iPon Hírek

Mérföldkőhöz közelít az Android Market

Dátum | 2010. 07. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Júliusra az Android piacán elérhető alkalmazások száma meghaladta a 90.000-et, a trendet elnézve pedig az is biztosra vehető, hogy a hónap végére túl fog jutni a 100.000-es határon is.


Puszta mennyiség tekintetében tehát egyre vészesebben fenyegeti az Android Market az App Store-t; míg az előbbi áprilisban mindössze 50.000 alkalmazásnál járt, a jelek szerint azóta rendkívüli mértékben megnőtt iránta az érdeklődés, mivel csak most júniusban több, mint 15.000 alkalmazással bővült a választéka, miközben az App Store - bár jelenleg 225.000 alkalmazásnál tart a hivatalos adatok szerint - már csak elég lassan gyarapodik.


Sokszor az új alkalmazások áradata a legújabb Androidos készülékek megjelenésével kap új erőre; tavaly novemberben a Droid érkezése adta meg az első nagy löketet, majd április-május tájékán, a Droid Incredible hozott magával egy újabb hullámot. Szerepe lehetett a növekedésben annak is, hogy a májusi I/O konferenciája alkalmával a Google egy-egy HTC Evo 4G-vel ajándékozott meg minden résztvevő fejlesztőt (bár ezek egy része már kétségkívül amúgyis elkötelezte magát az Android mellett).

Egyre jobban képviseltetik magukat az Androidon a különböző "nagy nevek" is, mint például az Amazon és a Sling Media, és egyre több a független fejlesztő is. A verseny tehát határozottan éleződik, és kétségkívül hozhat még érdekes fordulatokat a jövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. orultspany...
2010.07.12. 14:13
ez mind szép és jó, nem is annyira újkeletű hír, csak az a baj, hogy hiába fejlődik ennyire a market, attól még tele van egyrészt szemét programmal amik semmire nem jók, másrészt spammer, jelszónyúló vagy akár jogsértő programokkal ami nem tetszik gugliéknak, joggal teszem hozzá.
az apple anno többet költött fejlesztőkre és időben is többet foglalkoztak az iStoreval.
de ELVILEG majd csinálnak valamit hogy a market átláthatóbb és jobb legyen, kicsit iStores.

/egy android user/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2010.07.12. 19:14
Igen ez az egyik mint amit az előttem szóló ecsetelt a másik meg hogy nem érhető el idehaza minden program gondolok itt például a fizetősökre
Ezért kénytelen az ember egyéb forrásokból beszerezni őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tarzanboy
2010.07.13. 00:08
Nagyon szeretem az androidos mobilomat, de nekem ugyan mindegy hogy 10 v 100 ezer alkalmazás lesz a marketen. Kb egy tucat jó alkalmazásra volt szükségem amelyek tökéletesen komfortossá teszik a mobilomat. Én biztosan nem fogom naponta újakra cserélni azokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!