iPon Hírek

Meridian: RTS 1 embertől

Dátum | 2013. 08. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Meridian: New World egy meglepően jól kinéző új RTS, amely mögött elképesztő módon mindössze 1 ember áll, méghozzá egy magyar ember. Az Elder Games stúdió ugyanis nem más, mint Tarsoly Ede. Amennyiben ismerősen cseng a neve, nem véletlen, hisz hozzá köthető a Shattered Origins is, amit nekünk is volt szerencsénk tesztelni itt az iPonon. Évek óta dolgozik a Meridianon és már nagyon jól áll a fejlesztéssel. Ha minden igaz, akkor a hónap végén játszható lesz a Gamescomon. Edének sikerült felhívnia magára egy kiadó figyelmét is, ugyanis beállt mögé a Headup Games, akik olyan címeket juttattak már el a polcokra PC-n, mint a The Binding of Isaac és a Limbo (Németországban). A Meridian egy single-player és sztori fókuszú RTS sok dialógussal (választásokkal!), amiben mi egy kolonizációs műveletet vezetünk egy titokzatos bolygóra. A parancsnok lépkedheti a szinteket, kaphat új képességeket, egységeinket pedig 15 különböző fegyverrel szerelhetjük fel. Beosztottaink viselkedését befolyásolhatjuk azzal, hogy beszélünk velük. Ennek tetejében kapunk pályaszerkesztőt is, amivel megalkothatjuk saját kampányunkat. Tarsoly ígérete szerint rendszeresen ad majd ki új térképeket is megjelenés után. Dátum egyelőre nincs, de a kiírás szerint "Hamarosan jön".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Whysper
2013.08.02. 09:14
Érdekes. Én is Ede vagyok. Na jó a játék se lehet rossz ,de Én azt hittem végre egy klassz stratégia!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RoZZi
2013.08.02. 10:29
Ez valami hihetetlen teljesítmény , baromi jól néz ki támogatom azt hogy legalább indie szinten egy kicsit hanyagoljuk ezt a "multy,multy multy és oszd meg facebookon hány tankot robbantottál fel" - módszert . Régen is sztorira mentek az RTS-ek és voltak olyan jók mint a maiak. Minden elismerésen az úriembernek ez hatalmas munka és nagy tehetségre vall , sok sikert neki ha nem lesz drága és lesz Steamen megveszem (ja és ha jó lesz ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KatonaKM
2013.08.02. 15:28
Ügyes! A narrátor hangja kicsit hasonlít Duke Nukem-éra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LechooEdy
2013.08.03. 00:58
Ezek után ne mondja semelyik stúdió, hogy jaj mennyi munka van ezzel és azzal, mikor százak dolgoznak rajta és még is alig van tartalom a játékban, vagy épp egy új enginet nem tudnak kifejleszteni... nem akarok célozgatni senkire, ezért felhozom a másikat, hogy a játék több mint felét miért kell a megjelenés utáni egy évben DLC-kben megvenni.

Le a kalappal! Csak így tovább, a játékra nagyon kíváncsi vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2013.08.03. 01:24
vééégre rts!

"...and mining tools! (ciripp) ledobtam a paplant
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Jimmy9082
2013.08.03. 08:56
csak nekem omladozik a video képe?de komolyan.
amugy nagy teljesítmény lehet egyedül ilyetz megcsinálni.respect
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Balucsek
2013.08.03. 11:00
Fel akartam nézni a cryDev-re, hogy ott milyen játékokat csinálnak a magányos fejlesztők, de ez fogadott:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!