iPon Hírek

MGS5: Ground Zeroes - 60 fps a cél PS4-en és XOne-on

Dátum | 2013. 09. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, ami egy nyílt világú prológus a Metal Gear Solid 5-höz, a 60 fps-t célozta meg a next-gen konzolokon. Ezt maga Hideo Kojima erősítette meg az Eurogamernek a TGS-en. Kojima felhívta a figyelmet arra is, hogy ezt a játékot több platformra és több generáción átívelő eszközökre fejlesztik. "A Fox Engine-t a jelengenerációval a szemünk előtt alkottuk meg, így lehetséges, hogy elmaradottnak látszódhat az olyan játékokhoz képest, amik kifejezetten next-gen gépekre lettek megcsinálva." Ettől függetlenül persze szembetűnő változásokat lehet majd felfedezni, ha az új gépeken indítjátok el a játékot, grafikailag sokkal szebb lesz, de gameplayben ugyanaz. Kojimáék igyekeznek a lehető legközelebb hozni a PS3/360 változatot a PS4/XOne-hoz.
Ami pedig az MGS5-öt illeti, sok vitát kavart a játék egyik jelenete újságírói és egyéb körökben. A következő néhány bekezdésben erről lesz szó. SPOILER VESZÉLY! (MGS5-re és GTA5-re vonatkozólag is) Igazából az egész a Grand Theft Auto 5 kínzásos jelenetéből indult, ami rengeteg embert kavart fel. Hideo Kojima ennek hatására úgy érezte, hogy le kell szögeznie, az ő játékában nem "játszhatunk" kínzóeszközök válogatásával, az MGS5 ilyen jellegű jelenetei átvezetőkbe lesznek ágyazva. Hideo Kojima nem biztos abban sem, hogy egyáltalán kellenek ilyen dolgok játékokba, de abban eltökélt, hogy ha már teszünk videojátékba ilyesmit, azt a lehető legnagyobb körültekintéssel és ízléssel kell megtenni. "A videojátékok egyre kifejezőbbekké válnak, és ha erre rá akarsz tenni egy lapáttal, akkor az ilyesmit nem tudod elkerülni. Természetesen nem kell minden videojátéknak ilyen irányba fordulnia, az én esetemben viszont át akarom vinni ezt. Ha az erőszak új érzéseknek enged utat, amik fontosak a játékban, akkor én élni akarok ezzel, főleg ebben a játékban, ahol a fő téma a bosszú. Nem akarom megkerülni." Kojima tehát burkoltan ellenezte a GTA5-ös kínzást, ahol maga a játékos kell, hogy ilyesmire vetemedjen, ha tovább akar jutni a történetben... A kínzás egyébként egyáltalán nem idegen a szériától, de jellemzően a játékos által irányított karakter volt az áldozat és nem fordítva. "Eddig a játékosokat kínozta Ocelot, de ha már így szóba jött, lehetséges, hogy én voltam, aki először csinált ilyet videojátékban. Emiatt is bocsi!" - viccelődött Kojima. Az alábbi videó 18 év felettieknek szól, gyenge idegzetűeknek nem ajánlott!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. DogTheDog
2013.09.21. 14:12
Azt kritizalni a kinzasos jelenetert,akik erre anno 2 jatekot epitettek,eleg ostobasag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. I.Jozsef83
2013.09.21. 14:53
Azt a 2. videót vagy leszedni , vagy kiírni hogy 18+ és erős idegzetűeknek - még ha csak játék is , ám nagyon élethű !
TILTANI az ilyen jellegű játékot ! ! !

erre egy rettenetes nagy -1 jár tőlem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Asagrim I.Joz...
2013.09.21. 15:31
Az észrevételed jogos, de egyrészt 5 bekezdésnyi kínzás témájú szöveg után szerepel beágyazva, másrészt a youtube hibája is, hogy korhatáros videót beágyazva más oldalra nincs semmiféle figyelmeztetés a lejátszás előtt.

ocsabi

És mindezt egy 30 FPS-es videóból állapítottad meg? Brilliáns!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. LechooEdy
2013.09.21. 15:42
Ez nem az Egyesült Államok, ahol minden baromságért a játékokat kell hibáztatni.
Egy MGS5-ös cikkben erre fel kellene készülnie az embernek. Hova fogunk jutni, már a cikkekhez is ki kellene rakni az idióta korhatárkarikákat? Viccnek is rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. NovaTerra
2013.09.21. 15:59
Képmutató dolognak tartom 18+ játékok ellen felhozni ezeket, amikor például egy 16-os besorolású battlefieldben az a cél, hogy minél több embert öljön meg a játékos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim
2013.09.21. 16:22
Tehát azzal próbálod bizonyítani, hogy egy 30 FPS-es videóban meglátod, ha a motion blur technikát alkalmazó forrásanyag csak 25 FPS, hogy linkelsz egy videót, ami 30-on maximum 8 ... nem bírom követni ezt a logikát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. DogTheDog
2013.09.21. 16:27
Tiltsuk be a sult hust is,mert a csecsemok nem tudnak ragni?
A konyvekkel mi a helyzet?
Illetve a Bibliat is,hiszen tele van kinzassal,arulassal es egyeb kevesbe sem kovetendo peldaval.Sot,Isten csinalt benne nepirtast is,amit ugye csak egy csalad elt tul.
Akinek a gyomra ezt nem veszi be,az csak siman hagyja a dolgot azokra akik kevesbe erzekenyek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. _DiEGO_
2013.09.21. 17:04
Uhh , hát tényleg a második videóhoz nem ártana egy felhívás, hogy NEM gyerekeknek való látványt is tartalmaz a videó . Ez egy országosan mindenki számára elérhető oldal , aminek bizonyos előírásoknak is megkell felelnie . Számomra is undorító a 2. videóban látható ember kibelezése !! Itt a lényeg értetlen okoskák , ehhez a videóhoz illene a 18+ mielőtt olyan emberke néz rá , aki ezért büntetne ...
Tökre érthető a dolog , legalábbis számomra , hogy miért , de lehet bennem is van hiba (?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Szefmester
2013.09.21. 18:09
Röhej amikor a virtuális kínzás ellen tüntet valaki, nem létező figurákon végrehajtott dolgokon... Persze miután jól kimérgelődte magát hogy milyen dolog ez és fújj. Elslattyog a boltba és megveszi a 12 éves gyerekének a Geas of Wart vagy a Call of Dutyt. Mert folyton azokért rí a szája a taknyosának.
Aztán míg a büdös kölök játszik a kispajtásaival apuci és anyuci megnézik a fűrész széria valamelyik részét, majd miután vége lett a filmnek, elküldik a gyereket aludni (mese nélkül of kórz), majd apuci előveszi a szopóálarcot anyuci a latex szerkót és vidáman aggatják egymásra a krokodil csipeszeket.

Mert lássuk be.. kb ez megy a világban. Olyan mértékű képmutatás van hogy azt már önmagában büntetni kellene. Hibás a játék, hibás a film, hibás a zene, hibás a könyv, hibás a szomszéd macskája.. DE MI? MI SOSEM!

Ölik az emberek a játékokban egymást az egyre élethűbb grafikájú világokban vidáman és mosolyogva. Amikor meglátnak egy félmeztelen! nőt a játékban már megy a fujjogás, meg a feljelentgetés hogy ilyet nem lehet adni a gyereknek, meg nincs helye a játékban. (mindezt egy 12-14 éves gyerekről és egy 18+ jelölésű játékról)

Az ilyen korlátolt szülők (és emberek ha nincs gyereke) inkább olvasgassa a bibliát és számolja meg egyszer hogy a hőn szeretett istenkéje hány ezer vagy még inkább millió embert ölt meg válogatás nélkül! De egy idézetem is van nekik a Junkies előadásából:

Az istenek hívei egymást kinyírják,
Van, ki vasárnap betéve tudja a bibliát,
Mégis hétfőn betépve <mod>!
Hazudni tanít aki tiltással nevel,
De hazudni könnyebb, mint hibát ismerni el!

Asagrim, légyszi inkább csak moderáld mint töröld, bár nem látok benne semmi sértőbbet annál mint amit a téma miatt bele kellett rakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Terror
2013.09.21. 18:32
Nem kell ezt túlragozni, öcsik, csak odaképzeltek egy románt a videóba és máris átmegy a dolog szórakoztató elektronikába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Reinkz
2013.09.21. 18:32
Szefmester: Vallás háborúba mentél át?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim Szefm...
2013.09.21. 18:32
Általánosságban beszélve, káromkodás nélkül elítélő véleményt írni nem ütközik tudtommal egyetlen szabályba sem.

Terror:
De a nép/fajgyűlölet már igen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Szefmester
2013.09.21. 21:18
Reinkz: Nem mentem át, csak statisztikailag többen ellenzik a vallásosak között az erőszakos játékokat (legalábbis USÁkisztánban) mint akik racionalisták. A vallásos szent könyvében nem épp egy gyilkosságról, mészrálsáról, kínzásról, és vérfertőző kapcsolatról olvashatnak pedig. De ezek felett elsiklanak. És amikor egy MÁSIK virtuális (azaz csak képzeletben létező) dologban érőszakot és embertelent látnak, de nem mondja mögé senki hogy azért mert ezt a "láthatatlan rózsaszín unikornis parancsolta neki" máris abnormálissá változik és bűnné.

Itt a videóban SEMMI olyat nem látni amit ne lehetett volna filmekben, könyvekben vagy a VALÓSÁGBAN látni, olvasni, tapasztalni! Akinél ez kiveri a biztosítékot, az gyorsan kapcsoljon át a bariköztről meg az éjjel nappal bukarestről valami olyan médiumra ahol a valóságból is látnak pár jelenetet.

Az ember ritka kegyetlen tud lenni. Aki ezt nem hiszi el nézze meg miként játszanak a gyerekek a bogarakkal ha adnak nekik gyufát, ragasztót, viaszt, madzagot, olajat, zacskót, kalapácsot, kicsit erősebb áramot (ami az embert megcsípi). A felnőttek ugyanezt csinálják, csak a felnőttek már tudják hogy mit tesznek, a gyerekek nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Reinkz
2013.09.21. 22:05
Szefmester: nincs ezzel semmi probléma, vannak kegyetlen játékok és biztosan jobban hatnak az emberre mint ugyan ez leírva (ráadásul abban a korban az természetes volt ma nem az) minden játékra rá van írva egy korhatár, nyilván nem kell egy 5éves kezébe gtaV adni mert nem képes megkülönbözetetni a valóságot a virtulástól,

minta ahogy pornot és horrort sem néz egy gyerek ezt sem kell neki oda adni, probléma inkább ott van hogy a szülök nagy százaléka "játékként" kezeli a videojátékot mint ahogy a lego-t, pedig ezek nagy része ma már egy kerek történet alkot amit nem e/3 személyben hanem e/1 személyben lehet átélni így intezívebb mint egy film, és ahogy ott is itt is különböző korosztálynak különböző tartalmak vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. NovaTerra Szefm...
2013.09.21. 22:23
Általánosításokkal csak a baj van. És te azt csinálod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim NovaT...
2013.09.21. 22:30
Statisztikai többségről beszél, meg akkurátusan körülírja a vallási könyvek tartalmát ... nem látok általánosítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Magrathea
2013.09.21. 23:23
I.Jozsef83:
Elnézést kérünk a figyelmeztetés elmaradása miatt, tudjuk, hogy utólag ez már nem sokat segít, de pótoltuk a hiányt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. NovaTerra Asagr...
2013.09.21. 23:36
Milyen statisztikáról? Konkrétan linkelje, mert ilyet bárki tud mondani. Még hozzáteszi, hogy főleg USA-ban. Szóval még országokra lebontva is megvan neki a "statisztika". Körülírja a vallási könyvek tartalmát? Az a körülírás is általánosítás. Persze ő biztos elolvasta a koránt is, bibliát is és még millió vallásos vagy azzal foglalkozó könyvet. Aztán folytatja "De ezek felett elsiklanak." Ez mi, ha nem általánosítás? Ő frankón megmondja, hogy az összes ember mi felett siklik el. Hagyjuk! Vicc az egész. Akkurátusan. LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim NovaT...
2013.09.22. 00:42
Valóban, az akkurátus szó nem volt megfelelő, ugyanis nem volt elég "pontos" (részletes) a felsorolás. Az elfogadott értékrendekből kihagyta a verést mint nevelői eszközt, a pedofíliát meg egy sor másik dolgot.

A statisztikát meg keresd meg te, nehogy már addig bűnös legyen valaki a hazugság vétségével, míg az ellenkezőjét be nem bizonyítja minden kétkedőnek!

Várj, segítek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_video_game#Religious_perspective

Első mondat:
Criticism for the violent aspects of video game culture has come from a number of anti-violence groups, and perhaps the most vocal of these are the numerous religious opposition groups.

Persze mindennek semmi köze ahhoz, hogy a mondanivalója végül is annyi volt, hogy "bagoly mondja verébnek", te meg éppen egy olyan részletbe kötöttél bele, ami éppenséggel helytálló volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim
2013.09.22. 12:46
Tekintve hogy 24 FPS + Motion Blur technikával készül a legtöbb film, amit már folyamatos képnek lát az ember ... én elhiszem bárkinek, hogy képernyő előtt ülve natívan megjelenítve észreveszi a különbséget 25 és 60 között, én is észrevenném ...

... de azon, hogy valaki egy fix 30 FPS-en mintavételezett videóról észreveszi, hogy az alapból Motion Blur-t használó forrásanyag nem 60, csak 25 FPS ... na azon már kiakad a bullshitmérőm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Szefmester
2013.09.22. 21:42
ocsabi: jelentem akadozik.. Jago amikor rúg akkor csak villanni tud a kép, és 3at számol.. nem is mozdul semmi. Meg az elején érezni hogy kicsit remeg a videó. Szóval a játék lehet 60fps, de a videó kissé akadozik.. vagy tömörítésnél, vagy kodek hiba.. mert kétlem hogy a masinámon szaggatna a kisfelbontású videó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LechooEdy
2013.09.22. 21:51
Egy film 24/25 fps-ét ne keverjük egy játék fps-ével, mivel ott te irányítasz a késés és látvány sokkal jobban kijön. A 25-30 fps közötti különbség mondjuk tényleg kicsit nehéz lenne megkülönböztetni (játékban), de ha egy videón belül (videón), ami 30fps lemegy a játék 25-re ott már igen is látszódik a különbség. Ne keverjük a videó fps-t a real time megjelenített, változó játék képével.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kiskoller
2013.09.23. 09:22
ocsabi most tényleg elég nagy butaságot írsz. Egy készülő játék cutscene videójáról ne mondd már meg hogy milyen gyorsan fut a játék könyörgöm. Elmondom ezer más tényezőtől is belassulhat a videó, még ha a játék maga röccenésmentesen 60 fps-en fut akkor is. Emellett még ha mégse menne annyival most, kit érdekel? Majd ami a boltokba kerül játék, ott fog számítani....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Csaber kisko...
2013.09.23. 10:02
Amúgy , amikor kocsikázik , szerintem is szaggat a játék , de még úgysincs kész , na meg 60 fps a cél , így valószínűleg most még nincs meg .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Magrathea
2013.09.23. 11:08
Hehe. Sorry, hogy hanyagoltam a topic-ot, már hamarabb is rövidre zárhattam volna ezt a vitát azzal, hogy EGYIK fent linkelt videó SEM demonstrálja a hírben taglalt FPS témát. Csak azért tettem be őket, mert ezek a legfrissebbek a mostani TGS-ről, hátha valaki lemaradt volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.09.23. 11:54
Oltás, Pacman.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrFox
2013.09.23. 13:07
Nehéz lesz a 1080P@60FPS Xbone-on, amikor a csoda Forza is csak 720p körül teljesít a valóságban.

http://www.dualshockers.com/2013/09/22/tgs-2013-first-japanese-preview-of-forza-motorsport-5-laments-severe-visual-degradation-from-e3-version/

"The writer, Seiji Nakamura, laments a severe visual downgrade from what he experienced at E3. The gist of the problem is that in the Forza 5 corner of the Microsoft booth things looked so bad that the monitors seemed badly adjusted. Aliasing and jaggies were standing out.

In the Forza 5 press room the situation was even worse, with the picture quality defined as “rough” like what you’d see if the output was 720p, with a definite visual degradation from the E3 version."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Magrathea
2013.09.23. 13:49
MrFox:
Nem mintha ennek bármi köze lenne ehhez. Vagy újabban a Forza5 is Fox engine-t használ?

<szerk.: Áááá, mi van ma velem. Az Amnesia óta savanyú vagyok mint a citrom, pedig nem kéne.>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.09.23. 14:22
Pacman : az Xbone hardver limitált teljesítményéhez van köze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2013.09.23. 17:33
Nem úgy volt, hogy újra lesz metálgír PC-re is? Vagy úgy jön mint a GTA V?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea
2013.09.23. 22:11
Shinjiii: Nem akarok én senkit leoltani, csak egy kissé rezignáltan fogadtam az emberek ismételt fórumon való vagdalkozását. Én igazából egy békés, csöndes valaki vagyok és általában nem is szoktam oltogatni vagy lekezelni senkit, de ma valahogy kifordultam kicsit önmagamból. (Holnapra kialszom. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.09.24. 07:30
mikej95 Úgy volt igen, beígérték, de sehol nincs róla bizonyíték, már amennyire én utána tudtam nézni. Mit érdekel engem, úgy se futna a gépemen, megveszem PS3-ra.

Pacman Az a jó, ha az ember tud újat mutatni. Beleőrültél az Amnesiába, de ha nem lesz olyan jó, mint amilyennek leírtad, kifizettetem veled a felét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2013.09.24. 13:38
Shinjiii: Jáááj! Nem baj, bízom az ítélőképességemben.
Ja és egy kis előzetes ismét: Megint túlélő horrort tesztelek, ezúttal egy indie darabot, a Doorways-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.09.24. 14:35
Várjuk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!