iPon Hírek

MGS Peace Walker: vágatlanul kapjuk

Dátum | 2010. 04. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Hideo Kojima Twittere szerint, a PSP játéknak csak a japán verzióját vágták meg, hogy az kedvezőbb besorolást kapjon. A cél a C osztály elérése volt, ami annyit tesz, hogy 15 éves kortól ajánlott.

A Kojima Productionsnek "egy bizonyos jelenetet" kellett eltávolítani, ami pedig egy elég "sztenderd és szükséges elme" a játéknak. Kojima meglehetősen rosszul viselte, hogy korlátozták önkifejezésének szabad gyakorlásában, de biztosította a japán rajongókat, hogy az Metal Gear Solid: Peace Walker a jelenet nélkül is ugyanazt a játékélményt biztosítja.

"A fantasy játékokkal szemben toleránsak, de olyanokkal kapcsolatban, amik valós háborút és erőszakot mutatnak be emberek közt, egyszerűen nem szállhatsz vitába ellenük. Így egyszerűen ellehetetlenítik azt, hogy bármiféle üzenetet is közvetítsünk a játékokon keresztül."

A Peace Walker T (Teen) besorolást kapott az USA-ban, 15 éves korhatártól ajánlott az Egyesült Királyságban (a plusz jelenettel együtt). Az egyik legjobban várt, epikusnak ígérkező PSP játék április 29-én jelenik meg a felkelő nap országában, június 8-án Észak-Amerikában és 18-án érkezik el hozzánk Európába.

Tavalyi E3-as bemutatkozó trailer:


2009-es 9 perces GDC bemutatóhoz erre, az április 1-ei "gameplay" videóhoz pedig erre tessék.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2010.04.19. 15:22
Komoly az a kis rész a végén
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!