iPon Hírek

Melyik gyártó vásárlói a legelégedettebbek?

Dátum | 2008. 08. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Amerikai Vásárlói Megelégedettségi Index segítségével évről évre mérik, hogy az egyes ágazatokban a gyártók vásárlói mennyire elégedettek a termékekkel, amelyeket vásároltak. A legfrissebb felmérések szerint a Mac konfigurációt választó felhasználók sokkal elégedettebbek, mint PC-s társaik, legalábbis erről árulkodnak a számok

Minden év második negyedévében készíti el legfrissebb felmérését a Michigan-i Egyetem, az elemzés nagyobb csoportokra bontja a vállalatokat, úgy mint autógyártók, számítógépgyártók, kereső alkalmazást üzemeltetők és híroldalak. A felsorolt területek összesített átlaga 80.7 pont volt a 100-ból. Érdekesség, hogy a Toyota vásárlók és a Google felhasználók 86 pontot, a General Electric vásárlói 80 pontot, míg az AOL felhasználói 69 pontot adtak a gyártónak.

ACSI táblázat, PC piaci eredmények. A kép nagyítható!
Mi a helyzet a PC piacon? Az ACSI index szerint a felhasználók átlagban 74 pontot osztottak ki a gyártók között: a HP 73 pontot, a Dell 75 pontot, a Gateway 72 pontot, míg a HP-Compaq 70 pontot kapott. Az előbbi számok az elmúlt két év tekintetében folyamatosan estek. Összehasonlításképpen, ezen a területen az Apple vezeti a mezőnyt, aki 85 pontot teljesít,  így 8%-kal jobb eredményt ért el, mint tavaly.

A Michigan-i Egyetem szakemberei szerint a 10 pontos különbség az Apple és a Dell között a felmérés tekintetében az egyik legnagyobb szakadék. A szakemberek véleménye szerint az Apple eredménye új rekord a PC piacon. A helyzet nem volt ám mindig ilyen kedvező. 2003 folyamán az Apple mindössze 3 pontos előnyben volt a legközelebbi riválisához képest. Így vagy úgy, összességében elmondható, hogy a Mac felhasználók 1995 óta elégedettebbek gépeikkel, mint PC-s társaik.

Az összes többi piaci szektort is tartalmazó eredmények: ACSI felmérés 2008. második negyedév.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.08.22. 13:53
Nekem Mac sosem kéne... , már csak az ára miatt sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fix3r
2008.08.22. 16:05
Énis a pc-re szavazok, mac max zenét szerkeszteni jó(legalűbbis ezt hallottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.08.23. 10:30
Egy PC mitől menne előbb tönkre mint egy Mac. Ha minőségi dolgokból állítod össze akkor ha nem vagy épp benne abban a kicsi százalékban aki hibásat kapott akkor 5 évig működik a géped.Ha pedig rosszat kaptál akkor megy vissza garanciába,és szintén 5 évig van géped.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!