iPon Hírek

Metro: Last Light DLC áradat

Dátum | 2013. 05. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Deep Silver felvázolta nekünk a közeljövőre vonatkozó DLC terveit a Metro: Last Light-hoz. A Faction Pack és a Chronicles Pack új single-player tartalmat hoz majd a játékba (kiterjesztik a sztorit). Az első fejezet, vagyis a Faction Pack júniusban jelenik majd meg. A Tower Packban szóló kihívásokat találtok majd a Metro játékok veteránjaira szabva. Jön egy úgynevezett Developer Pack is, amely érdekes eszközökkel ruházza majd fel a kreatív játékosokat, amin keresztül "ismét felfedezhetik a Metrot" - piszkálta fel érdeklődésünket a Deep Silver. A Metro: Last Light Season Pass már megvásárolható, ára $14.99/£11.99/€14.99 vagy 1200 Microsoft Pont. A Season Pass egyben akciós árat biztosít minden további azon kívüli tartalomra is. Az Metro útlevél megvásárlói emellett kapnak egy plusz fegyvert is, nevezetesen az Abzats nevű félautomata puskát. A PlayStation Plus előfizetők május 25-én 25% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Season Pass-t. Androw Prokhorov, a 4 Games és a Metro kreatív rendezője azt nyilatkozta, hogy bár Artyom történetének végére pont került a Last Light-ban, vannak más karakterek is, akiknek érdemes elmesélni a sztoriját, illetve van néhány ismerős helyszín is, ahova Ti, mint a sorozat rajongói, egészen biztos, hogy szívesen visszatérnétek. Ezen kívül van néhány új kihívás is a 4A Games tarsolyában, amivel szeretnének kísérletezni. "Amióta csak befejeztük a játékot, ezeken az új sztorikon dolgozunk és reméljük, hogy nyáron kiadhatjuk őket."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. mikej95
2013.05.22. 20:38
És így akar minden gyártó eladási rekordokat dönteni és visszaszorítani a kalózkodást; félkészen vagy darabokban ad ki minden játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ptaylord
2013.05.22. 21:16
Nem vagyok nagy DLC rajongó..de véleményem szerint a DLC-k reklámként működnek amellett, hogy pénzforrások. A megjelent játékékat köztudatban kell tartani a következő részig..vagy lehúzni róluk az utolsó bőrt is ha a játék utolsó részéről van szó. Ez a véleményem a témáról..Persze ezt lehet úgy csinálni mint a kiadók többsége..vagy úgy mint anno a Witcher 2-nél ahol ingyen jelent meg 1-2 plusz tartalom a tapaszokkal együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. myckie2
2013.05.22. 22:10
mikej95 ezzel a kalózkodást nem szorítják vissza egyáltalán, inkább csak a rendes vásárlókat szívatják, illetve húzzák le anyagilag. De a legnagyobb poén amikor kijelentik, hogy kiadjuk a játékot, de már kész a 5 DLC amit kiadunk a játékhoz, hogy neked még szarabb legyen és nekünk még több pénzt jöjjön be. Szánalom a felsőfokon. Kár, hogy az ilyen cégeknek nincsenek anyagi problémái.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. djgeg
2013.05.23. 00:53
"Amióta csak befejeztük a játékot, ezeken az új sztorikon dolgozunk és reméljük, hogy nyáron kiadhatjuk őket."

A NAGY szart... Már mind kész volt, csak milyen poén DLC ékért még pénzt elkérni...pfejjjj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hsoma94
2013.05.23. 07:50
Nem tudom miért vagytok ennyire negatívak, ha jó a játék szerintem sokan örülnek az efféle kiegészítő tartalmaknak. Még azt is hozzá kell tenni, hogy az előző részt egy lájkért megkaphatod/megkaphattad. Itt azért vannak fejlesztgetések, nem úgy mint a CoD-oknál volt eddig, ahol nem szégyelltek 14-15k-t elkérni egy-egy új sztoriért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Shinjiii
2013.05.23. 07:57
Igen, amit a 4A Games művel, az még nem bűncselekmény. De az az érdekes, hogy amíg a DLC-t "kiegészítő lemeznek" hívták, senki nem lázadozott... Persze tudom én is, hogy sokan visszaélnek ezzel a DLC dologgal, de akkor is.

amely érdekes eszközökkel ruházza majd fel a kreatív játékosokat, amin keresztül "ismét felfedezhetik a Metrot"

Kíváncsi leszek, mi lesz az az eszköz, amitől izgalmas lesz felfedezni a csőmetrót újra. Új fegyver meg nem tudom, kit fog izgatni, ha nincs multi, de az új sztori+karakterekben van némi remény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. magerg
2013.05.23. 09:23
Értelmes ember ilyenkor megvárja amíg egyben megveheti olcsóér'.
Ez arra is jó hogy leszoktassa a kiadókat a DLC-s szemétkedésről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.05.23. 10:26
Csak köztudott, hogy hülye több van, mint értelmes ember. Sokkal több. Erről ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kiskoller mikej...
2013.05.23. 10:54
Amikor egy kattintással le tudod tölteni a Skyrim-et az összes eddig megjelent DLC-vel, legújabb patchel, összes egyéb tool-al (Creation Kit, SKSE, Script Dragon), gyárilag felcrackelve custom telepítővel, steam mentesen, akkor aztán nagyon visszaszorítja a kalózkodást a vásárlók szivatása a DLC-kel. Komolyan mondom hiába van meg a Skyrim DVD a polcomon, ha elő akarom venni a játékot inkább lekalózkodom, egybe lejön full sebességgel fél óra alatt, crackelve (amit úgy is eljátszok minden játékkal, még ha megvan az eredeti lemez akkor is) és még patchet meg DLC-k meg egyéb kütyük után sem kell kotorásznom.

Amúgy van egy hatalmas különbség DLC és kiegészítő között: content mennyisége, minősége. Ha kiadsz egy alapból teljes játékot, majd részeit átgondolva tálalsz egy teljesen új történettel egy kieget rá 1-2 évre, az más mint egy alapból lyukas játékot kiadva társítasz mellé egy rakat DLC-t aminek benne kellett volna lennie az alapjátékban.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lazahunter
2013.05.23. 11:23
hsoma94

De régen ezt megkaptad egyben a játék megjelenésekor, most meg szándékosan így tervezik, szétszabdalják, hogy aprópénzként, de 1.5-2x-es áron tudják eladni az egészet.

Az ultra szánalmas új TR bónusz DLC-i is nevetségesek voltak, konkrétan adott egy új barlangot, amit valószínűleg már előtte is odaterveztek, csak egyszerűen a nem fizetők előtt lezárták egy átjárhatatlan textúrával az utat. Mondjuk az a 'játék' egyébként is vicc a köbön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.05.23. 11:46
Ezért fejeztem ki úgy a mondandómat, hogy ez, amit a 4A Games csinál, még nem olyan vészes. Általánosítottatok teljesen jogosan, de itt még nem haragszom a DLC-kért. Amúgy meg tőcsd le ha nem tetszik oszt' kész. Előttem már megírták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Butchy
2013.05.23. 12:28
Ha jó a DLC tartalom akkor úgy is megveszem mint a Borderland + Borderlands2 nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Nyarlako
2013.05.23. 14:52
Inkább patchelhetnék már mert HD7950-tel játszhatatlan nálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SonicTheHU...
2013.05.23. 15:18
én össz annyit nem értek, h egy singleplayer játékhoz kiadnak mondjuk 3 dlc-t, és meg is veszik azért h még 3x végigtolják a játékot? nem ellenzem meg semmi, bár ha annyira fasza a sztori akk énis venném, csak így külső szemlélőként furi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2013.05.24. 12:43
Sajna nincs pénzem jelenleg az alapra se.. majd megvárok valami goty-t helovíínre nyóc ejróért. Nincs kedvem net-rétinégerkedni. Az első rész ára is gyorsan csökkent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tron33
2013.05.31. 15:14
Nem tudok angolul, h lenne magyar honosítás megvenném, mint anno a STALKER-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!