iPon Hírek

Memóriakártya-olvasó Android alapú eszközökhöz és PC-hez

Dátum | 2012. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A GH-CRAD-SUAK termékkóddal ellátott újdonság egy egyedi, ötletes dizájnnal érkező megoldás, amely nem csak az asztali számítógépek, hanem az Android alapú okostelefonok és a táblák esetében is lehetőséget biztosít a micro-SD és az SD memóriakártyák alkalmazására. A pici és könnyű kiegészítő micro-USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik a legfrissebb Android alapú okostelefonokhoz ás táblagépekhez, az asztali számítógépekhez pedig a mellékelt micro-USB -> USB átalakító kábel bevetésével használhatjuk.


A 61,2 x 10,6 x 19,7 milliméteres újdonság rendkívül könnyű, ugyanis mindössze 9,5 grammot nyom a mérlegen. A pici kiegészítőn a micro-SD és az SD memóriakártya olvasó mellett egy micro-USB 2.0-s, valamint egy normál méretű USB 2.0-s port is helyet kapott. Az USB portok jelenléte táblák és okostelefonok esetében jó hír, ugyanis a termék csatlakoztatásakor nem kell lemondanunk a rendelkezésre álló micro-USB 2.0-s portról, sőt, még egy normál méretű USB 2.0-s portot is kapunk.


A szeptember végén megjelenő kiegészítő Japánban 32 dollárnak megfelelő japán jenért lesz megvásárolható. Arról nincs hír, hogy a termék más országokban forgalomba kerül-e.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. shaddam
2012.09.12. 15:42
Ebayről 5 dollárért majd jöhet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DaemonPC
2012.09.12. 16:20
usb-n keresztül elbír egy vinyót vagy pendrivot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. myckie2
2012.09.12. 16:26
Pendrivot el, de ha a vinyónak nincs külön táp csatija akkor ne is álmodj. Valamelyik csapat tesztelte a Galaxy S2 mellé kapható micro usb-usb átalakítót és nem ment vele a külső vinyó. (de ezt már józan paraszti ésszel is meg lehet állapítani, hogy nem fog menni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. feher.agos...
2012.09.12. 20:52
Érdekes konstrukció. A micro USB szerintem tápellátásnak lehet rajta, és úgy elbírkózhat külső vinyóval is. Ha mégse, akkor külső tápos usb hub használatával biztos lehet külső vinyóval használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2012.09.13. 09:02
Gondolkozzatok már mielőtt hülyeséget írtok! Logikus hogy az akksi nem bír leadni annyi energiát hogy egy külső HDD menjen róla! A micro USB foglalat meg azért van rajta, hogy az adatkábellel az egészet rá tudd kötni gépre, mivel ez a kártyaolvasó elfoglalja a telefon micro USB portját.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. feher.agos...
2012.09.13. 18:49
@5hR3kY: azért gondolom, hogy úgy lesz, ahogy én írtam, és nem úgy, ahogy te, mert a telefon USB vezérlője egyszerre csak egy módban tud működni: ha számítógépre kötöd, akkor slave módban üzemel, ahhoz pedig, hogy hozzá lehessen csatlakoztatni más USB eszközöket, host módba kell kapcsolnia. A kettő nem megy együtt, és az aktuális mód attól függ, hogy milyen csatlakozót dugsz bele. Ha jól megnézed láthatod, hogy a microUSB csatlakozóban 5 érintkező van, míg a sima USB-ben csak 4. Ezt a plusz érintkezőt (ID pin) használja a vezérlő a módok közötti váltáshoz: ha a plusz érintkező földre van kötve, akkor host módba kapcsol, ha pedig nincs, akkor a slave mód működik.
http://en.wikipedia.org/wiki/USB_On-The-Go#OTG_Micro_Plugs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vikk01
2014.01.04. 21:18
Úr Isten! Nem fáj nektek a kockaság? Úgy osztjátok az észt, hogy konkrétan foggalmatok sincs az eszközről. Jelentem, bedugod a telcsi popsijába, belecsatlakoztatod a pendrive-ot vagy memória kártyát és az androidra telepített fájlkezelővel megnyitjátok )) képzeljétek működik. Lehet azért, mert nem álkockák csinálták, mint Ti Amúgy ilyen eszköz kb 2 éve forgalomban van, csak elöször tabletre csinálták ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Vikk0...
2014.01.04. 22:11
Főleg úgy, hogy nem is pendriveról meg memória kártyákról szólt a társalgás, hanem kűlső merevlemezekről...

De azért megmondtad a tutit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!