iPon Hírek

Merre tart a Gaikai?

Dátum | 2013. 12. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Mostanában nem hallottunk sokat a Gaikairól, arról a felhőalapú streamelő szolgáltatásról, melyet 2012 júliusában vásárolt fel a Sony 380 millió dollárért. Az Eurogamer jelentése szerint a Gaikai 2014 harmadik negyedévében fog startolni Észak-Amerikában, de Európának erre még tovább kell várnia, itt ugyanis még nem fog elindulni a szolgáltatás egészen 2015-ig.

Andrew House a Sony-tól a következőket mondta a Gaikai-tervekkel kapcsolatban: "Azon dolgozunk, hogy kereskedelmi szolgáltatásunk 2014-ben elinduljon, elsőként az USA-ban. Ez a tervünk, és jó úton vagyunk ahhoz, hogy teljesítsük. De a legfontosabb átfogóan megérteni, mi az, amit próbálunk elérni, és hogy miért éreztük fontosnak a Gaikai megszerzését." "A célunk az, hogy egy újfajta játékszolgáltatást nyújtsunk, amelyet a szerver oldal streamel, kezdetben csak a PS4 konzolokra, aztán később a Vitára is. A végső terv az, hogy sokféle, hálózati kapcsolatra alkalmas eszközzel működjön a dolog és hogy konzol minőségű játékélményt tudjunk nyújtani olyan eszközökön is, amelyek alapban erre nem képesek." "Úgy gondoljuk, hogy ez nagyszerű lehetőség a piac kiszélesítésére, mert lényegében nem lesz szükség a konzol megvásárlására ahhoz, hogy az élmény elérhetővé váljon. Most ez úgy hangozhat, mintha öngólt lőnénk, hisz az ember nem cseréli le kenyérkereső üzletét. De innovatív cégnek lenni azt is jelenti, hogy úttörők vagyunk a tartalmak terjesztésének új formáiban, és mi szeretnénk az elsők lenni és vezető szerepbe kerülni." A jelentésben szereplő 2015-ös európai starttal kapcsolatban House a következőket mondta: "Nem tudok pontos dátumot mondani az európai megjelenésre. Vadonatúj terjesztési formáról van szó. Tesztelnünk kell a technológiát, amely érzésünk szerint alapjaiban jó, de a valódi hangsúly azon van, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, és szerintem ez így helyes. Mindez attól is függ, hogy a szélessávú kapcsolatok mennyire lesznek erősek, és hogyan fog kinézni a szerver infrastruktúra." "Keményen dolgozunk ezeken a frontokon, de egyelőre még nem vagyunk azon a ponton, hogy pontosan megmondhassam, hogy az európai rajongók mikor élvezhetik mindezt." [link href="https://ipon.hu/hir/gara_a_ps_egy_marka_nem_csak_egy_doboz/27259" target="_blank"] Kapcsolódó hírünk - Gara: "A PS egy márka, nem csak egy doboz"[/link]
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. DogTheDog
2013.12.02. 18:36
Ez most a PS3 jatekok streamelesere is igaz?Marmint a datum?Maert akkor inkabb koszi,de nem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.12.02. 21:08
Elvileg ezzel lesz megoldott a visszafelé kompatibilitás PS4-en. Hát nem tom, érdekes lesz, meg hogy egyáltalán mikor lesz ebből valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.12.02. 21:40
Maradnék, a saját gépemen... főleg, mert Mo. nagy részén tróger minőségű a net, így itt nem lesz el terjedt az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabesz7630
2013.12.03. 08:29
tomchee:
Mar bocs, de nem kene mindig szidni az orszagot megsugom neked, hogy az usaban sokkal fosabb a helyzet lehet ujat mondok, de az usa nem egyenlo mondjuk new york-kal los angeles-sel, chicago-val meg meg par nagyvarossal.
Amugy meg ez egy nagy loturo. Nem lesz ebbol hasznalhato legalabbis meg egy jo ideig.
Majd 2022ben talan amikor meg mar a ps 7jon talan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zsolt200
2013.12.03. 12:40
Mondták is már régebben hogy Európába azért nem hozzák be, mert nem elég jó hozzá itt az internet. Ha úgy gondolják hogy 2015ben már megvalósítható lesz, akkor ezek szerint ők már tudják hogy a UPC a 29-es körzetben addigra megújítja a hálózatot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lapras zsolt...
2013.12.03. 18:25
zsolt200: nem újít a szemét UPC hálózatot, hanem át kell állni Digire, az majd adja a strem-hez a sávszélt. Most csak ez az egy opció van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zsolt200 lapra...
2013.12.05. 13:26
Kár hogy itt még digi sincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!