iPon Hírek

Metal Gear Remake - A Konami közbelép

Dátum | 2014. 08. 18.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

A Metal Gear-t talán senkinek sem kell bemutatni, ha mégis, akkor legyen elég annyi, hogy a lopakodós játékok őséről beszélhetünk, mely 1987-ben jelent meg MSX2 rendszerekre. Ezen felül ez volt Hideo Kojima első játéka, ebben bújhattunk először Solid Snake bőrébe. A sorozat azóta rengeteg részt élt meg, a legutóbbi nagy durranás pedig az volt, hogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain PC-re is ellátogat. Most viszont kanyarodjunk vissza a rajongói kezdeményezésű Metal Gear Remake-hez. Az Outer Heaven nevű moddercsapat idén májusban jelentette be, hogy a '87-es klasszikus teljes értékű felújításán dolgozik. Állításuk szerint a Konami beleegyezését adta a projektre, feltéve, ha a végeredményért nem kérnek pénzt. Ez eddig rendben is van, a csapat megkezdte a munkálatokat, a Metal Gear Informer viszont nemrég egy váratlan nyilatkozatot kapott tőlük: le kell állniuk a projekttel.
"Sajnos nem folytathatjuk tovább a projektet, mivel úgy tűnik, hogy a Konamis srácok nem tudtak megegyezni a döntésben, ezért nem maradt más választásuk, minthogy leállítsanak minket. Ennek ellenére köszönünk minden segítséget és támogatást amit a Konamitól, az MGInformertől, a Kotakutól, stb. kaptunk. Legfőképp pedig azt, amit a rajongóktól."
A közleményből kiderül továbbá, hogy David Hayter, Snake eredeti hangja is beszállt a buliba, Ubisoft és Insane Games fejlesztők segédkeztek, valamint Paul Eiding is beugrott volna kameózni. Szomorú hír ez tehát a Metal Gear rajongóknak. Még utoljára nézzetek meg egy előzetest, ami enyhítheti - vagy épp fokozhatja - fájdalmatokat. Bennünk viszont felmerült a kérdés, vajon miért változtatta meg döntését a Konami: lehetséges, hogy saját felújított verziót akarnak készíteni?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. dragon83
2014.08.18. 18:58
Nagyon jó trailer. Sajnálom, hogy nem lesz semmi a projektből, de nem is számítottam másra. Egy ilyet nem szoktak szó nélkül hagyni a nagy kiadók. Előbb utóbb úgyis elkészül a hivatalos remake Kojimától, erre a nyakamat teszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95 drago...
2014.08.18. 22:32
És talán nem is lesz konzol exkluzív. Amúgy az első 3 MGS játékból is jöhetne teljes értékű remake, szóval nem csak HD textúrák, hanem felújított pályák, mechanikák, AI, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Crytek01
2014.08.18. 23:21
A HD Collectionnak örülnék pc-re! Az még ütne nagyot.
Nem kizárt egy saját remake!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.08.19. 08:02
Én imádom a sorozatot, de felesleges lenne full-remake az első 3 részből. Nagyon nagy munka lenne ez Kojima részéről, és nemrég panaszkodott, hogy magára hagyná a MGS szériát, más projekteken dolgozna szívesen. Amiben pedig nincs benne a keze, higyjétek el, jobb ha el sem készül.

Az AI-t kár volt emlegetni, nem tudom milyen fejlődést akarsz neki, de az első résztől kezdve full ugyanolyan segghülye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!