iPon Hírek

Mi is az Ancestors lényege?

Dátum | 2017. 04. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ugyan az Assassin's Creed készítőjének új, független játéka nagyon ígéretes hangzik - elvégre ki ne akarná több millió éven keresztül végigkísérni az emberiség fejlődését -, azért az emberben mégiscsak felmerül a kérdés, hogy ezt hogyan kell képzelni, és miként fog megvalósulni a gyakorlatban? Teljesen pontosan még most sem tudjuk, azonban a kedvcsináló előzetes után Patrice Desilets volt olyan kedves, és válaszolt néhány kérdésre, amivel azért közelebb kerülhetünk a játékhoz. Kiderült például, hogy az Ancestors (első része) Afrikában játszódik majd, és időszámításunk előtt 10 milliótól időszámításunk előtt 200 ezerig tart. Desilets leszögezte, hogy az Ancestorsban helyet kap harcrendszer, azonban sokkal fontosabbnak tartja a játék túlélés-részét. Az úriember szerint a manapság divatos túlélős játékok alapvetően FPS-nézetűek és nagyon sok bennük a különböző menürendszer. Ezekkel szemben az Ancestors TPS-nézetű lesz, és nagyon igyekeznek visszaszorítani a menük mennyiségét. Az alapvető, hogy ennünk, innunk és aludnunk kell majd. Azonban a prehisztorikus időben gyakorlatilag minden ellenség, és minden meg akar ölni: "Képzeld el, hogy most kimész az utcára, ott látod a sok autót, és azok mindegyike az életedre tör. Na, az Ancestorsban cseréld ki az autókat különböző lényekre, és nagyjából sejtheted, hogy mire is gondolok" - mondta. De ki lesz a főszereplő? Hiszen az embereknek nem szokása több millió éven keresztül élni. Éppen ezért az Ancestorsban tulajdonképpen egy vérvonalat követünk majd végig, és láthatjuk a fejlődésüket, ahogy eljutnak a két lábon álló majomtól az emberiség későbbi koraiba. Ahogy haladunk előre a vérvonalban, meghozhatunk bizonyos döntéseket (egy faszerű fejlődési rendszerben), hogy merre felé haladjon az evolúciónk, de egyrészt alapjaiban azért nem befolyásolhatjuk, másrészt pedig minden ilyenhez több százezer évre lesz szükségünk. "Azt szeretném, ha mindenki a saját tempójában és vérmérséklete szerint fedezhetné fel az emberi evolúciót. Lehet, hogy úgy érkezel meg a szavannára, hogy még nem is tudsz két lábon járni, ami nem lesz éppen kellemes élmény." Szintén megerősítést nyert, amit korábban már sejteni lehetett: az Ancestors egy jóval nagyobb projekt lett, mint aminek eredetileg indult - epizodikus megjelenés helyett egy igazi, AAA-kategóriás nyitott világú anyag lesz belőle. A kedvcsináló előzetes után azt gyanítottuk, hogy ez csak úgy lehetséges, ha a játék mögé beáll egy kiadó. Desilets pedig ezt most meg is erősítette, azonban azt már nem mondhatta el, hogy ki is pontosan a kiadó. Azt viszont elmondta, hogy a fejlesztési idő jelentősen meghosszabbodott. Megjelenési dátumot nem tud mondani jelenleg, azonban számításai szerint a jelenlegi állapottól kezdve legfeljebb három évre lesz szükségük a befejezéshez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. ChoSimba
2017.04.27. 10:10
" Lehet, hogy úgy érkezel meg a szavannára, hogy még nem is tudsz két lábon járni, ami nem lesz éppen kellemes élmény."
Tehát csak a valóban megtörtént evolúció mentén lehet majd sikeresen játszani ? Ergo csak egy sikeres út vezet a végkifejletthez ? Mi van ha én szeretnék 4 kezet vagy plusz egy szemet hátulra ? Akkor kötelezően elbukok ?
Oké hogy nem egy komplett evolúció szimulátor, de ez akkor is roppant kötöttség és alapjaiban kérdőjelezi meg az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim ChoSi...
2017.04.27. 10:28
Túl szűk az idősáv. 10 millió évvel ezelőtt kezdődik a játék, akkor meg már régen ott tartott az egyedfejlődésben a faj amivel kezdesz (gondolom én), hogy 4 lába van, utólag ötödik végtagot növeszteni meg kissé nehéz lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.04.27. 10:35
Nem nehéz, csak megfelelő mennyiségű sugárzás szükséges hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.04.27. 10:57
Mondd már, megkérjük Erich von Däniken haverjait, azok majd besegítenek. :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim hcsa
2017.04.27. 11:43
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!