iPon Hírek

Memóriakímélő Norton Antivirus gamereknek

Dátum | 2008. 11. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Veterán, de óvatos online játékosoknak bizonyára sokszor meggyűlt már a baja a különböző memóriarezidens antivírius, anti-malware, és még ki tudja, micsoda-anti programokkal, amelyek gondoskodnak ugyan a biztonságról (vagy nem), de a memóriát mindenképpen zabálják, és nagyban lerontják a játékélményt. Ki lehet persze kapcsolni őket, de akkor meg a biztonság kérdése marad nyitva.

Ezt a problémát kívánja orvosolni a Symantec a Notron Antivirus legújabb, 2009-es Gaming Edition-jével, amely állításuk szerint nem kevesebb, mint 80%-al kevesebb memóriát fogyaszt, mint az átlagos antivírus-programok... legalábbis alapból, de ezt az értéket még tovább is lehet fokozni, miután a program lehetőséget ad a biztonsági paraméterek alapos és részletekbe menő kézi finomhangolására egyéni igények szerint, így a memóriafogyasztás még tovább is csökkenthető, növelve ezzel párhuzamosan a játékélményt.

Mindemellett a Gaming Edition rendelkezik egy úgynevezett Gamers Mode-dal is, amely ugyan egyáltalán nem egy nagy durranás, viszont annál hasznosabb és kellemesebb: ez ugyanis mindösszesen annyit tesz csak, hogy ha aktiváljuk, akkor nyugodtan játszhatunk, mert ez esetben a program illedelmesen megvárja, amíg végzünk, és nem fogja a legnagyobb csata kellős közepén megakasztani a játszmánkat azzal, hogy épp akkor szottyan kedve egy frissítés letöltéséhez. Ugyanígy, a különböző vírus-üzeneteket is a háttérben tartja ez esetben, hogy a játszma végeztével vehessük sorra őket.

Megjelenésről és árról egyelőre sajnos információ, de tekintve, hogy Norton-termékről van szó, az árat azért bizonyára lehet sejteni - a megjelenés pedig feltehetőleg nem várat magára túl sokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. sirpalee
2008.11.14. 21:03
Itt kapersky 4 megát, 8 giga ramból. Nem gamer edition-t kellene csinálni, hanem normális vírusírtó core-t írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. replay
2008.11.14. 23:51
Állítólag a 2009-es antivirus és internet security termékekben egész jó core-t sikerült összehozniuk. Azt állítják most az ő termékeiknek vannak a legkisebb igényeik a piacon. Merész, de egy próbát megér...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!