iPon Hírek

Megviselte a szilveszter a 30 GB-os Zune-okat

Dátum | 2009. 01. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A 30 GB-os merevlemezzel felszerelt Zune lejátszók tulajdonosainak biztosan emlékezetesen telt az idei szilveszter: a lejátszók 2008. december 31-én éjjel 0 óra 1 perckor hard reset keretein belül kikapcsolódtak. A termékek újraindítása már lehetetlen volt, ugyanis az eszközökön a bootolást jelző csík végigment, majd onnan nem mozdult, azaz a lejátszókat nem lehetett elindítani. A felhasználói panaszáradat alapján úgy tűnik, hogy rendkívül széleskörű volt a probléma. A gondot egyébként az okozta, hogy a készülékek szoftverében lévő hiba nem engedte a naptárat az év utolsó napján frissülni.


A magyarázatok szerint a 2006-ban készült, 30 GB-os merevlemezzel felszerelt modelleket érinti a hiba, a kellemetlenséggel kapcsolatban már egy közlemény is megjelent. A Microsoft a nyilatkozat keretein belül elismerte, hogy a fent említett készülékek esetében valóban van egy bug, ami a felhasználók által tapasztalt hibát okozza. A szóvivő elmondása szerint a készülékek január 1-én már használhatóak lesznek (mint kiderült, tényleg azok lettek). A Microsoft azt tanácsolta, hogy a tulajdonosok hagyják teljesen lemerülni a készüléket, majd töltsék fel teljesen és úgy kapcsolják be. A vállalat szerint a Zune Pass tagok számára egy szinkronizációra lesz szükség ahhoz, hogy a korábban letöltött tartalmakkal kapcsolatos jogosultságok frissüljenek.

A külföldi kollégák kérdéseire a Microsoft illetékesei kiemelték, hogy a hiba csak a 30 GB-os merevlemezzel szerelt példányokat érinti. A driverhiba egy olyan alkatrész miatt lépett fel, amely csak az említett készülékekben van jelen. Rossz hír, hogy a vállalat szerint elvileg minden 30 GB-os készüléket érinthet a probléma, jó hír viszont, hogy január 1-től kezdve "megjavultak" a lejátszók és hibátlanul üzemelnek tovább.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.02. 18:17
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!