iPon Hírek

Mennyire csökken a Windows Phone gépigénye?

Dátum | 2012. 01. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Hamarosan érkeznek a Microsoft új rendszerét használó okostelefonok, amik minden eddiginél alacsonyabb áron kerülhetnek a boltok polcaira, ugyanis a Tango nevű variánssal csökkentették a rendszer hardverigényeit.

Ezentúl a Windows Phone használatához elegendő lesz egy MSM7x30 processzor. Ez hasonló konstrukció, mint az MSM8255, csak 1 GHz helyett 800 MHz-es órajelen üzemel. Azt nem tudni, hogy a Cortex-A5 alapú processzorokkal hogy áll majd rendszer. A memóriaigény is csökkent, de jóval drasztikusabban, a háttértár minimális kapacitása a jelenlegi 8 GB-ról mindössze 2 GB-ra csökken (bár a ZTE Tania valamilyen módon már megkerülte a régi korlátot, és csak 4 GB háttértárat kapott), a minimális rendszermemória pedig 512 MB helyett 256 MB lesz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a minimális RAM mérete eredetileg is 256 MB lett volna, de minden eszköz 512 MB-ot állított csatasorba (mondjuk remélhetőleg ez nem változik majd). Az utolsó pont ahol változás történt a kamera, itt jelenleg 5 megapixel az előírás, de a jövőben 3 megapixel is elegendő lesz.


A Tango néhány kisebb újítást hoz a felülettel kapcsolatban is, a Start képernyőn megjelennek a mappák, és csoportosítási lehetőségek, valamint a média lejátszó program is átalakításon esett át. Lassan körvonalazódik a Windows Phone következő frissítésének minden változása, és remélhetőleg minden készülék meg is kapja majd, és nem kell tartani attól, hogy az Android frissítéshez hasonló káosz alakuljon ki.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. KuNgZi
2012.01.23. 10:23
Tuti nem cserélem le erre az Omnia 7-met! 2GB belső tárhely? ez vicc...
Következő telóm WP8 lesz. Na azok lesznek a tuti telefonok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. feliks
2012.01.23. 10:46
Érdekes, nekem a HTC Trophy még 1Ghz-n, 512rammal is el tudott gondolkodni néha.. Mellesleg az lenne a szuper, ha végre rendesen programozható lenne ez a WP7, mert kicsit röhejes, hogy developerként egy pinget nem lehet végrehajtatni vele, mert NEM TUDJA.
Ha valaki sokáig frissülő telefont akar, akkor vegyen Google Nexust (mondjuk S-t, mert a GN még drága).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2012.01.23. 11:38
@feliks

a következő körből már szerintem kimarad a Nexus S, bár egyelőre eleve nincs kilátás arra sem, hogy mikor jön, és mi lesz az a következő. Most először kicsit nyugi van az Android körül is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2012.01.23. 16:25
Ha jól tudom, nem terveznek win 8-as telefont, arra megmarad a wp7 tabletre meg jön a win8.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2012.01.23. 17:48
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a rendes neve, ha már a WP7.5 nevet ellőtték, a WP8-ra meg illene az Apollo-ig várni.

Bár eredetileg nem arról volt szó, hogy ezt csak az ázsiai piacok kapják? Mert különösebb értelme egyébként annak nincs, hogy pont most csökkentsenek a minimum követelményekből.

@asdsa:
Az, hogy nem terveznek W8-as telefont, pont azt támasztja alá, hogy attól még WP8-as lesz és KuNgZi azt írta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!