iPon Hírek

MetaPro: vonzó okosszemüveg 3000 dollárért

Dátum | 2013. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Meta egy vonzó okosszemüveget mutatott be, amely új szintre emeli a kiterjesztett valóságot. A Google Glass-hoz képest kétszer drágább újdonság a MetaPro nevet viseli és meglehetősen érdekesre sikeredett. A MetaPro a fentebb említett Google Glass-szal ellentétben nem egy, hanem rögtön két kijelzőt is kapott, amelyek a Google Glass-énál ráadásul tizenötször nagyobb képterületet kínálnak, látószögük pedig 40 fokos értéket képvisel. A MetaPro dizájn tekintetében sem szégyenkezhet, hiszen formavilága az egyes Ray Ban szemüvegekét idézi.

A MetaPro két lencséje tehát két kijelzőt rejt, amelyek egyenként 1280 x 720 pixeles natív felbontást kínálnak és 3D támogatással is rendelkeznek. A lencséket a Zeiss készítette, így a prémium minőség garantált. A szemüvegkeret a lencsék mellett egyéb összetevőket is rejt: találunk rajta normál és mélységérzékelős kamerákat, illetve egy kilenctengelyes mozgáskövető szenzort is, sőt, a kínálatból a térhangzást biztosító audió rendszer sem hiányzik. Hogy mit kínál a MetaPro a gyakorlatban? Az alábbi videó megmutatja.
Sajnos a fentebb látott szolgáltatások biztosításához elég komoly hardverre van szükség, ami nem fért el a szemüveg keretében, így a termékhez egy apró, viselhető PC is jár, ami egy 1,5 GHz-es Core i5-ös processzorból, 4 GB-nyi rendszermemóriából és egy 128 GB-os SSD meghajtóból áll. A mobil PC 32 wattórás akkumulátorral rendelkezik és mind Bluetooth 4.0-s, mind pedig 802.11n WiFi támogatást kapott. Az egyelőre nem derült ki, hogy a szóban forgó viselhető PC pontosan mekkora, illetve az is rejtély, nagyjából hány grammot nyom a mérlegen. Remélhetőleg kellően kompakt konfigurációról van szó, ami elketyeg pár órát akkumulátorról.

A 180 grammos MetaPro szemüveghez a Meta állítása szerint már most is több, mint 500 alkalmazás készül. A MetaPro szállítása várhatóan 2014 júniusában indulhat meg, de a termék már előrendelhető: ára nem kevesebb, mint 2985 dollár. Ebben az összegben természetesen mind a MetaPro szemüveg, mint pedig a Pocket Computer névre keresztelt viselhető számítógép benne foglaltatik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. sirdani566
2013.12.19. 16:04
Ennyi pénzért ajándék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mocsok92
2013.12.19. 16:43
már nem is vicces, inkább már szánalmas hogy mik ezek a szutykok. az okostelefon teljesen rendben van... de emberek! okosóra? okosszemüveg? mi lesz még? okos wc-papír? majd megindul a forgalmazása ennek az okulárénak, a sznobok meg majd 2méterrel a föld felett viselhetik, miközben a fülükre ragadt az alma. a hányinger kerülget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Wolgor
2013.12.19. 17:03
@mocsok92

Most a nevedre nem térnék mi milyen szinten jellemez, de biztosan nem a műveltebbek közül kerültél ide. A szemüvegbe integrált holografikus kijelző jelenti jelenleg a legkifinomultabb gépeket, segítségével minden más elektronikus eszköz kiváltható. Elméletben akár a tenyeredre, vagy egy papírra is ki tudja vetíteni azt amiért jelenleg egy vagy több készüléket hord az ember magánál, és ez később a desktop gépekre is érvényes. Aki meg a billentyűzetet nem tudja elengedni, ez a technológia még azzal is kompatibilis, ha az ember nem akar AR-es billen pötyögni. Én nagyon örülök minden előrelépésnek ezen a területen, mert talán majd még mielőtt elföldelnek ki tudom próbálni milyen, amikor minden elektronikai eszközöd 2db kontaktlencsében kimerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mocsok92
2013.12.19. 17:24
félreértés ne essék (mondjuk már tök mindegy) nem a technológia fejlődése ellen vagyok, de ennek konkrétan semmi értelmét nem látom. Ha orvostudományban akarnák használni, vagy tudom is én bármiben, ami az emberiséget tisztességesen segítené azt mondom oké, ez jó, helyes, de nem! hidd el, ez a sok sznob gyökér fején lesz all day all night, mert hogy ez mekkora vagányság már...
egyébként örömmel venném, ha nem sértegetnél!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zephyrus
2013.12.19. 18:35
miért nem merték mutatni a videón, hogy hogy néz ki a csávó benne? így nem látni igazán hogy hogyis lesz ez... lehet még otrombább mint a glass...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HozeManuel
2013.12.19. 18:41
Az okostelefonokat is elsőként egy jól behatárolható réteg vásárolta (nem mondom hogy gyökerek), aztán mostmár majdnem mindenkinek az van. Előbb utóbb ezek is el fognak terjedni és talán még lesz is egy két hasznos funkciójuk. Ennek a reklámvideónak meg erősen kamu lehúzós érzete van. Pár másodpercnyi működések összevágva, miközben a használója nem is mozog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2013.12.19. 20:32
Seems legit... Nagyon kamu szagú a videó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sensorprim...
2013.12.20. 03:09
ez nem a fallout 3-bol a fater hangja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!