a DM-hez mérve természetesen) Ha sikerült a guglinak ráncba szedni ilyen téren akkor engem megvettek kilóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djgeg Kerty
2014.05.19. 16:39
+1 Egyszerűen hányingerem lesz, ha meghallom, hogy amit nézni szerettem volna azt a Twich streameli. Vegye meg a Google és tegye rendbe, egy jó nagy dollár injekcióval. Inkább működjön valami. Nem nagy ár a google style érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog Kerty
2014.05.20. 10:38
Nem lehet sok esetben mast hasznalni,mert pl az uj konzolokban is Twitch van csak.
Biztos nem fogjak atprogramozni az egygombos megosztast,hogy nehany millio streamelo azt valasszon amit akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.20. 12:54
a választási lehetőséget a youtube-ra értettem tudom hogy a twitch most mindenkivel le van szerződve mint kizárólagos streamelő. Pont ennek fényében kellemetlen hogy más (kisebb) szolgáltatók lekörözik minőségben. Erre írtam hogy a gugli ezen tud segíteni a lóvéval
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wittmannge...
2014.05.20. 17:11
engem nem zavar maga a felvásárlás, de nem fog ez valamijen monopolium ellenes törvénybe ütközni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog Kerty
2014.05.20. 17:20
Inkabb vegye meg az MS vagy a Sony mintsem a Google.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.20. 18:04
Egyik sem jobb a másiknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!