iPon Hírek

Messenger: Mindenkinek elérhető lesz az Instant Games

Dátum | 2017. 05. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Facebook még tavaly novemberben jelentette be, hogy közös játékra is lehetőség lesz a Messengeren belül, ami a platformosodás következő lépcsőfoka. Az Instant Games funkció bétatesztje jól sikerült, és az Egyesült Államokban már egy ideje el is érhető ez a funkció, most pedig arról számolhatunk be, hogy lebomlanak a regionális korlátok, globálisan is elérhetővé válik a szórakoztató funkció.
Andrea Vaccari, a Messenger termékmenedzsere jelentette be, hogy az Instant Games hamarosan már az összes aktív felhasználó számára elérhetővé válik. A Facebook üzenetküldője 1,2 milliárd embert ér el havi szinten, és jellemzően a fiatalabb generációk körében hódít igazán, akik pedig a játékokra is fogékonyak. Éppen ezért a vállalat nagyon bízik abban, hogy a Messengerbe beépülő Instant Games funkció rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tesz majd szert. Az újdonság keretében főleg olyan játékokkal kell számolni, melyek nem vesznek hosszú időt igénybe és sokak által ismertek vagy könnyen elsajátíthatóak.
Friss funkciók is bevezetésre kerülnek a globális rajttal egybekötve, melyeknek köszönhetően még gazdagabb játékélményben részesülhetnek majd az emberek. Az újítások a játékosokat és a fejlesztőket egyaránt érinteni fogja. Létrejöttek például olyan „botok” az Instant Gamesben, amik segítenek új szintek vagy éppen különleges díjak létrehozásában a fejlesztőknek. A Facebook reményei szerint ezeknek köszönhetően színesebbé tehetőek szórakoztató funkció, és a felhasználók kevésbé unnak majd rá az egyes játékokra, a fejlesztők pedig egyre kreatívabbá válhatnak általa. A körökre osztott játékok fognak dominálni az Instant Games kínálatában, ezekben lehet majd versenyeket indítani és előhívható lesz ponttáblázat, a rekordokat is számon fogja tartani a rendszer. A botok feladata lesz az is, hogy a játékok új funkcióira felhívják a figyelmet, illetve ezek próbálják majd arra ösztönözni az embereket, hogy új rekordokat állítsanak be.
A Messenger fejlesztői nem bízzák a véletlenre az Instant Games sikerét, és igazán választékos játékpalettával nyitnak a világ felé. Összesen akár 50 különböző játékot is játszhatnak a felhasználók, a lehetőségek száma összefügg azzal, hogy hol van az ember és milyen eszközt szorongat a kezében. Ráadásul tervben van, hogy néhány hetente új játékok kerülnek majd bevezetésre. A legnagyobb népszerűségnek a Zyngától származó Words With Friends szókirakó fog örvendeni vélhetően, ugyanis egyebek mellett ezt is lehet majd játszani a Messengeren belül. Az első olyan játék, amiben már a bot is jelen van, az EverWing, ezt a Blackstorm szállítja az Instant Games számára. Hamarosan pedig már a Miniclip 8 Ball Pool billiárd játéka is bekerül a Messengerbe, szóval billiárdozhatnak is majd az emberek egymással.
A közös játék lehetősége csak a nagyobb mobilos platformokat érinti kezdetben, ezek között viszont nem tesz különbséget a Facebook csapata. Az Instant Games elérhető lesz azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen androidos eszközt használnak, és azoknak is, akik Apple terméket birtokolnak, szóval az iOS támogatás is adott. A Facebook Messengerbe ágyazott Instant Games funkció nem mindenkinek egyszerre lesz elérhető. A vállalat hivatalos blogon olvasható közleménye arról tanúskodik, hogy néhány hétbe beletelik, mire mindenkihez eljut az újítás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. katt777 scsik...
2017.05.03. 21:53
Pont erre gondoltam. Így is körömnyi fél szövegsor van egy 5.5" képernyőn... A lehetséges magyarázat: amíg játszol, biztosan nem lépsz ki, kevésbé feltűnően lophatják az adataidat és figyelhetnek meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RaimiHS
2017.05.04. 11:39
Mindenkinek elérhető lesz az Instant Games... Windows Phone-om van akkor brühühü?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2017.05.04. 14:13
Remélem a következő nagy feature update az lesz, hogy ismét küldhetünk egymásnak szöveges üzeneteket.... már annyi szeméttel pakolták tele, hogy erről a funkcióról meg is feledkeztek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!